Mijn Week in Beeld: Leesvaart

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Ilse.

De afgelopen week voelde, zeker op het gebied van lezen, weer als ‘oud vertrouwd’. Ik heb in een mum van tijd de autobiografie van Haruki Murakami – Romanschrijver van beroep uitgelezen, en inmiddels ook al flink vaart gemaakt in mijn tweede recensieboek van (eind) afgelopen maand: Het overgebleven kind. De recensie van het boek van Haruki Murakami verschijnt eind deze week dus ik kan er niet teveel over zeggen, maar het boek is met name voor fans de moeite waard. Een grotere verrassing is Het overgebleven kind. Dit boek is zeer aangrijpend en gaat over een zesjarige jongen Zach die een schietpartij op zijn school heeft overleefd. Zijn oudere broer helaas niet en je volgt vanuit het perspectief van Zach hoe zijn gezin uiteen is gevallen.

Verder kan ik nog niet al teveel over dit boek uitweiden omdat uiteraard ook daarvan een recensie komt. Daarom nu over op een ander onderwerp: gaming. Dit staat bij mij de afgelopen periode op een wat lager pitje omdat ik op dit moment vrij veel recensiemateriaal heb wat voorrang krijgt. Hier zit niets voor gaming tussen. Daarentegen is er iemand anders in mijn gezin die wel wat meters maakt met een game, en dat is Avy. Uiteraard met wat hulp van mij (maar opvallend genoeg niet eens zo gek veel) speelt zij het ene na het andere level uit van Paw Patrol: Niets te dol. Echt een supertoffe game voor de wat kleinere kinderen om kennis te leren maken met het genre gaming. Ze leert eigenlijk vooral de basis: hoe gebruik je de controller, hoe bestuur je je karakter, wat doen de andere vormen-knopjes, etc. Voor mij natuurlijk leuk om te zien dat ze hier interesse in heeft (maar, uiteraard met mate).

Tot slot kwam, ook weer ter recensie, The Equalizer 2 aan bod. Deze vervolgfilm op het gelijknamige eerste deel is ook weer erg vermakelijk. Het was een avondje relaxed op de bank met hapjes erbij. Wat ik volledig van deze film vond staat (hoe kan het ook anders) in de recensie. Komende week zal als het goed is wat rustiger zijn, wellicht komen er dan eindelijk weer wat games aan bod die al een tijdje op de plank liggen!

Geschreven door
Ilse is iemand die zich graag bezig houdt met het lezen van boeken, het kijken van films en het spelen van games. Tenminste, als ze hier de vrije tijd voor kan vinden, want als moeder van een jong dochtertje en part-time werkzaam bij de overheid is het soms lastig om hiervoor de ruimte te vinden. Ze schrijft al sinds 2012 voor wat toen Undercover-Network was, en maakt sinds april 2016 ook deel uit van de hoofdredactie. Daarnaast is zij ook nog lid van de eindredactie van de site. Een drukke boel dus!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.