Nathan Hill – Welzijn

Summary
In welzijn staat het leven van Jack en Elizabeth centraal. Het is een boeiend verhaal vol passie, uitdagingen en liefde. Hill neemt je mee op een reis door hun levens en onthult de complexiteit van relaties. Ondanks de uitgebreide schrijfstijl, word je geraakt door de diepgaande thema's en realistische weergave van het leven en het huwelijk. Een must-read voor liefhebbers van diepzinnige verhalen en intrigerende karakters.
7

De eerste roman van Nathan Hill, The Nix (2016) kreeg veel erkenning en werd vertaald in meer dan twintig talen, waaronder in het Nederlands. Dit boek werd genomineerd voor diverse literaire prijzen en groeide uit tot een internationale bestseller. Het verhaal is ambitieus en uitgebreid, met thema’s als familie, politiek en de impact van technologie op de moderne samenleving. Het literaire werk van de Amerikaanse schrijver wordt gewaardeerd door lezers vanwege zijn vermogen om de menselijke ervaring en hedendaagse maatschappelijke kwesties op een indringende en authentieke wijze te belichten. Lukt hem dat nu ook weer in Welzijn?

Een Levenspad Samen: Jack en Elizabeth’s Reis

In de bruisende setting van het Chicago in de jaren 90 leren Jack en Elizabeth elkaar kennen tijdens hun studententijd, waar hun gedeelde passie voor muziek en kunst een sterke band tussen hen smeedt. Ze worden tot over hun oren verliefd en zijn er heilig van overtuigd dat zij voor elkaar bestemd zijn.

Nu, ruim twee decennia later, zijn ze een lang getrouwd echtpaar. Ze worstelen met de uitdagingen van werk en ouderschap, terwijl de fundamenten van hun huwelijk afbrokkelen. Het renoveren van hun ‘droomhuis’, eigenzinnige buren, conflicten op sociale media en verleidelijke avances bemoeilijken hun zoektocht naar een gezamenlijke identiteit. Ze worden geconfronteerd met onvervulde dromen en pijnlijke herinneringen aan hun eigen verstoorde families. Te midden van deze strubbelingen moeten ze hun ware zelf herontdekken om hun levensvreugde te behouden en, het belangrijkste, om elkaar niet te verliezen.

“We hebben eenentwintigste-eeuwse relaties die draaien op achttiende-eeuwse software. En dus hapert en crasht het de hele tijd.”

Heden en verleden

Het verhaal zit goed in elkaar. Op een realistische manier worden de typische worstelingen van echtgenoten in het dagelijks leven beschreven. Bovendien biedt het inzicht in hun jeugd, waardoor de oorsprong van hun gedrag en huidige problemen helder worden. Ook werpt Hill licht op de geschiedenis van Elizabeth’s familie, waardoor je niet alleen ontdekt hoe haar familie welvarend werd, maar ook welke impact dit op haar heeft gehad. Deze authentieke situaties vergroten het begrip voor de hoofdpersonen.

De overgangen tussen heden en verleden zorgen voor een aangename variatie in het verhaal. De terugblik naar het verre verleden is wellicht een verrassing, maar later ontvouwt dit aspect zich prachtig.

Foto van E-book van Nathan Hill - Welzijn

Nathan Hill – Welzijn

Woorden in overvloed

Een minpunt van dit boek is de uitgebreide schrijfstijl van Nathan Hill, die dan ook allesbehalve beknopt te noemen is. Het boek had net zo goed in 400 pagina’s kunnen vertellen wat het wilde overbrengen, in plaats van in 608 pagina’s. Over kleine onderwerpen kan hij gemakkelijk een aantal pagina’s besteden aan achtergrondinformatie. Deze informatie is vaak interessant, soms grappig, maar ook vaak overbodig. Scannend lezen is dan ook geen probleem, omdat je niet veel mist als je een aantal bladzijden overslaat.

Emotionele schrijfkunst

Hoewel het lezen vanwege de gedetailleerde schrijfstijl wat meer tijd vergt, loont de inspanning. Je wordt volledig ondergedompeld in het leven van de personages, waardoor je een sterke emotionele band met het verhaal voelt. Het boek kan een uitdaging zijn voor lezers die van beknopte verhalen houden, maar het biedt het tegelijkertijd een unieke leeservaring voor degenen die openstaan voor Nathan Hill’s levendige manier van vertellen

 

 

 

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.