Lisa Gardner – Een stap te ver

Summary
Een groep van acht mensen trekt de wildernis van Wyoming in op zoek naar het lichaam van de 5 jaar geleden vermiste Timothy. De groep bestaat uit zijn vrienden, vader, ervaren survivalaars en Frankie Elken – iemand die ontzettend goed is in het vinden van vermiste personen. Midden in de wildernis blijkt al snel dat iemand ze daar weg wil hebben en er alles aan doet om dat voor elkaar te krijgen. Het boek is enorm levendig geschreven waardoor je als lezer het gevoel hebt dat je zelf ook in de wildernis bent. Het is gruwelijk spannend en een aanrader om te lezen voor liefhebbers van het thriller- en horror genre.
8.5

5 jaar geleden is Timothy O’Day samen met zijn vrienden in de uitgestrekte natuur van Wyoming gaan kamperen. Hij kende het gebied als geen ander, maar nadat hij midden in de nacht het kamp verliet, is er nooit meer iets van hem terug gevonden. Zijn vader kan geen rust vinden totdat zijn zoon (of het lichaam) is gevonden. Ieder jaar trommelt hij dezelfde groep vrienden op om een ander stuk van de wilde natuur helemaal uit te kammen, omdat reddingsacties tot dusver nog niet succesvol zijn geweest.

Frankie Elkin hoort van deze missie en besluit aan te sluiten. Ondanks dat ze geen kampeer- of survivalervaring heeft wil ze mee. Ze is namelijk ontzettend goed in het opsporen van vermiste mensen. Tim is de volgende persoon op haar radar naar wie ze op zoek gaat. Het kost haar even wat overtuigingskracht voordat de groep instemt om haar mee te laten gaan, maar uiteindelijk gaan ze akkoord.

Frankie, Tim’s vader, Tim’s vrienden en een paar ervaren survivalaars trekken Wyoming in richting de rotsen. Dat is hun laatste hoop aangezien het de enige plek is waar ze nog niet naar Tim hebben gezocht. Midden in de wildernis blijkt al snel dat iemand ze daar weg wil hebben. De groep komt er op onaangename wijze achter wat er gebeurt wanneer ze een stap te ver zetten.

De eerste drie mannen strompelden om even over tienen het dorp binnen, met een onduidelijk verhaal over donkere gedaanten, bloed- stollend gekrijs, hun vriend Scott, die werd vermist en hun vriend Tim, die vóór zonsopkomst hun tentenkamp had verlaten om hulp te halen.

Eigen rugzak

Hoe verder je in het verhaal raakt, hoe meer het duidelijk wordt dat iedereen in de groep zijn eigen demonen met zich meebrengt. Terwijl de vader van Tim geen afscheid van zijn zoon kan nemen, heeft zijn vrouw uitbehandelde kanker en ligt ze op sterven na dood thuis op hem te wachten. Ook Frankie kan een gebeurtenis uit het verleden niet loslaten en neemt haar traumatische ervaring mee de wildernis in. Dit zorgt voor complexe personages en een interessante dynamiek.

De betrokkenheid van de lezer met de personages groeit dan ook naarmate het verhaal vordert. Als een groep onbekenden die je door gruwelijke omstandigheden zeer goed leert kennen. Geheimen worden met elkaar gedeeld en levens worden gered of juist opgeofferd. Dat schept een voelbare band.

Immersive horror

Een stap te ver is levensecht geschreven, waardoor het voelt alsof je zelf in de wildernis van Wyoming bent en als 9e lid van de groep mee op expeditie mag. Het zorgt hierdoor voor een immersive experience. Sommige delen van het verhaal zullen je met een onbehaaglijk gevoel achterlaten waardoor je misschien eventjes niet verder wilt lezen, bang voor wat er komen gaat. Hierdoor kan het meer getypeerd worden als horror dan als een spannende thriller. Spannend is het in ieder geval zeker. Er gebeurt van alles daar in de wildernis waardoor je het liefst zo snel mogelijk gillend naar huis wilt rennen en tegen de personages wilt schreeuwen dat ze hetgeen wat ze van plan zijn te gaan doen, niet moeten doen.

Ondanks dat het Een stap te ver het tweede deel uit een serie is, is het goed te lezen als standalone. Het boek heeft korte hoofdstukken waardoor het vlot leest – tenzij je te bang wordt om verder te lezen natuurlijk. 😉 Het verhaal kan dan ook nog best een tijdje in je hoofd blijven doorspelen of je ’s nachts in je slaap achtervolgen. Er wordt dan ook best een nare situatie geschetst. Desalniettemin is het een enorme aanrader om te lezen voor liefhebbers van het thriller- of horrorgenre. Het is echt een boek wat ervoor zorgt dat je op het puntje van je stoel gaat zitten en waarbij je een enorme drang hebt om te weten hoe het zal gaan aflopen. Want voorspelbaar is het zeker niet.

Een stap te ver
Een stap te ver
Score 5.0 van 5 sterren.
€7,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.