Suzanne Vermeer – De vallei

Summary
Emily krijgt te horen dat haar broer Ben onverwacht is overleden. Hij woonde in Australië waar hij eigenaar is van een succesvolle wijngaard. Emily besluit om er naartoe te gaan om afscheid te nemen van haar broer en daar wat zaken af te handelen. Daar ontdekt Emily een geheim waardoor ze twijfelt of ze eigenlijk wel wist wie haar broer was. Ze komt voor een moeilijke keuze te staan die haarzelf en haar dierbaren in gevaar brengt. Kiest ze ervoor om het juiste te doen of om haar man, kinderen en haarzelf te redden? De vallei wijkt wat af van het normale recept van Suzanne Vermeer. Desondanks is het een spannend verhaal wat zeker de moeite waard is om te lezen.
7

Emily heeft een fijn leven met haar man Christiaan en jonge kinderen Max en Vera. De zorg voor haar demente moeder moet ze zelf op zich nemen aangezien haar broer Ben een aantal jaar geleden naar Australië is verhuisd om daar zijn dromen waar te maken. Alles verandert voor haar wanneer ze onverwacht het bericht krijgt dat Ben is omgekomen tijdens een verkeersongeluk. Emily besluit om naar Australië te gaan om daar zaken te regelen zoals de begrafenis van Ben en de verkoop van zijn wijngaard. Echter gaat dit allemaal niet zo gemakkelijk als gedacht. Eenmaal in het huis van Ben aangekomen ontdekt Emily een geheim waardoor ze twijfelt of ze eigenlijk wel wist wie haar broer was. Emily komt voor een moeilijke keuze te staan die haarzelf en haar dierbaren in gevaar brengt. Kiest ze ervoor om het juiste te doen of om haar man, kinderen en haarzelf te redden?

Moederliefde

Emily is een jonge vrouw die positief in het leven staat. Ze neemt situaties waar ze niets aan kan doen zoals ze zijn en probeert er het beste van te maken in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten. Ze is een hardwerkende vrouw, en wat er ook op haar pad komt, ze zet zich er volledig voor in. Ook als het haar misschien niet bevalt. Het is al vrij snel duidelijk dat hetgeen waar ze het meest om geeft haar man en kinderen zijn. Ze heeft er écht alles voor over om hen te beschermen en ervoor te zorgen dan hun niets overkomt. Hierdoor moet ze moeilijke keuzes maken waar ze het soms niet mee eens is. Maar de gedachten dat haar dierbaren veilig zijn houdt haar op de rit. Ze weet waarvoor ze het doet.

Geen typische Suzanne Vermeer

De vallei heeft de herkenbare schrijfstsijl van Suzanne Vermeer. Het is dan ook wederom een boek wat prettig leest. Ondanks dat je doorgaans wel een beetje weet wat je van deze auteur kan verwachten, wijkt De vallei op sommige vlakken wat af. Zo is dit boek (of eigenlijk boekje) een heel stuk dunner dan de gebruikelijke thrillers. Met maar 192 bladzijdes heb je het verhaal zo gelezen. Ideaal voor iedereen die niet zo van dikke boeken houdt, maar wel op vakantie een spannende thriller wilt lezen.

Daarnaast hebben de boeken van Suzanne Vermeer naast een spannende proloog, meestal een erg lange inleiding. De setting van het verhaal wordt dan heel goed duidelijk en de eerste 100 bladzijdes voelt het meestal als een roman tot een onverwachte gebeurtenis opeens het leven van het hoofdpersonage compleet over hoop haalt. Dit was dit keer niet het geval. Doordat het boek een stuk dunner is, komt Vermeer meteen to the point. Het verhaal begint vrijwel direct met de dood van Ben en Emily’s besluit om zo snel mogelijk naar Australië te gaan om daar wat zaken te regelen. Tot slot is dit geen ‘whodunit’ verhaal waarbij de recherche niets voor de nabestaanden wil betekenen en ze dus maar zelf op jacht naar de moordenaar gaan.

Conclusie

Ondanks dat het verhaal niet het gebruikelijke recept voor een succesvolle thriller van Suzanne Vermeer volgt, is het wel een spannend boek wat fijn is om te lezen. Je volgt Emily op drie verschillende momenten in de tijd: twaalf jaar geleden, vijf jaar geleden en het heden. In ieder tijdsvlak word je als lezer weer door een andere gebeurtenis opgeschud. Als je even dacht te weten hoe het zit, dan wordt die gedachten direct de wereld uit geholpen. Suzanne Vermeer heeft ervoor gezorgd dat de vallei het hele boek lang interessant blijft.

Wel heeft het boek een redelijk voorspelbaar verloop. Zo was bijvoorbeeld het grote geheim van Ben geen verrassing, evenals de keuze die Emily maakt en hoe het uiteindelijk afloopt. Heel storend is het niet, omdat het verhaal alsnog lekker wegleest en het er niet minder spannend door wordt. De vallei heeft wat terugkerende personages uit een vorig boek van Suzanne Vermeer. Hierdoor krijg je achtergrondinformatie over een personage waar je destijds niet veel over hebt gelezen. Naast dat dit een leuke toevoeging is voor de fans, laat het ook zien dat Suzanne Vermeer een aantal zaken van tevoren heeft gepland om zo de ‘losse eindjes’ uit andere boeken een eigen verhaal te geven. Ondanks dat De vallei niet een thriller is zoals je gewend bent van deze auteur, is het zeker de moeite waard om te lezen als je zin hebt in een spannend boek.

Wat is jouw mening?

1 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.