Recensie: Shelby Muharin – Bloed en honing

User Rating: 8
Summary
In Bloed en Honing volgen we Lou en Reid samen met de rest van de groep na de ontsnapping aan de heksen en Morgane in het eerste deel: Heks en Jager. Om Morgane uit te schakelen staat de groep een barre tocht te wachten. Door woud en moeras zal moeten worden gezocht naar bondgenoten en wordt er een scala aan nieuwe karakters geïntroduceerd. Shelby Mahurin heeft opnieuw een ijzersterke YA fantasy neergezet met daarin: liefde, spanning (zowel in het gevecht tegen Morgane, als in de slaapkamer) en een flinke dosis identiteitscrisis en zelfverkenning.
8

Bloed en honing is het vervolg van Heks & jager. Heb je Heks & jager nog niet gelezen? Dan is doorlezen op eigen risico!

Storyline

Lou is haar heksenkring ontvlucht. De opluchting beklijft echter niet lang. Lou moet zo onopvallend mogelijk leven om zo geen aandacht te trekken. Heksen zoals Lou worden in Cesarine zonder pardon op de brandstapel gezet. Om dit te voorkomen mag zij geen magie gebruiken om zo onopvallend haar doel te bereiken.

In het eerste deel: Heks & jager, trouwt Lou met een heksenjager genaamd Reid Diggory. Sinds haar huwelijk met de heksenjager is haar leven er niet makkelijker op geworden. In Bloed en honing zitten zowel heksenjagers als de heksen en de kerk hen op de hielen. Om te ontsnappen aan Morgane, de heks die het leven van Lou vanaf begin af aan heeft weten te manipuleren, hebben Lou, Coco, Ansel, Beau, Reid en madame Labelle hulp nodig. Wie helpt een bij elkaar geraapt zooitje van heksen, prinsen, en heksenjagers wanneer er een grote prijs op hun hoofd staat?

Terwijl ze proberen zoveel mogelijk hulp te zoeken lopen ze telkens tegen zichzelf aan en worstelen ze met hun eigen identiteit. Om toch de hulp te verzamelen die ze nodig hebben moeten ze opsplitsen. Terwijl Lou en Reid steeds verder uit elkaar worden gedreven en proberen hun identiteit te accepteren, lokt Morgane de twee in een dodelijk kat-en-muisspel. Of ontsnappen mogelijk is, is de eerste vraag. Of je als weduwe, heks, heksenjager, prins, levend of dood ontsnapt is de tweede.

@robins.moedt

Personages

Iets waar Mahurin erg sterk in is, is het geven van diepgang aan de personages in haar boeken. De personages hebben stuk voor stuk hun eigen verhaal die je gedurende de boeken steeds beter leert kennen. Door de diepgang in de personages, voel je je snel verbonden met Lou, Reid, Coco en Ansel en leef je mee met de groei die zij gedurende het boek maken.

Kijkend naar de hoofdpersonages Lou en Reid zijn zij beiden verreweg van perfect en getraind om elkaar te haten, wat hun relatie en hun leven in sommige opzichten erg ingewikkeld maakt. De ontdekkingen die zij beiden doen over hun eigen identiteit en die van elkaar maken dat zij gedurende het boek worstelen met hun eigen identiteit. Muharin is erin geslaagd om hun innerlijke strijd prachtig op papier te zetten. Mede doordat elk hoofdstuk wisselt van perspectief tussen Lou en Reid. Hierdoor kruip je bij beide personages gemakkelijk het hoofd binnen.
Tevens mogen Coco en Ansel als karakter niet vergeten worden. Ondanks dat zij allebei geen hoofdpersonage zijn en het boek nooit vanuit hun perspectief is geschreven ga je ook van deze karakters houden en worden ook deze door Muharin sterk neer gezet.

Worldbuilding

Bloed en Honing speelt zich in tegenstelling tot Heks & jager vooral af buiten Cesarine. De groep maakt een tocht langs rivieren, kampen, dorpen en moerassen, waarbij Muharin dit keer meer aandacht besteedt aan de omgeving.  Wat echter zowel opvalt bij het eerste deel Heks & jager als Bloed & honing is dat Mahurin meer aandacht lijkt te geven aan de personages als de wereld waarin zij leven. De wereld is niet zo uitgebreid beschreven dan in de meeste YA-boeken. Vooral de manier waarop wordt omschreven hoe magie wordt gebruikt blijft discutabel. Je kunt echter niet alles hebben in een boek van 500 pagina’s en Bloed en honing blinkt dan ook opnieuw uit met haar krachtige personages.

Shelby Mahurin

Mahurin groeide op in Indiana op een kleine boerderij. Nu woont zij om de hoek van haar geboortehuis samen met haar man, kinderen en huisdieren. Heks & jager was haar debuut als schrijfster waarmee zij direct op nummer 2 stond van The New York bestseller list. Met haar spicy en spannende YA-fantasy boeken is ze in no time een geliefde schrijfster geworden in de boekenwereld. Het derde deel Gods & Monsters is al uit in het Engels en ligt hopelijk ook snel in het Nederlands in de boekenwinkels.

Bloed & honing
Bloed & honing
Score 3.8 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Robin is vooral een lezer! Ze leest dan ook elk genre met veel plezier. Na het lezen een prachtige foto proberen te maken is een vak apart. Naast lezen vindt ze het zeker leuk om wat te gamen, voornamelijk op haar Nintendo Switch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.