Welk boek koop je nou toch voor…

Het is alweer bijna kerst en voor iedereen die de cadeautjes nog niet in huis heeft hebben we hier nog wat tips voor de grote en kleine boekenwurmen. Want welk boek koop je nou toch voor…?

..die persoon die altijd intelligent zit te doen en alleen maar biografieën leest?

Het nieuwe boek van Claudia de Breij over Amalia natuurlijk. Ook erg geschikt voor fans van de schrijfster zelf, fans van het koningshuis, of iedereen waarvan je vermoed dat die graag met de knappe prinses wil trouwen. 

..die hopeloze romanticus die nog steeds droomt van de prins op het witte paard?

De heerlijke romantische komedie over een presidentszoon die valt voor een knappe prins. Het boek heet Rood, wit & koningsblauw van Casey McQuiston.

..die sterke dame die in de ICT werkt?

Het boek De IT girl van Chantal Schinkels. Eigenlijk gewoon heel geschikt voor iedereen die in de ICT werkt of voor elke vrouw die zich staande probeert te houden tussen de mannelijke collega’s in welk vakgebied dan ook. 

..die thrillerlezer die vindt dat ze alleen in Scandinavië spannende boeken kunnen schrijven?

Het boek Sneeuwwit zal waarschijnlijk wel in de smaak vallen. En een beetje sneeuw past sowieso goed in dit jaargetijde. (Psst: zondag komt een interview met schrijver Samuel Björk bij ons online, hou de site in de gaten!)

..die ene oom die nog steeds vindt dat zwarte piet niet racistisch is?

Wat dacht je van het boek Hallo witte mensen? Sowieso kan je dit boek prima aan elk (wit) persoon cadeau geven natuurlijk. 

..die Young Adult fantasyfan die helemaal verdwijnt in een eigen wereld?

Het bekroonde boek Uit bloed en as van bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout is pas sinds kort vertaald naar het Nederlands. Dat wordt sowieso scoren.

..die vriend die altijd in het buitenland lijkt te zitten, maar door corona al 2 jaar zit te kniezen op zijn studentenkamer?

Die geef je natuurlijk een Adventure boek. Heeft hij gelijk iets te doen, want alle reizen uit het verleden kunnen vast ingevuld worden. 

..die halve neerlandicus die graag voor wat stevigere kost gaat?

Misschien is de literaire roman De wandelaar van Adriaan van Dis dan wel een geschikt cadeau.

Cover boek Adriaan van Dis - De wandelaar

Weet je alsnog niet zeker of het boek wel in de smaak valt? Dan kan je altijd nog gaan voor een boekenbon natuurlijk.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

1 reactie

  1. Wat mij betreft heeft Scandinavië de meeste beste thrillers. Zowel op het scherm als op papier. Uit het bovenstaande boekenlijst zouden we voor het boek ‘Sneeuwwit’ kiezen.

    Reageer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.