Mijn Week in Beeld: simulatie van het leven

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Stefanie.

Ik ben de ultieme huismus. Sinds kort werk ik thuis en ik neem dan ook niet meer de moeite nog iets anders aan te trekken dan mijn pyjama. Vanaf de bank heb ik toegang tot alle gemakken die een echte huismus nodig heeft: haar laptop, telefoon, TV en Playstation 4. Hoewel ik nu alleen nog de deur uit kom om boodschappen te doen, heb ik wel de enorme behoefte het echte leven, daarbuiten, te simuleren, en dus besteedde ik deze week veel tijd aan de Sims 3.

Sim in pure paniek

Het grappige aan de Sims, of in ieder geval hoe ik het speel, is dat ik ze het perfecte leven probeer te geven waarin ze al die dingen doen waar je als echt mens absoluut geen zin in hebt: duizend recepten uit je hoofd leren bijvoorbeeld, of als tiener meteen je huiswerk maken zodra je thuiskomt.
Urenlang leef ik mee met mijn familie die inmiddels aan de derde generatie toe is, en het komt zo dicht bij het echte leven: naar werk, boodschappen doen, proberen niet te sterven door een meteorietinslag of alien ontvoering.. Je weet wel, de dagelijkse dingen voor een Sim.
En hoewel dit spel voor veel mensen een uitlaatklep biedt voor onderdrukte sadistische gevoelens, heb ik er een sport van gemaakt het spel te pauzeren en te screenshotten op de momenten dat mijn sim overmand wordt door pure paniek, angst of walging. Dit alles natuurlijk absoluut niet beïnvloed door mijn toedoen.

Weekend Aristocrats

Van de enorme riante huizen die ik voor mijn Sims bouw, ging ik over op een hiervoor zeer inspirerende serie op Netflix: weekend aristocrats. Dit heerlijke Britse realityprogramma over kneuterige aristocraten op het Engelse platteland is een enorme guilty pleasure om op zondag bij te ontsnappen. Vanzelfsprekend vergezeld door een koekje en een kopje thee (met melk).
De wat oudere mannelijke aristocraten zijn duidelijk niet gewend om verantwoording aan de medemens af te moeten leggen. Dat brengt ze af en toe in zeer ongemakkelijke situaties bij feesten en partijen waarvoor ze hun kasteel lenen. Bijvoorbeeld wanneer Sir Ben door zijn (alleen uit vrouwen bestaande) personeel naar buiten wordt gewerkt zodat hij het pas gehuwde koppel niet in verlegenheid kan brengen. Ben weigert echter en struint verstrooid en vergezeld door zijn pauwen de feestzaal binnen.

Geralt kan ook heel verleidelijk zijn

Afsluitend heb ik ook nog wat tijd doorgebracht met mijn favoriete fictieve man: Geralt of Rivia. Ook bij dit fantastisch mooie en grappige spel kan ik het niet achterwege laten om screenshots te maken dat het een lieve lust is. Ik kan er dan ook aardig even mee bezig zijn om Geralt in precies de juiste positie te krijgen voor de perfecte foto.
Dat ik graag fotografeer in het echte leven is nu vast geen verrassing hé? Maak jij ook vaak screenshots van mooie of grappige momenten in games? Vertel erover in de comments!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.