Recensie: Karin Slaughter – Valse Getuige

Samenvatting
Callie is al een aantal jaar de oppas van Andrew, wanneer het op een avond vreselijk mis gaat in hun huis. Sindsdien leven zij en haar betrokken zus Leigh met schuldgevoelens, verraad en geheimen die nooit aan het daglicht mogen komen. Deze dreigen echter boven water te komen drijven wanneer een nieuwe cliënt van Leigh precies weet wat er destijds is gebeurd. Met Valse getuige heeft Karin Slaughter wederom een goede thriller neergezet. De spanning is van het begin af aan hoog en het verhaal blijft interessant.
7.5

Geheimen

Leigh en haar zusje Callie hebben allebei een aantal jaar op de tienjarige Andrew opgepast. Op een avond, toen de jongen al sliep, is het vreselijk mis gegaan. Sindsdien leven de zussen met schuldgevoelens, verraad en geheimen die nooit aan het daglicht mogen komen. Ruim twintig jaar later heeft Leigh haar leven helemaal op orde en een succesvolle carrière als advocaat. Callie daarentegen is dankzij de gebeurtenissen uit het verleden het verkeerde pad op geraakt. Ze is een junkie met een heroïneverslaving. Ze dachten ermee weg te komen, totdat Leigh gedwongen wordt om een nieuwe cliënt aan te nemen die precies weet wat er destijds is gebeurd en hij is niet van plan om het er zomaar bij te laten zitten.

De personages

In Valse getuige volg je de zusjes Leigh en Callie. Het verhaal speelt zich zowel in het heden als in het verleden af, waardoor je er al snel achter komt wat er twintig jaar geleden is gebeurd. De twee zussen zijn in een slechte wijk opgegroeid en hebben een moeder die niet veel om hen geeft. Leigh was altijd degene die vanaf een jonge leeftijd voor Callie zorgde. Ze heeft haar omgeving doen verbazen door rechten te gaan studeren en advocaat te worden. Leigh is erg zorgzaam en geeft veel om de mensen in haar leven. Ze geeft met name om haar dochter Maddy, haar man Walter met wie ze tijdelijk uit elkaar is, en Callie. Ze voelt zich enorm schuldig over wat er met Callie in het verleden is gebeurd. Zij heeft het oppasadres aan haar jongere zusje doorgegeven, waardoor ze zich verantwoordelijk voelt voor hetgeen wat Callie is overkomen. Leigh vind dat ze haar had moeten beschermen.

Callie is in een neerwaartse spiraal geraakt. Als tiener brak ze twee nekwervels toen een cheerleadersstunt mis ging. Haar nek is vastgezet en sindsdien leeft ze 24 uur per dag in een helse pijn. De pijnmedicatie verlichtte dit maar een beetje, waardoor ze naar andere verdovende middelen is gaan grijpen. Door haar heroïneverslaving is ze een junkie voelt ze zich niets waard. Ondanks meerdere pogingen in een afkickkliniek lukt het haar niet om van het spul af te blijven.

Schrijfstijl

De schrijfstijl van Karin Slaughter is zoals we van haar gewend zijn. Het boek is vanaf het begin af aan spannend. In de eerste instantie ben je benieuwd naar hetgeen wat er twintig jaar geleden is gebeurd en wat de levens van Leigh en Callie zo heeft getekend. Daarna ben je nieuwsgierig naar het proces van Leigh’s cliënt en hoe dat zal aflopen. Lukt het haar om een schuldig iemand vrij te pleiten? Tot slot wil je graag weten hoe het afloopt met het geheim van de twee zusjes. Zal dit naar buiten komen of lukt het hen om dat te voorkomen? Wat opmerkelijk is, is dat dit boek afspeelt in het voorjaar van 2021. De pandemie als gevolg van de corona-uitbraak is dan ook het decor van Valse getuige. Het speelt zeker geen overhand, maar mondkapjes maken wel deel uit van de setting.

Conclusie

Karin Slaugher, the queen of crime, did it again. Met Valse getuige heeft ze wederom een goede thriller neergezet. De spanning is van het begin af aan hoog en het verhaal blijft interessant. Je zit er meteen goed in en door de opbouwende spanning is het moeilijk om het boek weg te leggen. Er gebeuren genoeg interessante dingen, waardoor de spanning nooit wegzakt. Valse getuige is een echte thriller. Er worden behoorlijk wat gruwelijke zaken in details verteld, waardoor je een onbehaaglijk gevoel kan krijgen. Onderwerpen die aan bod komen zijn kinderporno, verkrachting, mishandeling en drugsverslaving. Er zitten wel wat onverwachte gebeurtenissen in het verhaal, maar echt een grote plotwending ontbreekt. Het einde is dan ook redelijk voorspelbaar, maar wel heel bevredigend.

Over Karin Slaughter

Karin Slaughter (1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster. Ze is met name door haar Grant County-serie bekend geworden. Karin Slaughter wordt met een reden de ‘queen of crime’ genoemd. Ze heeft in haar carrière al tientallen thrillers geschreven. Deze zijn in meer dan honderd landen uitgebracht en wereldwijd zijn er meer dan 35 miljoen exemplaren van verkocht.

Valse getuige (gesigneerd)
Valse getuige (gesigneerd)
Een geweldige standalone-thriller van de onbetwiste Queen of Crime: Karin Slaughter levert eersteklas spanning
Score 4.0 van 5 sterren.
€22,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.