Taylor Jenkins Reid op een rijtje

Als je van lezen houdt heb je waarschijnlijk wel eens van haar gehoord. Haar boeken gaan namelijk als zoete broodjes over de toonbank. Niet enkel in de boekenwereld spijkert Taylor Jenkins Reid aan de weg, maar haar boek Daisy Jones & The Six is ook omgezet in een prachtige serie.Taylor Jenkins Reid haar boeken zijn onder anderen gekozen door Reese’s boekenclub, Read with Jenna, Indie Next, Best of Amazon, en Book of the Month. Niet zomaar iets dus! Hieronder zullen wij haar boeken speciaal voor jou op een rijtje zetten!

One true loves 

Vertaald in het Nederlands, uitgebracht door Ambo Anthos.
Dit boek is pas uitgekomen in het Nederlands. Een boek wat los te lezen en zeker een aanrader is!
Emma Blair is nog jong als ze met haar middelbareschoolliefde Jesse trouwt. Ze leven het leven van hun dromen in Los Angeles, in alles ver verwijderd van hun ouders in Massachusetts. Maar op hun eerste trouwdag raakt Jesse vermist bij een helikopterongeluk boven de Stille Oceaan. Gebroken en in diepe rouw keert Emma terug naar haar ouders, waar ze gaat werken in hun boekhandeltje. Langzaam maar zeker bouwt ze een nieuw leven op.
Dan komt ze een vriend van vroeger tegen, Sam, en totaal onverwacht wordt ze weer verliefd. Dit lijkt haar tweede kans op geluk. Tot ze een telefoontje krijgt, van Jesse. Emma moet kiezen tussen een echtgenoot en een aanstaande, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…
Met One true loves heeft bestsellerschrijver Taylor Jenkins Reid een ontroerende roman geschreven over wat het betekent om werkelijk lief te hebben. En bestaat er zoiets als de enige ware?

California Dream-serie

Deze boeken zijn dan wel enigszins verbonden met elkaar door de California Dream-serie, maar het zijn losse verhalen en kunnen dus op elke volgorde gelezen worden. De meest gelezen volgorde is onderstaande. Zo zijn de boeken namelijk chronologisch ook uitgekomen. 

Evidence of the Affair / Het bewijs van de affaire 

Vertaald in het Nederlands, uitgebracht door Ambo Anthos.
Carrie Allsop en David Mayer zijn de achterblijvers van een allesverwoestende affaire tussen hun echtgenoten. De briefwisseling die tussen hen ontstaat, onthult stukje bij beetje de pijnlijke details van het overspel van hun geliefden. Met elke pennenstreek leggen ze hun angsten en hun ziel verder bloot. Ze delen hun verbazing over hoe het zover heeft kunnen komen en hoe nu verder te gaan. In de vorm van de briefwisseling tussen hen, en tussen de twee overspeligen, is Het bewijs van de affaire een zoektocht naar de ongrijpbare wegen van het hart. En, uiteindelijk, hoe bevrijdend het voor een van hen kan zijn als het gebroken is. In dit korte verhaal toont Taylor Jenkins Reid wederom haar kracht om met enkele pennenstreken personages van leven en bloed te creëren en de lezer vanaf de eerste bladzijde een andere wereld in te trekken.

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo 

Vertaald in het Nederlands, uitgebracht door Ambo Anthos.
Hollywoodfilm-icoon Evelyn Hugo is negenenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze, maar door schandalen geteisterde leven. Wanneer ze hiervoor de onbekende reporter Monique Grant benadert, is niemand zo verbaasd als Monique zelf. Vastberaden grijpt ze deze kans om naam te maken. In het luxueuze New Yorkse appartement van Evelyn luistert Monique gefascineerd naar haar verhaal. Over het begin van haar carrière in de jaren vijftig wanneer ze naar Los Angeles trekt, tot aan haar onverwachte besluit om de spotlights de rug toe te keren in de jaren tachtig. Evelyn openbaart een leven van nietsontziende ambitie, onverwachte vriendschap, grote liefde en de prijs van roem. De band tussen de twee vrouwen wordt steeds sterker en naarmate het verhaal het einde nadert, wordt duidelijk dat Evelyns leven op tragische en onomkeerbare wijze samenkomt met dat van Monique.

