Mijn Week in Beeld: Voetbal, series en slechte televisie

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere dinsdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Eveline.

Weer terug van weggeweest! In verband met mijn werk besloot ik twee jaar geleden om er tussenuit te gaan. Niet heel lang geleden bedacht ik mij dat ik nog steeds veel series en films kijk. Waarom er dan niet iets mee doen? Ik miste mijn maatjes en schrijven vond ik altijd leuk om te doen. So welcome back to me!

Deze week stonden er drie voetbalwedstrijden op het programma. Ja, deze filmfan houdt ook van voetbal, met in het bijzonder Ajax. Woensdag was daar de Europa League-finale met Arsenal en Chelsea, en zaterdag de Champions League-finale met Tottenham Hotspur en Liverpool – de finale waar eigenlijk Ajax in had moeten staan. Beide wedstrijden waren eigenlijk gewoon slechte televisie. De eerste helft was niet om aan te gluren en de twee helft hebben we gewoon helemaal geskipt. Het uitzwaaiduel voor de Nederlandse dames tegen Australië was dan gewonnen, ook deze wedstrijd heb ik maar met een half oog gekeken. Gauw verder dus!

Wat doe je op een dag dat je niet naar het werk kan vanwege een landelijke OV-staking? Juist, Netflix aan! Afgelopen dinsdag heb ik dan eindelijk de serie Lucifer afgekeken. Waar de eerste drie seizoenen nog werden geproduceerd door The CW – verantwoordelijk voor The Vampire Diaries, Arrow en meer – was het vierde seizoen in handen van, jawel, Netflix zelf!  Voor het verhaal betekent dit niets dan goeds! Wat een seizoen, wat een einde. Heerlijk hoe Tom Ellis zijn rol van de duivel vertolkt! Alle seizoenen staan op Netflix, dus ik zou zeggen: waar wacht je op?

Een andere bovennatuurlijke Netflix-serie waar ik nog steeds probeer door te komen is Chilling Adventures of Sabrina. Het einde van het tweede seizoen is bijna daar, met nog een aflevering te kijken. Het begint nu toch wel spannend te worden, waar het begin tamelijk langzaam op gang kwam. Het hangt van die laatste aflevering af of ik aan het derde seizoen ga beginnen.

Tot slot voor deze week, echt slechte televisie: Love Island. Afgelopen maandag is de Nederlandse versie begonnen. Dames en heren die op een mooi eiland in een mooie setting de ware liefde willen vinden. Koppels worden gemaakt en complotten worden gesmeed. Helaas is het tamelijk saai en niet interessant. Zelfs de kijkcijfers zijn gedaald naar slechts 97.000 kijkers! Van het ene naar het andere slechte programma. Op MTV wordt al een paar seizoenen Ex On The Beach uitgezonden. Na een aflevering van de Nederlandse versie gezien te hebben, is het al wel weer klaar. Wat kunnen mensen zich aanstellen en waarom moet dit überhaupt op de televisie? Realityseries zijn vaak lachwekkend slecht, maar Ex On The Beach pakt op dit gebied goud!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.