Mijn Week in Beeld: Nieuw en oud

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Merel, die een lekkere gemengde week had.

Mijn week in beeld begon dinsdagmiddag met een nieuwe boek op mijn e-reader. Het is het boek De sekte van Mariette Lindstein, dat mij was aangeraden. Tot nu toe moet ik zeggen dat ik er een nogal gemengde mening op nahoud. Aan de ene kant blijft het mij wel boeien en wil ik heel graag weten hoe het afloopt, maar aan de andere kant vind ik het boek ook wat traag en had het wat mij betreft wel de helft korter gekund. (Ik ben nu rond de 50% met lezen volgens mijn e-reader, maar voor mijn gevoel zit ik al een hele poos vlak voor het einde).

Hetzelfde gevoel als bij het boek had ik ook bij de film die ik dinsdagavond zag. Ik ging zoals gewoonlijk weer op dinsdag naar de Sneak in Pathé en daar draaide ze afgelopen week Aus dem Nichts. Aan de ene kant was de film wel boeiend en had deze duidelijk kwaliteit, maar ik vond de film eigenlijk vooral ook erg traag en te lang duren. Het was mij net iets te rustig allemaal. Verderop in de week had ik dat nogmaals toen ik de film Thank You for Your Service op de mat kreeg om te recenseren. Boeiend en mooi, maar traag. Je zou bijna denken dat het misschien wel gewoon aan mij lag allemaal? Gelukkig werd mijn week in beeld nog op tijd gered met een actievolle film op donderdag.

De oude Tomb Raider film vond ik vroeger erg leuk en ik zat dan ook met gemengde gevoelens op de nieuwe te wachten. Niet lang geleden heb ik de eerste film echter weer eens teruggezien en tjonge wat viel dat tegen zeg. De film was zo veel slechter dan ik in mijn hoofd had zitten. Zo slecht kon een nieuwe Tomb Raider toch echt niet worden? Dus op donderdagavond ging ik naar de IMAX 3D voorstelling van de nieuwe Tomb Raider en deze bleek gelukkig toch een stuk beter te zijn. Ik heb me prima vermaakt met deze film vol actie en ook genoten van de nieuwe Lara Croft (Alicia Vikander).

Behalve dat ik met nostalgische gevoelens op Tomb Raider had zitten wachten, zat ik ook al een poosje terug te denken aan de goeie oude tijd dat ik Age of Empires speelde met mijn broertje. Een maand geleden kwam er namelijk een remake uit van dit spel en sindsdien ben ik er al over aan het nadenken. Het grote nadeel voor mij? Het is een Windows-spel en ik heb geen Windows-computer meer. Na wat zoeken heb ik echter toch nog een oude Windowslaptop uit de kast weten te toveren (die aanvoelt als een baksteen en er enorm uit ziet). Nog heel wat uurtjes later is het gelukt om er Windows 10 op te krijgen en toen kon het gamen beginnen.

Het gamen startte echter niet met Age of Empires, want die had nog een aantal uur nodig om te downloaden. Gelukkig vond ik ondertussen een ontzettend leuke vervanging om te spelen. Wat bleek nou? Ik had nog Theme Hospital op mijn laptop staan! Ook dit is een spel wat heerlijke nostalgische gevoelens bij mij naar boven brengt. Ik heb me dus heerlijk een avondje vermaakt met “Doctor needed in General Diagnosis!”. Helaas zat mijn week en weekend er toen alweer op en de vraag voor de komende week is dus: Wordt het Age of Empires? Of wordt het Theme Hospital?

P.s. Er komt dit jaar een nieuwe Theme Hospital uit onder de naam Two Point Hospital. Whoop whoop!

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.