Mijn Week in Beeld: Rustige januari start

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Merel, die rustig begon aan het nieuwe jaar.

Hoewel er deze maand genoeg leuke films uitkomen in de bioscoop, zit er daarbij niet één waarvan ik denk: ‘die moet ik zien’. Dat geeft me een beetje het gevoel dat er daarom niets bijzonders is in de bioscopen en dat het komkommertijd is in de filmwereld. Niets is natuurlijk minder waar, want er verschijnt elke dag genoeg en ik heb deze maand ook al een aantal films in de bioscoop bekeken. Om te beginnen was daar de muzikale film The Greatest Showman. Als musicalliefhebber kon ik wel genieten van deze film vol zang en dans.

Verder ging ik vorige week dinsdag zoals gewoonlijk weer naar de sneakpreview in Pathé. Het was de eerste van dit jaar en die trapte gelijk af met de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Ik had zo mijn twijfels bij de trailer. Aan de ene kant trok het me wel aan, maar aan de andere kant leek het me niet echt mijn type film. Na alle Golden Globes die deze film echter heeft gewonnen moest ik hem natuurlijk toch zien. Hoewel ik nog steeds durf te beweren dat het niet direct mijn soort film is, kan ik ook zeggen dat ik er volop van genoten heb. Het is inderdaad een steengoede film met een apart soort donkere humor die uiteindelijk prima weet te vermaken. De hoofdrolspeelster is daarnaast ook nog eens zeer goed dus uiteindelijk kan ik iedereen deze film aanraden.

Afgelopen zondag was er echter ook een voorpremière van Darkest Hour (recensie volgt later vandaag) en die beviel mij iets minder. Hoewel het zeker een goede film is, was deze een stuk trager dan ik had verwacht. De film wordt dan uiteindelijk ook vooral gered door de fenomenale prestatie van Gary Oldman, die daar ook niet voor niets een Golden Globe mee won. Als je houdt van een politiek drama, dan is deze film vast je ding. Voor mij was het hem echter net niet en ondanks dat ik van tevoren dus meer van Darkest Hour had verwacht dan van Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, is het de laatste die mij het meest heeft weten te boeien en vermaken.

Verder heb ik het rustig aan gedaan met films en series in de afgelopen week en dat terwijl ik een paar dagen ziek op bed heb gelegen. Je zou denken dat je dan dus alle tijd hebt om een beetje bij te kijken, maar helaas was ik precies zo ziek dat ik de hele dag geen tv heb aangehad en alleen maar lag te slapen. Vooral erg jammer voor al mijn dierbare series waar ik maar niet aan toekom. Misschien wordt het tijd om Netflix op mijn telefoon te zetten, of iets in die richting. Dan kan ik lekker in de trein kijken als ik op en neer naar mijn werk reis. Dat zou dan echter weer jammer zijn voor onze boekenafdeling, want nu gebruik ik mijn treintijd vaak om te lezen.

Afgelopen week las ik twee boeken uit. De eerste was een boek dat ik nooit zelf gekozen zou hebben, maar die mij onverwachts enorm wist te verrassen. Het is het boek: Wie het mooist valt, van Sara Nović. Een boeiend verhaal over een jong meisje in de Joegoslavische Oorlog. Het tweede boek stond met zijn vrolijkheid daar lijnrecht tegenover. Geen oorlogsgeweld maar heerlijke humor van Charlotte de Monchy in haar nieuwe chicklit Eens gegeven. Ik heb van beide boeken uiteindelijk enorm genoten, ook al waren ze erg verschillend.

Nu ik er zo over nadenk heb ik eigenlijk lang niet zo’n rustige week gehad als ik dacht. Ik heb twee films gezien in de bioscoop én twee boeken uitgelezen. Toegegeven, in het eerste boek was ik de week daarvoor al begonnen, maar toch. Desondanks voelde het voor mij als een rustige week. Waarschijnlijk komt dit vooral omdat ik de televisie haast niet aan gehad heb, behalve voor Wie is de Mol? natuurlijk. Ik ben een trouw fan. Verder heeft het ziek zijn en veel op bed liggen er misschien toe bijgedragen dat ik januari als een rustige start zie.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.