Vijf boeken om te lezen in de herfst

Je kent het wel: de herfst begint, de avonden worden donkerder, de dagen worden kouder en de bomen laten hun bladeren vallen. Een mooie tijd… als het droog is.
Wanneer het regent is niks lekkerder dan de herfst omarmen en te genieten van een goed boek met een warme kop thee, maar wat voor een boek? De herfst brengt natuurlijk niet alleen pompoenen en herfstbladeren met zich mee, maar ook Halloween en een knus gevoel. Hieronder daarom een lijst met vijf ‘herfstachtige’ boeken die je het best gedurende de herfst kan lezen.

The Picture of Dorian Gray – Oscar Wilde
Classic Roman

Om het rijtje mooi te beginnen beginnen we met een klassieker. The Picture of Dorian Gray is geschreven door Oscar Wilde. Het is ook gelijk zijn enige gepubliceerde roman. Het boek heeft een spannend verleden, zo is het ‘banned’ en ‘demonized’ geweest in Engeland. Nu heel wat jaren later ziet iedereen de pracht van het verhaal in en behoort The Picture of Dorian Gray terecht tot de klassiekers.

Het verhaal speelt zich af in het negentiende-eeuwse Londen. Alleen hiervan krijg je als lezer al een herfst gevoel. Door het griezelachtige verhaal over het portret van Dorian en zijn ziel die onlosmakelijk verbonden zijn is dit een boek die je zeker in de herfst moet lezen!

@robins.moedt

De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy 

Roman met Illustraties

Wellicht ken je het boek al? Het is namelijk een groot succes geworden! Het is een prachtig boek met mooie illustraties gemaakt door Charlie Mackesy. Door de tekeningen en de mooie woorden van Mackesy krijg je als lezer een warm gevoel en een gevoel van hoop. Echt een boek om op een regenachtige herfstdag te lezen wanneer je wel wat positiviteit en nieuwe inzichten kan gebruiken.

@robins.moedt

The Invisible Life of Addie La Rue
Historische Roman

Ook dit is een nieuw, maar ondertussen al geliefd boek. Het is een historische roman die je door de tijden en plaatsen meeneemt. Het gaat over Addie La Rue die op de dag van haar bruiloft en deal sluit met de duivel. Deze deal maakt dat zij niet ouder wordt, maar daar tegenover staat dat zij door niemand onthouden kan worden. Addie lijdt een eenzaam bestaan tot iemand haar herinnert…

Een hartverwarmend verhaal wat je meeneemt door seizoenen, jaren en plaatsen vanaf jouw eigen leesplekje. Absoluut geschikt voor een regenachtige herfstdag, maar wees gewaarschuwd, waarschijnlijk heb je tissues nodig!

@robin.moedt

Pumpkinheads – Rainbow Rowell

Graphic Novel

Heb jij zin in een boek, maar geen zin om te lezen? Of zijn boeken helemaal niet zo jouw ding? Deze Graphic Novel is de oplossing! Het is een stripboek over twee vrienden die tijdens de herfstperiode werken op een soort pompoenen boerderij. Hier maken zij de leukste dingen mee en hebben zij mooie relaties opgebouwd. Al weten ze nog niet welke relaties…

Een heerlijke weglezer met prachtige illustratie waar je gelukkig van wordt! En een pompoenenboerderij… ‘herfstachtiger’ kan je niet hebben!

Ninth House – Leigh Bardugo

Thriller / Adult Fantasy

Met Ninth House komen we alweer aan bij de laatste herfsttip, maar zeker niet de minste! Leigh Bardugo kennen we allemaal natuurlijk van de hippe Shadow and Bone-serie die nu zelfs als serie op Netflix staat. Echter heeft Leigh Bardugo met Ninth House voor het eerst een fantasy boek voor volwassenen geschreven en niet zomaar een. Het boek speelt zich af op Yale University, wat het natuurlijk al dat heerlijke herfstgevoel geeft waar we naar zoeken. Het gaat over de verschillende studieverenigingen die er op de universiteit zijn. Echter is niks wat het lijkt en kom je erachter dat Alex, de hoofdpersoon, geen rustig studiejaar hoeft te verwachten.

Griezel weg met dit toffe boek op een donkere herfstavond. Vergeet niet de kaarsjes aan te doen, want je weet nooit wat zich in het donker verstopt!

Dus wacht niet tot de winter en pak deze boeken erbij, want van deze boeken krijg je in ieder geval geen spijt!

@robins.moedt

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.