Thysia Huisman – Sensation Island

Samenvatting
In Sensation Island worden deelnemers gevolgd die moeten overleven op een eiland. Het is aan hen de taak om te raden welk geheim de andere deelnemers met zich meedragen. Voor dit programma staat een team paraat om het programma te organiseren, maar hier komen de nodige mysteries, leugens en manipulaties bij kijken. Aan journalist Puck de taak om de smerige randjes van het realityprogramma bloot te leggen. Sensation Island leest lekker weg, maar wordt nergens echt spannend. Wel weet het verhaal voldoende je aandacht vast te houden om door te lezen. Waan je lekker in het tropische Maleisië en verdwijn in de interessante wereld van reality-tv.
7

Thysia Huisman

Sensation Island is het derde boek van Thysia Huisman. Huisman is ook wel bekend als klokkenluider tegen haar Parijse modellenagent Jean-Luc Brunel. Zij deed als eerste aangifte tegen hem wegens verkrachting en daarover schreef zij haar debuut: “Close Up”. Inmiddels is zij aangekomen bij haar derde boek, namelijk Sensation Island. Huisman werkt al twintig jaar in de televisiewereld als regisseur en eindredacteur. Deze inspiratie heeft zij vertaald naar deze fictieve thriller. In Sensation Island wordt je meegenomen in een wereld van reality-tv, inclusief witte stranden, tropische temperaturen en vooral heel veel leugens…

Sensatie en verleiding

In Sensation Island worden de deelnemers gevolgd die moeten overleven op een eiland. Ze moeten verschillende proeven uitvoeren en iedereen is natuurlijk gebrand om te winnen. Naast deze proeven heeft iedere deelnemer een geheim. Aan de andere deelnemers de taak om te raden welk geheim de anderen met zich meedragen. Voor dit programma staat natuurlijk een heel team paraat om dit seizoen het beste seizoen ooit te laten worden.

Het eiland lijkt mij wel in zijn greep te hebben, alsof het me nu al heeft opgeslokt. En het is pas dag één…

Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven verteld. Puck krijgt de kans om als regisseur mee te gaan naar de opnames van Sensation Island. Echter is zij geen echte regisseur, maar een journalist voor het blad “Fundum”. Dit is een geweldige kans om alle smerige randjes van het realityprogramma bloot te leggen. Een anonieme bron heeft namelijk verteld dat de dingen die op het eiland gebeuren echt niet meer langer zo kunnen. Het is tijd dat de waarheid wordt verteld.

Het andere perspectief is Kat, eindredacteur voor Sensation Island. Kat gaat over lijken waar het het programma betreft. Een leugentje meer of minder, het manipuleren van deelnemers, het maakt eigenlijk niet zoveel uit voor haar. Wanneer er van alles mis gaat op het eiland, belandt ze samen met de rest van de crew steeds meer in drijfzand. Hoe krijgt ze haar personeel, maar vooral zichzelf uit deze drek?

Boek sensation island met bloemenkrans, bladeren en annanasjes.

Web van leugens en bedrog

Het boek komt wat langzaam op gang, maar weet vanaf het begin te boeien. De mix van reality-tv en thriller is verfrissend en zorgt voor een fijne leeservaring. Toch leg je de link als lezer erg snel naar Expeditie Robinson en Temptation Island. Door alle misstanden en ophef over Temptation Island, ligt het er wel heel dik bovenop dat dit de inspiratiebron voor Thysia Huisman is geweest. Desalniettemin heeft Huisman de wereld van reality-tv en de manipulatieve kanten ervan enorm goed beschreven.

Daarnaast kwam de sfeer van het eiland erg goed over. Je voelt je bijna alsof je zelf, met je gezicht in de zon en de voetjes in het zand, aan het genieten bent van teveel gin tonics. Hoewel er enkele plotwendingen waren, bleef het verhaal wat betreft spanning wat achter. Het viel op dat de hoofdpersonages gedurende het verhaal vaak wel erg gemakkelijk met bepaalde situaties wegkwamen. Desondanks deed dit geen afbreuk aan het leesplezier. Het verhaal las vlot en wist de aandacht vast te houden, en het belangrijkste: dat het werkelijk vermakelijk was om te lezen.

Conclusie

Al met al is “Sensation Island” een intrigerende thriller die zeker aan te raden is voor liefhebbers van reality-tv. Het boek doet nadenken over de dunne lijn tussen wat echt is en wat in scène is gezet voor de kijkcijfers. Verwacht geen hoogstaande literaire thriller, maar vooral een fijn boek voor tussendoor.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.