Vijf dingen die je beter kunt doen dan het lezen van een boek!

Soms heb je geen zin in het lezen van een boek, maar hoe vaak komt dat nou voor? Mocht dat dan toch gebeuren, dan zijn hier vijf tips voor wat je dan beter kunt doen dan het lezen van een boek. 

Een boekenkast kopen

Al je boekenkasten zijn vol en je hebt nog net een plekje voor nog een mooie boekenkast in de woonkamer of juist misschien wel in de slaapkamer waar je regelmatig in bed je favoriete boek leest. Dan wordt het hoog tijd om een nieuwe boekenkast uit te zoeken. Keuze zat wat boekenkasten betreft, wat ga je doen? Een nieuwe van de IKEA of juist een design kast waar vormgeving belangrijker is dan functionaliteit of toch een tweedehands van marktplaats of de kringloopwinkel? Wordt het een strakke kast of een met tierelantijntjes of mooie ornamenten. En dan misschien nog wel het belangrijkste, de kleur! Passend bij het interieur of juist een neutrale witte zodat de boeken het middelpunt worden. Al met al een leuke activiteit om het lezen even te vergeten of juist een boek ter hand te nemen over design of een nieuw interieurboek of een boek over een bekende stylist.

Nog te lezen boeken op alfabetische volgorde zetten.

Uiteraard hebben we allemaal een stapeltje of stapel, nog te lezen boeken, want niets is leuker dan het aanschaffen van nieuwe boeken. En dan komt het lastigste, welk boek pak ik het eerst? Hetgeen je net nieuw hebt aangeschaft of juist degene die onderop de stapel ligt? Als je ze op alfabetische volgorde gaat leggen, je kunt dan ook nog kiezen: neem je de voornaam als uitgangspunt of de achternaam, welke het meest gebruikelijk is. Eén ding weet je zeker, uiteindelijk heb je alle nog te lezen boeken in de hand gehad en blijft het een onmogelijke keuze om te bepalen welk boek je nu het eerste moet lezen. Of je bent gewoon begonnen in één van de boeken die je tegenkwam tijdens het alfabetiseren.

Boek op kleur sorteren.

Mocht je tip 1 al gebruikt hebben en is die nieuwe/tweedehandse boekenkast aangeschaft, dan is de vraag hoe ga je hem inrichten. Doe je het op alfabet zoals ik bij de vorige tip heb voorgesteld of ga je nu juist voor kleur. Op kleur sorteren geeft namelijk een schitterend effect in de boekenkast en geeft jouw interieur een extra boost. Je kunt dan het kleurenpalet door elkaar gooien of juist de kleuren van de regenboog gebruiken. Mocht je echt veel tijd over hebben dan zou je er ook nog een afbeelding in kunnen maken zoals ze dat met diamond painting of schilderen op nummers doen.

Nieuwe boeken aanschaffen.

Heb je bovenstaande tips allemaal al gedaan en heb je nog de puf niet gevonden om in een boek te beginnen, dan kun je nog altijd heerlijk op jacht naar nieuwe boeken. Je pakt de trein of bus of je loopt snel het centrum van een grote stad en gaat op zoek naar dat kleine knusse tweedehandse boekenwinkeltje of juist naar die grote boekhandel met de nieuwste titels en duikt de schappen in op zoek naar nieuwe schatten. Op zoek naar die ene nieuwe titel of juist dat boek met die schitterende omslag. Waar je ook naar op zoek bent, je bent tijdens de zoektocht één van de gelukkigen in deze wereld, want je staat op punt nieuwe werelden te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten.

Op zoek gaan naar de leukste minibieb in de buurt!

Je hebt je budget uitgegeven aan nieuwe boeken of een boekenkast en nu wil je nadat je alle boeken van je nog te lezen stapel hebt gelezen weer iets nieuws, dan kun je op zoek naar de leukste minibieb bij jou in de buurt of wederom in een andere stad. Zulke minibiebs zijn net paddestoelen: ze schieten overal spontaan uit de grond! Er is zelfs een speciale facebook pagina voor de minibiebliefhebber en afgelopen 5 juni was het de dag van de minibieb waaraan meer dan 300 minibiebs meededen. Er is er dus altijd één in de buurt!

Al met al genoeg tips om geen boek te lezen, al is het lezen van een boek natuurlijk het allerleukste!

 

Geschreven door
Hasso is allereerst vader van drie kinderen, daarnaast staat hij voor de klas binnen het mbo. Naast zijn gezin en zijn leuke baan leest hij graag een boek, maakt hij goed gebruik van zijn Netflix-account en is hij niet vies van stevige rockmuziek. Op het gebied van boeken probeert hij graag allerlei genres uit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.