Mijn Week in Beeld: van District 12 tot Budapest

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere dinsdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Wahine.

De Ballade van Slangen en Zangvogels

In 2014 zag ik voor het eerst The Hungergames en werd direct meegesleept in het verhaal. Ik kocht alle boeken en films en wachtte met smart op het volgende deel. Toen de laatste film eindelijk in de bioscoop was vertoond, dachten we allemaal dat het verhaal voorgoed voorbij was. Maar niets bleek minder waar. Suzanne Collins verscheen dit jaar opnieuw in mijn recommended-lijst met een nieuw boek genaamd De Ballade van Slangen en Zangvogels. Het gaat over hoe president Snow, a.k.a. Coriolanus, zijn jeugd doormaakte in het Capitool. Ik heb het boek gelijk besteld in de pre-sale, want hij kon natuurlijk niet ontbreken in mijn collectie.

Ik was vrij sceptisch over hoe de kwaliteit van het verhaal zou zijn. Zou de auteur het verhaal uitmelken, nog een deel schrijven, puur voor het geld? Of zou het ook echt wat bijdragen aan de serie? Ik ben blij te kunnen zeggen dat ik het vooral als dat laatste ervoer. Ik kreeg veel meer achtergrondinformatie over de president, wat veel ophelderde over de serie. Ik vind het dan ook echt een aanrader als je al bekend bent met de serie en voor nieuwkomers raad ik aan eerst de serie te lezen voor je aan de prequel begint voor een ‘aha!’-momentje.

The Grand Budapest Hotel

Ja, ik blijf het zeggen: Wes Anderson is mijn lievelingsregisseur. Anderson maakt geen films, hij bedenkt universa. Zijn films krijgen een totaal eigen wereldje en dat kunnen we goed terug zien in de details. Achter de schermen worden krantenartikelen geschreven die in de film vertoond worden, maar niet lang genoeg om ze volledig te lezen. Er worden gehele tijdschriften gedrukt die slechts een paar seconden in beeld verschijnen. De moeite, passie en magie die hij in zijn films stopt, is fantastisch en zeer inspirerend om te zien. Daarom raad ik je de film The Grand Bupapest Hotel 100% aan. Het gebruik van verschillende frames en kleuren maakt deze komische film uniek in elk opzicht.

De film vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw. Maar hoe serieus dat ook mag klinken, de humor in deze film is nooit ver te zoeken.

Dat was mijn Week in Beeld voor deze keer! Ik ben benieuwd naar jullie mening: draagt De Ballade van Slangen en Zangvogels bij aan de Hongerspelen, of had het ongedrukt mogen blijven?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.