Mijn Week in Beeld: Ups en Downs

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Max, en die had vooral veel ups en downs deze week.

Ken je dat? Dat je een game speelt waarvan je merkt dat hij heel goed is, maar waar jij maar niet goed in lijkt te worden? Dat had ik dus afgelopen week met de game Monster Hunter: World, het is een game die ik mocht recenseren en waar ik ook echt heel erg op zat te wachten, maar die ik maar gewoon niet onder de knie kan krijgen. Frustratie af en toe al om, zeker omdat ik al niet al te veel tijd kon vinden om de game te spelen. Aan alles merkte ik hoe tof die game is, hoeveel potentie die ook heeft, en het kwartje leek maar niet te vallen. Gelukkig kreeg ik nog wat uitleg van vrienden die de eerdere games van Monster Hunter al hadden gespeeld, waarmee ik in ieder geval iets verder kwam, maar het hield niet over.

Daarnaast heb ik afgelopen week vooral vrij veel gelezen. Ik was al bezig in het boek Ready Player One van Ernest Cline, waar binnenkort de film van uitkomt en ik kon dat boek eigenlijk nauwelijks wegleggen. Ik schoot door het boek heen en het was dan ook jammer dat het alweer uit was voor ik er goed en wel erg in had. Tijd dus om aan een nieuw boek te beginnen en dat is The Darkest Minds #1 geworden van Alexandra Bracken. Ook hierin ben ik inmiddels alweer heel ruim over de helft en de kans dat die binnen een week ook alweer uit is, is dus zeker aanwezig. Overigens komt ook van deze reeks een film. Heerlijk om zo te verdwalen in een stukje literatuur, waar ik mijn eigen fantasie aan kan verbinden.

Films werden er uiteraard ook gekeken, zo keek ik in het weekend nog naar To the Bone, een film over een meisje dat lijdt aan Anorexia Nervosa. Je zou zeggen; daar zijn toch al best veel films over gemaakt en dan heb je gelijk. Deze film is echter gemaakt door mensen die zelf te maken hebben gehad met deze vervelende ziekte. Het is dan ook een erg indringend verhaal dat me af en toe best even liet slikken. Het laat zien wat voor ontzettend zwaar proces het is, voor zowel iemand die daar aan lijdt, als voor de mensen die daar indirect mee te maken krijgen. Met een interessante rol voor Keanu Reeves die als eigenzinnige dokter meer voor elkaar krijgt dan de standaard medische wetenschap.

Verder was er ook nog tijd voor het tweede seizoen van Designated Survivor, een serie die ik gelukkig samen met mijn echtgenote kan kijken. Dat scheelt heel veel, want daardoor hoef ik me niet te verantwoorden als ik het wil zien en geen tijden te zoeken dat zij niet thuis is, slaapt of iets anders in die trant. Kiefer Sutherland is echt een baas in deze serie die net als House of Cards deed, een mooie blik werpt op het reilen en zeilen in het Witte Huis. Uiteraard met een mooi Amerikaans sausje, want anders zou het geen serie van Amerikaanse bodem zijn.

Al met al dus best wel weer een enerverende en veelzijdige week. Het wordt wel soms lastiger om de tijd te vinden en dat vind ik niet eens heel erg. Ik krijg er namelijk hele andere fijne dingen voor terug. En mocht ik dan toch even mezelf vervelen ofzo. Nah, who am I kidding. Ik verveel me werkelijk nooit.

Geschreven door:
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.