Suzanne Vermeer – Roadtrip

Summary
Paula en haar man Theo maken eindelijk de rondreis langs de westkust van de Verenigde Staten waar ze jaren van hebben gedroomd. Hun vakantie wordt verstoord door dreigende sms’jes die Paula ontvangt en een man uit haar verleden die ze in Las Vegas tegenkomt. Wanneer Theo een paar dagen later vermist raakt en Paula ook nog een dood lichaam vindt, verandert hun droomvakantie in een ware nachtmerrie. Roadtrip heeft heel authentieke personages, waardoor het verhaal in het begin heel realistisch aanvoelt. Later komt er spanning in; dit maakt het een goede thriller voor mensen die nog niet bekend zijn met het genre of niet van gruwelijke details houden.
7.5

In een camper langs de westkust

Paula is al jaren getrouwd met haar man Theo. Ze hebben er altijd al van gedroomd om een rondreis in Amerika te maken en nu is het eindelijk zo ver. De kinderen blijven thuis bij een goede vriendin van Paula die op ze past, terwijl Theo en zij een paar weken lang in een camper langs de westkust van de Verenigde Staten reizen. Eindelijk kunnen ze nu ook tijd met zijn tweeën doorbrengen zonder hun kinderen erbij. Dit kan hun relatie goed gebruiken. Door het hectische werk- en gezinsleven zijn ze er in de laatste jaren niet aan toe gekomen om tijd en aandacht aan elkaar te besteden.

Als Paula in Las Vegas iemand uit haar verleden tegenkomt, begint Theo achterdochtig te worden. Ook blijft Paula dreigende sms’jes krijgen van een onbekende afzender. Wat wil deze persoon van haar? Paula draagt al jarenlang een geheim met zich mee dat ze eindelijk aan Theo opbiecht. Hij heeft even tijd nodig om na te denken en gaat een stukje wandelen. Wanneer hij de volgende ochtend nog steeds niet terug is, blijkt hij vermist te zijn. Het wordt er niet beter op als ze het lichaam van een vermoorde man vindt. Wat een fijne vakantie met z’n tweeën had moeten zijn, eindigt in een ware nachtmerrie.

Een getrouwd stel

Paula en Theo zijn echt het boegbeeld van een getrouwd stel. Ze kibbelen de hele dag met elkaar om de kleinste dingen, zoals alleen mensen die al jaren met elkaar samenwonen dat kunnen doen. Hierdoor voelen de personages, en met name hun relatie met elkaar, enorm authentiek aan. Als lezer geloof je echt dat deze mensen bestaan en samen op rondreis gaan. De eerste helft van het verhaal zou zomaar een vakantieverslag op een online blog kunnen zijn – is het niet dat dit boek veel beter is geschreven dan de gemiddelde blog.

Van interessante roman naar leuke thriller

In de eerste helft van het boek heb je nog niet per se in de gaten dat het een thriller is. Het leest als een fijne roman over een getrouwd stel dat een rondreis maakt en beschrijft alle plekken die ze aandoen. Zeker niet vervelend of saai om te lezen! Wel merk je dat er iets onheilspellends staat te gebeuren. Zo krijgt Paula natuurlijk die vreemde sms’jes waarvan ze niet zo goed weet wat ze ermee aan moet. Ook de ontmoeting in Las Vegas met de man uit haar verleden is heel cryptisch omschreven. Als lezer heb je op dat moment nog geen idee wie die persoon is, hoe ze elkaar kennen en wat hij van haar wil.

Vanaf het moment dat Theo is verdwenen en Paula naar hem op zoek gaat, begint het spannend te worden. Paula komt in benarde situaties terecht om later een schokkende ontdekking te doen. Het verhaal is niet eng of je zit-op-het-puntje-van-je-stoel spannend, maar wel zeer vermakelijk. Hierdoor is Roadtrip van Suzanne Vermeer perfect voor iedereen die wel eens een thriller wil proberen te lezen, maar hier geen ervaring mee heeft of niet van gruwelijke details houdt die wel eens in boeken van dit genre voorkomen.

Aan het einde komen bijna alle losse eindjes bij elkaar en worden deze netjes aan elkaar geknoopt tot een mooi rond verhaal. Bijna alle losse eindjes, want één draadje blijft nog over en wordt het onderwerp van het volgende boek, getiteld Koraalrif. Dit betreft een verhaallijn die pas later in het boek ter sprake is gekomen. Hierdoor zal het – bij lezers die niet van een open einde houden – niet voor frustraties zorgen. Koraalrif zal een vervolg zijn op Roadtrip.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. Na zijn overlijden is AW Bruna eigenaar geworden van het pseudoniem. In overleg met de familie is er nu een andere, onbekend gehouden, schrijver die deze naam voortzet. Alle titels van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Roadtrip
Roadtrip
Score 4.2 van 5 sterren.
€17,50
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.