Mijn Week in Beeld: Oude series & nieuwe games

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Sylvano.

Afgelopen weken is het eindelijk rustiger geworden op het werk en maak ik normale werkdagen. Ik geniet intens van twee dagen vrij en vanaf deze week zijn het er zelfs drie. Ik heb dan ook eindelijk eens kunnen werken aan de lijst van games die ik graag wilde spelen. Marvel’s Spider-Man moet nog even wachten tot ik hem weer aanraak, want er stonden twee andere games op de planning. Begin deze maand kwam Destiny 2: Forsaken uit en als echte die-hard fan ben ik bijna non-stop bezig met deze uitbreiding. Het uiteindelijke doel? Minimaal een powerlevel van 550 hebben zodat ik de nieuwste raid in kan duiken. Op dit moment schommel ik rond de 544 en ben ik er dus nog niet. De dagelijkse activiteiten zorgen ervoor dat ik gestaag omhoog ga, maar ik krijg dan vaak spullen dat maar één of twee punten hoger zijn dan dat ik al heb. In sommige gevallen steek ik een uur in de Crucible (multiplayer) en dan krijg ik spullen die zelfs lager zijn. Dus het schiet niet echt op.

Een ander spel dat ik intensief gespeeld heb is Shadow of the Tomb Raider. Het was er even lastig inkomen, maar uiteindelijk lukte het wel. Toch kon ik het spel minder waarderen omdat het allemaal zo vertrouwd aanvoelde. Het was dus eigenlijk beetje noodgedwongen verder spelen omdat ik toch een volledige recensie wilde leveren. Al met al, het was een leuk tussendoortje, maar ik smachtte toch steeds om verder te mogen met Forsaken.

En als ik ‘s avonds thuis kwam van het werk, dan had ik niet altijd evenveel zin om te gaan gamen. Het werd dan tijd om een leuke serie op te zetten. Ik heb soms gekke momenten en dan ga ik bijvoorbeeld ineens Game of Thrones kijken. Zo heb ik afgelopen week nachten gehad tot 04:00 omdat ik dan nog één of twee afleveringen wilde kijken van Game of Thrones. Het ging hier dan wel om het laatste seizoen, dus weinig afleveringen die alleen wat langer duurde. Overdag koos ik ervoor om een oudje te kijken. Recent heb ik alle seizoen van Buffy: The Vampire Slayer er eens doorheen gejaagd. Angel stond als volgende op de planning, maar na de eerste aflevering was ik er toch al klaar mee. Toen las ik vervolgens over de reboot van de serie Charmed. En ja hoor, ik ben sinds deze week het eerste seizoen weer gaan kijken. Het gaat niet zo snel als bij Buffy, maar dat komt misschien doordat Forsaken zo hoog op mijn lijstje staat.

Een ander doel dat ik afgelopen week had was het uitlezen van Nora Roberts boek Het begin. Het begon ijzersterk en dat waardeer ik wel. Het is dan alleen zo jammer als het zo verdomd snel saai begint te worden. Ik krijg weinig mee van de personages en het verhaal neemt geregeld een onverwachte wending en vervolgens ben je weer een maand later in het boek, lijkt het wel. Merel was erg enthousiast over dit boek, ik toch iets minder. Misschien komt daar verandering in. Want wanneer dit artikel online staat, dan heb ik het boek waarschijnlijk ook uitgelezen. Het is in ieder geval een eerste deel van een trilogie. Ik zal denk ik toch minder snel het tweede deel kopen na verschijning.

Sylvano Witte
Geschreven door:
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.