Lijstje: 10 games waar je bloed van gaat koken

Gamen is voor velen een ontspannende bezigheid. Echter bestaan er ook gamers die gamen voor een geheel andere reden: uitdaging! Het gevoel van overwinning na vele pogingen is misschien wel een van de meest bevredigende ervaringen. Hier zijn 10 games waar je bloed van gaat koken.

1. Dark Souls (serie)


Als je een gamer vraagt: ‘Wat is de moeilijkste game die jij ooit gespeeld hebt?’, zit er een grote kans in dat hij luidop vol traumatische herinneringen ‘Dark Souls!’ roept. Darksouls 1, 2 of 3? ‘Ja, alles uit de serie!’ Deze inmiddels legendarische games staan bekend om hun hoge moeilijkheidsgraad en hebben hierdoor zelfs een nieuw soort ‘souls genre’ gecreëerd. Elk foutje wordt zo je laatste. Zo zitten de duistere gebieden die je zult verkennen vol met verrassingsaanvallen, moeilijke bazen en morbide vijanden.

2. Celeste


Celeste vertelt het verhaal van Madeline, een jong meisje dat op avontuur gaat. Madeline wilt een berg genaamd: ‘Celeste’ beklimmen, dit gaat echter minder makkelijk dan gedacht. Deze hardcore platformer maakt soms het ergste in je los. Het vereist; uiterste concentratie, sublieme timing en het geduld van een monnik. Wil je Celeste uitspelen? Maak je borst maar nat!

3. Ghosts ’n Goblins


Ghosts ’n Goblins is zo’n typische oldskool game waar je hedendaags misschien maar beter niet aan kunt beginnen. Natuurlijk was het zo dat de games van vroeger over het algemeen een stuk moeilijker waren dan het meerendeel van de games van tegenwoordig. Maar Ghosts ’n Goblins spande daarin wel de kroon. De learning curve is behoorlijk hoog, de besturing is relatief beperkt en vijanden zijn overal. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een tijdslimiet en ben je binnen een paar klappen al dood. Veel plezier!

4. Bloodborne


Zoals hierboven al omschreven zijn de Dark Souls-games van Hidetaka Miyuzaki ontzettend lastig. Nog zo’n game die in dat rijtje thuishoort is ongetwijfeld Bloodborne. Het tempo hierin ligt vergeleken met de Dark Souls-games een stuk hoger. Dit vereist goede reflexen, timing en wederom bakken vol met geduld!

5. Cuphead


Hoe kon deze ook niet in dit lijstje staan? Cuphead is een onvergeefelijke run and gun-platformer die je als een ouderwetse leraar op de vingertjes tikt voor elk foutje. De verraderlijke cartoon-achtige, grafische stijl doet misschien vermoeden dat dit een eitje gaat worden. Vergeet het, de vele, krankzinnige bazen en platform levels zijn ontzettend moeilijk, mede door het level/boss design. Het overwinningsgevoel is echter magnifiek en staat dan wel weer garant voor een explosie aan gelukzaligheid!

6. Super meat boy


Deze top 10 staat tot nu toe aardig vol met platformers, dit betekent natuurlijk niet dat dit type spellen het moeilijkst zijn, maar er zijn nou eenmaal veel moeilijke platformers gemaakt. Super meat boy is er daar één van. Door middel van een perma death mechaniek en het level design van een sadistische moordenaar staat deze game garant voor een goede tijd!

7. Sekiro: Shadows die Twice


Weer een game van Hidetaka Miyuzaki? Maakt deze man alleen maar games waar je de haren van uit je hoofd trekt? Juist ja, dat klopt. Sekiro: Shadows die Twice is de meest recente game van dit meesterbrein. Ook in deze Shinobi stealth action game zul je het weer opnemen tegen gedeugde tegenstanders, die je waarschijnlijk niet in één keer de baas zult zijn. Daar gaan we weer: snelle reflexen, timing en een gezonde dosis geduld is ook hier weer een vereiste. Mocht je deze game willen spelen, je leest hier de recensie.

8. Call of Duty: Modern Warfare (Veteran moeilijkheidsgraad)


Call of Duty? Wat? Dat zijn toch helemaal geen moeilijke games? In principe zijn deze games op de normale moeilijkheidsgraad prima te doen. Wil jij echter een uitdaging, schroef hem dan eens op naar de ‘veteran’-moeilijkheidsgraad. Hierdoor zul je merken hoe het is om een echte soldaat te zijn. Geen hersenloos geknal en geren meer naar voren, dit is namelijk een van de minst effectieve strategieën voor succes. Probeer het maar eens uit, dan zul je oorlog eens echt virtueel gaan ervaren!

9. Megaman (1987 NES)


Wie een beetje bekend is in de wereld van de games, zal ongetwijfeld wel gehoord hebben van Megaman. Een relatief onschuldig ogend blauw mannetje dat laserstralen kan schieten. Dit klinkt misschien als een leuke basis voor plezier, dat is het alles behalve voor de mensen die snel afhaken als het ze te heet wordt onder de voeten. Deze game uit de jaren 80 was ontzettend moeilijk en de eindstreep werd door weinig mensen behaald.

10. Shovel Knight


Hoewel deze game universeel niet direct gezien zal worden als een extreem lastige, is hij absoluut lastig genoeg om een plekje in dit lijstje te bemachtigen. Shovel knight heeft gewoon een ontzettend goed level design die veel trial-and-error vereist. Hierdoor kan het voelen alsof de game soms oneerlijk moeilijk is, maar dat is voor de doorzetter absoluut niet het geval! Zonder wrijving geen glans.

Written by
Jurriaan houdt al jaren van games en laat zich niet beperken tot een genre. Volgens hem kan elke game of dit nou een RPG, shooter of avonturen game is je een prachtige ervaring bieden, mits je hiervoor openstaat en deze met zorg ontwikkeld is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.