Sarah Turner – Vallen en opstaan

Summary
Beth heeft een enorm gebrek aan zelfstandigheid en is behoorlijk wispelturig. Haar leven staat opeens op zijn kop als haar zus en zwager in een ernstig auto-ongeluk terecht komen. Hierdoor moet Beth plotseling voor een tiener en een kleuter zorgen, kan ze dit wel? De persoonlijke groei die Beth doormaakt is bewonderingswaardig te noemen. Vallen en opstaan gaat over liefde, vriendschap, eenzaamheid en verantwoordelijkheid. Dit boek lees je met een traan en een lach. Het verhaal zal je nog lang bij blijven.
7

Beth is inmiddels de 30 gepasseerd, maar woont nog steeds thuis bij haar ouders. Ze heeft een enorm gebrek aan zelfstandigheid en is behoorlijk wispelturig. Haar leven staat opeens op zijn kop als haar zus en zwager in een ernstig auto-ongeluk terecht komen. Haar zwager overleeft het niet en haar zus ligt in het ziekenhuis in coma. Hierdoor moet Beth, die nog nooit in haar leven voor iemand heeft gezorgd, plotseling voor een tiener en een kleuter zorgen. De twee moeilijkste leeftijden van kinderen om op te voeden. Kan ze dit wel aan?

Persoonlijke groei

Beth is inmiddels de 30 gepasseerd, maar woont nog steeds thuis bij haar ouders. Haar gedrag is erg wisselvallig. Het lukt haar dus niet om voor een langere tijd dezelfde baan of partner te behouden. Ze heeft niet het verantwoordelijkheidsgevoel wat je van iemand van haar leeftijd mag verwachten. Het enige waar zij zich aan vast kan houden is de wekelijkse pub-avond met haar beste vriend Jory.

Beth’s leven staat op zijn kop als ze opeens voor haar nichtje Polly en haar neefje Ted moet zorgen. Ze krijgt hiermee een tiener en een kleuter onder haar hoede. Haar ouders (de opa en oma van Polly en Ted) vinden het geen goed idee dat Beth voor ze gaat zorgen. Ze kan maar amper voor zichzelf zorgen! Beth heeft de drang om zichzelf te bewijzen en wil het beste van de situatie maken. Ze doet er dan ook alles aan om goed voor de kinderen te zorgen.

Met de bemoeienissen van haar moeder, wat hulp van haar vader en de goede adviezen van haar eenzame buurman Albert, lukt het Beth om overeind te blijven staan. Als lezer merk je dat zij een ontzettend moeilijke en mooie verandering doormaakt. Dit boek gaat dan ook voornamelijk over haar persoonlijke groei. Ze leert van haar fouten, weet steeds beter met de kinderen om te gaan en wordt eindelijk echt zelfstandig. De omstandigheden zorgen ervoor dat Beth heel gemakkelijk om kan vallen, maar ondanks alles blijft ze recht overeind staan en zet ze haar schouders eronder. Hieruit blijkt dat ze eigenlijk een hele sterkte vrouw is, maar dat deze kant van haarzelf nu pas naar boven komt.

Meer dan alleen kinderen

Vallen en opstaan gaat over meer dan alleen voor de kinderen zorgen. Het gaat ook over het verdriet en de rouw waar de familie mee kampt. Over de eenzame buurman die een maatje van Beth wordt en haar beste vriend Jory waar een steeds grotere afstand tussen komt. Het gaat over liefde, vriendschap, eenzaamheid en verantwoordelijkheid. Het gaat over vallen en opstaan. Doordat er zoveel thema’s in dit boek voorbijkomen is het nooit saai en blijf je geboeid. Daarnaast hoop je uiteraard voor een goede afloop van Beth’s zus. Je wilt als lezer niets liever dan ze weer wakker wordt zodat zij weer de moeder van haar kinderen kan zijn, de dochter van haar ouders en de zus waar Beth zoveel van houdt.

Dit boek lees je met een traan en een lach. Het heeft hele mooie en ontroerende momenten zoals wanneer Beth de eenzaamheid van Albert vermindert door samen een leesclubje te beginnen. Het heeft ook hele emotionele momenten wanneer de kinderen bijvoorbeeld hun ouders missen en niet weten hoe ze hun verdriet en emoties moeten uiten. Met name de jonge Ted begrijpt niet zo goed wat er aan de hand is. Hij denkt dat zijn moeder heel erg moe is en zijn vader nu in de wolken zit.

Het boek zit boordevol fijne personages van wie je gaat houden. In combinatie met de prettige schrijfstijl zorgt dit ervoor dat je graag wil blijven doorlezen. Vallen en opstaan is echt een boek wat je nog een lange tijd zal bijblijven. Dit verhaal raakt je in je hart en is heel moeilijk om weer los te laten.

Vallen en opstaan
Vallen en opstaan
Score 0.0 van 5 sterren.
€12,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.