Daisy Jones & The Six

Vertaald in het Nederlands, uitgebracht door Ambo Anthos.
Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid vertelt het verhaal van Daisy Jones, die er eind jaren 60 in LA met haar hese stem en zwoele uiterlijk van droomt een beroemde zangeres te worden. Ze ontmoet Billy Dunne, de frontman van de opkomende rockband The Six. De vonken vliegen ervan af en hun eerste hit slaat in als een bom. Billy’s vrouw Camila wil dat hij het hoofd koel houdt; ze is zich bewust van de chemie tussen haar man en Daisy, maar hun huwelijk en gezin staan voorop. Die romantiek is niets voor de coole toetseniste Karen, die alles opzijschuift voor haar carrière, in een tijd die daar nog niet rijp voor is.

Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid is een verslavende roman over de opkomst en ondergang van een band, maar bovenal over drie vrouwen die leven voor hun dromen en er alles voor overhebben om die te laten uitkomen. Het boek wordt op dit moment door Reese Witherspoon verfilmd als dertiendelige serie voor Amazon.

Malibu Rising (Feest van de eeuw)

Vertaald in het Nederlands, uitgebracht door Ambo Anthos.
Het feest van de eeuw, het derde deel in de California Dream-serie, is de Nelderlandse vertaling van Malibu rising en een #1 New York Times-bestseller.
Malibu, 1983, de dag van het zomerfeest van de Riva’s, met wie iedereen gezien wil worden. De jetset van LA kijkt er zoals elk jaar naar uit. Behalve Nina Riva: zij was liever ergens anders geweest. Ze staat niet graag in het middelpunt en is bovendien net gedumpt door haar beroemde echtgenoot. En misschien haar broer Hud ook niet: hij heeft nog iets op te biechten aan zijn broer Jay, die zelf niet kan wachten totdat het zover is, want de vrouw van zijn dromen komt. En de jongste, Kit, heeft zo haar eigen geheimen, inclusief een stiekem uitgenodigde gast. Tegen middernacht is het feest in volle gang, tegen de ochtend is de villa in vlammen opgegaan…

Carrie Soto is back 

Vertaald in het Nederlands, uitgebracht door Ambo Anthos.
In Carrie Soto is back vertelt Taylor Jenkins Reid het verhaal van een legendarische tennisser die een comeback maakt om haar grandslamrecord terug te winnen. Carrie Soto’s fanatisme op de tennisbaan heeft haar niet populair gemaakt. Maar wanneer ze haar carrière beëindigt is ze de beste ooit: ze heeft elk record verbroken en twintig grandslamtitels gewonnen. Ze offerde er zo goed als alles voor op. Zes jaar later ziet Carrie vanaf de tribune van de US Open dat het record haar wordt afgenomen door de meedogenloze speler Nicki Chan. Dit kan ze niet accepteren: ze neemt de beslissing om een comeback te maken en het record terug te winnen. De media zijn haar echter niet goedgezind en op haar zevenendertigste is ze niet meer zo snel en zo sterk als vroeger. Zal Carrie Soto haar record terugkrijgen? Carrie Soto is back van Taylor Jenkins Reid is een ontroerend verhaal over perfectie, doorzettingsvermogen en kwetsbaarheid.

Mocht je deze boeken nou al gelezen hebben en je kan ook een aardig woordje engels, dan zijn er ook nog enkele engelse boeken van haar te lezen: Forever Interrupted, After I Do en Maybe in another life. Wie weet dat Ambo Anthos ons alsnog gaat verblijden met een Nederlandse vertaling hiervan? 

Geschreven door
Robin is vooral een lezer! Ze leest dan ook elk genre met veel plezier. Na het lezen een prachtige foto proberen te maken is een vak apart. Naast lezen vindt ze het zeker leuk om wat te gamen, voornamelijk op haar Nintendo Switch.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.