Mijn week in Beeld: Ik en 99 anderen

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Sylvano.

Nog niet zo lang geleden vertelde ik jullie over de actie van IkPas.nl. Ik heb nog steeds geen druppel gedronken en ik begin de gevolgen daar nu echt van te ontdekken. Waar ik voorheen om 01:00 een nieuw biertje pakte en een nieuwe film ging starten, lig ik nu al voor 00:00 in bed. Ik kijk dus minder films en dus schiet het ook niet echt op met mijn krasposter met de 103 films die je gezien moet hebben. Ook als het gaat om series schiet het niet bepaald op. Vorige week op Netflix FYRE: The Greatest Party That Never Happened aangezet zodat ik iets te kijken had tijdens het avondeten. En ik moet zeggen dat dit een interessante documentaire is. Ik had er zelfs nog nooit eerder van gehoord.

Op het gebied van boeken was het in ieder geval een stuk drukker. Om te beginnen kreeg ik begin vorige week eindelijk het boek binnen naar waar ik verlangde. Ik heb al tig keer gezegd dat ik fan ben van Bungie’s Destiny. En vorig jaar kondigde Bungie aan met een boek te komen bestaande uit de lore van de eerste Destiny dat ook te vinden is in het spel. Het is een eerste deel van uiteindelijk vier delen. Voor de fans is dit zeker wel een leuk boek omdat het je zoveel achtergrondinformatie geeft over gebeurtenissen. Voornamelijk Oryx en zijn gevolg spelen een grote rol in dit boek. Binnenkort ga ik daar aan beginnen, want nu ben ik bezig met Horen, zien, zwijgen en dat boek is me iets te spannend. O ja, Phoebe Locke’s Schaduwman ligt ook nog te wachten op me.

Deze week begon lekker met de demo van Resident Evil 2. Ik moest de demo binnen dertig minuten spelen en daarna was het klaar. Ik heb het gehaald met achttien minuten op de klok. Met een beetje geluk zou ik het spel ook nu al in mijn bezit moeten hebben als je dit leest. Ik kijk er in ieder geval al erg naar uit. Voor de rest stond Destiny 2 op de gebruikelijke planning, ben ik weer paar uur Borderlands: The Hansome Collection gaan spelen en was het hoogtepunt toch echt wel Call of Duty: Black Ops 4 zijn Blackout. Deze modus is sinds vorige week een week gratis te spelen.

Samen met mijn partner in crime op Destiny 2 spelen we geregeld een aantal potjes als duo. Ons hoogst haalbare positie op dit moment is de tweede plaats. Hij zat vast in een doos en ik moest hem neerschieten zodat hij uit de doos kon kruipen. In plaats daarvan gooide ik een Molotov cocktail op hem en was ik dus in mijn uppie over. Al snel werd de cirkel kleiner, het deelnemersveld begon te krimpen en mijn hartslag werd steeds hoger. Het hielp dan ook niet dat ik in mijn oortje hoorde dat deze ronde het ging worden voor ons, die fel begeerde eerste plaats. Hij kon de overwinning al proeven en het enige wat ik rook was mijn angstzweet. Nog zes andere spelers over kreeg ik te horen en ik ging lopen en ik werd beschoten. Snel achter de boom terwijl mijn hart inmiddels uit mijn lichaam was getreden. Nog maar vier andere spelers over en al kruipend ging ik naar het huisje. Nog maar twee andere spelers over en ik zag er één lopen. Ik ging achter hem aan en toen zag ik tot mijn verrassing dat er nog maar één andere speler over was. Ik had het niet meer en moest gaan lopen. Ik loop naar voren en krijg een flashbang voor mij en ik zie niets. En daar lag ik, kruipend over de vloer op zoek naar de uitgang. Hij kwam eraan gelopen en sloeg mij neer. De tweede plaats was een feit geworden en ik kon eindelijk weer rustig ademhalen. Op naar het volgend potje…

Sylvano Witte
Geschreven door:
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.