Mijn week in beeld: nerdout overload

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Stefanie.

De zomerse temperaturen van de afgelopen weken zorgen ervoor dat ik als een kip zonder kop switch tussen mijn favoriete activiteiten. Lezen in de zon wordt al gauw marineren in mijn eigen zweet. Dan zoek ik snel de verkoeling binnenshuis op waar ik een film opzet tot ik afgekoeld ben. Daarna, je raadt het al: terug naar buiten het zonnetje in met een boek onder het genot van een hapje en een drankje.

Harry Potter for ever

In april dit jaar bezocht in de Harry Potter studios in Londen. Sindsdien ben ik weer compleet bevangen door de magische wereld die zo’n groot deel van mijn jeugd gevormd heeft. Voor mijn verjaardag in mei kreeg ik dan ook een prachtige collectors edition van de Engelstalige Harry Potter boeken. Het is een schande maar ik had ze nog nooit in het Engels gelezen.

Voor iedereen die in hetzelfde schuitje zit en tot nu alleen genoten heeft van de Nederlandse versie: ik kan het van harte aanraden om ze in het Engels te lezen. Het geeft een volwassenere dimensie aan het verhaal en daarnaast is het heerlijk kneuterige Brits hartverwarmend om te lezen. Let er trouwens wel op dat je dus de Britse edities aanschaft, de Amerikaanse versies willen nog wel eens verschillen qua taalgebruik! Ik heb dus een groot deel van mijn week buiten doorgebracht op balkons en dakterrassen. Met mijn neus in de wondere wereld van Harry Potter.Hapje en drankjeHarry Potter and the goblet of fire

Harry Potter mania

Na al dat lezen wil je wel eens iets actiefs doen. Daarom besloot ik om de trip down memory lane compleet te maken met het herinstalleren van de oude Harry Potter PC-games. Ik speelde dit spel vroeger aan één stuk door en het was eigenlijk de eerste game die ik zelf bezat en kon spelen. Mijn moeder heeft nog steeds nachtmerries waarin te pas en onpas “Flipendo!” geroepen wordt.

Al met al moet ik zeggen dat ik het spel, ondanks de vele jaren die verstreken zijn sinds het verschijnen, nog steeds spannend en intrigerend vind. Het invoeren van de activatiecode op de achterkant van het boekje zorgde meteen voor een reeks flashbacks (het installeren van Sims 1 anyone?) Plus de kobolden die er vandoor gaan met je smekkies zijn nog steeds hilarisch en bloedirritant.

Harry Potter PC

Het leven is vurrukkuluk

Voor deze site recenseerde ik de film Het leven is vurrukkuluk (lees de recensie hier) naar het gelijknamige boek van Remco Campert. Daarom besloot ik éérst het boek te lezen dat al tijden stond te verstoffen in mijn boekenkast om vervolgens een gedegen beoordeling van de film te kunnen doen. Het boekje lees je binnen één dag uit en is zeker in de lente en zomerperiode een heerlijk loom verhaal over drie jeugdigen die ook maar hun best proberen te doen wat van het leven te maken.

Het leven is vurrukkuluk

Marvel bingewatch

Verder heb ik de nobele taak op me genomen om álle Marvelfilms in chronologische volgorde te kijken. De tijdlijn van het Marvel universum is inmiddels behoorlijk uitgebreid wat betekent dat ik sinds twee weken elke dag een of twee films van twee uur kijk. Wat een straf hé? Het uiteindelijke doel is om binnenkort nog snel naar de bioscoop te gaan om Avengers Infinity War te kijken.

Als je de films zo snel achter elkaar kijkt en in de chronologische volgorde die de verhaallijn volgt, valt het hele verhaal een stuk beter te volgen. Ik heb dan inmiddels al een paar favoriete momenten waaronder sowieso Baby Groot, Loki in zwart pak, de hele Spiderman Homecoming-film en ga zo maar door. Het is gewoon te goed om allemaal op te noemen (maar ik benadruk nog een keer Loki in zwart pak).

Ik heb mijn ogen dus flink de kost gegeven deze week!

Marvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.