Mijn Week in Beeld – Diversiteit

Met mijn fulltime werk zit ik bijna acht uur per dag achter de computer. Ik werk niet met één beeldscherm, nee er staan er twee voor mijn neus. Na het werk vind ik het dan ook zeer fijn om zo min mogelijk achter een beeldscherm – lees: televisie, computer, tablet, telefoon – te zitten. Als ik dan een van deze manieren gebruik om ‘beelden’ te bekijken, is dat meestal ter ontspanning. Ik kijk niet op vaste momenten waardoor mijn week in beeld meestal bestaat uit diverse en uiteenlopende films, series en programma’s.

Als fan bestaat mijn maandag sinds een paar weken uit alleen maar Game of Thrones. Deze serie van HBO, die Ziggo abonnees via een extra kanaal kunnen kijken, is vaste prik voor mijn ouders, broer en mij. Is iedereen voorzien van iets lekkers? Starten maar. Zo ook gisteren toen de 1-na-laatste aflevering te zien was, en wat voor één! Wat een ellende als we dadelijk weer een jaar moeten wachten voor het nieuwe seizoen!

Een andere serie die ik volg, of beter gezegd probeer te volgen, is The Bible op Netflix. Een paar weken geleden wees een collega mij op deze serie vanwege mijn interesse in Bijbelse verhalen. Het zijn slechts tien afleveringen waarin de geschiedenis van het geloof en God centraal staat, maar deze week heb ik slechts één ervan bekeken. Mijn idee was om tijdens mijn reis naar werk de serie te kijken via mijn tablet. Echter heb ik sinds deze week ook andere bezigheid gevonden voor in de trein: lezen.

Met het idee om mijn ogen rust te gunnen na een lange werkdag achter de computer, heb ik een boek van de plank gehaald die ik nooit heb uitgelezen. Jojo Moyes is bekend als schrijfster van het dramatische verhaal Me Before You, die vorig jaar uitkwam. Toen ik dit boek in de winkel zag liggen, dacht ik laat ik een ander boek van deze schrijfster pakken. Me Before You kijk ik wel in de bioscoop. Net zoals deze film met Sam Claflin en Emila Clarke in de hoofdrol, is dit boek De Laatste Liefdesbrief een romantisch drama. Het vertelt het verhaal van twee vrouwen in verschillende tijden. In 1965 begint de welgestelde een affaire, maar op het moment dat zij haar man wil verlaten krijgt ze een auto-ongeluk wat leidt tot geheugenverlies. Door het vinden van brieven tussen haar en haar minnaar begint ze terug te verlangen naar het verleden dat zich maanden eerder afspeelde. In het heden wordt een van de liefdesbrieven gevonden door Ellie, een journalist die een affaire heeft met een getrouwde man. Een interessant drama dus, waar ik snel verder mee wil!

Een andere vaste prik is de quiz show De Slimste Mens, met Philip Freriks en Maarten van Rossem aan het roer. Als ik op tijd thuis ben is deze show, waar je ook nog wat van op steekt, een leuk tijdverdrijf. De spelshow waarin drie bekende en minderbekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen in meerdere rondes, is elke werkdag te bekijken op NPO2 rond 20:30 uur. Mocht je het een keer missen, is dat geen probleem. Dat is het fijne: je kunt instappen wanneer je wilt.

Afgelopen weekend heb ik ook nog eens een paar films gekocht ter uitbreiding van mijn collectie: het eerder genoemde Me Before You – wat mij deed besluiten om het boek De Laatste liefdesbrief van de plank te halen, Interstellar en Suicide Squad. Ik begon met Me Before You en ondanks dat ik wist hoe het verhaal zou lopen en eindigen, vond ik het een zeer mooie en verrassende film. De acteurs hadden een goede chemie en vertelde het verhaal goed. Interstellar heb ik al vaker gezien, maar blijft zeer zeker een fascinerende film die elke keer het kijken waard is. Het laat je nadenken over het onderwerp van een wereld die kapot gaat, tijd die relatief is en hoe de natuurkunde eigenlijk werkt. Gelukkig heb ik een broer en vader die mij al veel kunnen uitleggen. Suicide Squad staat nog de planning, waar ik overtuigd van ben dat ik zal genieten!

Tot zover mijn week in beeld, wat weer lekker divers was. Voor volgende week staat dus in ieder geval de laatste aflevering van Game of Thrones en de film Suicide Squad op de planning. Daarnaast zit mijn boek De Laatste Liefdesbrief nu standaard in mijn tas zodat ik het kan lezen als ik onderweg ben naar mijn werk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.