Yrsa Sigurdardøttir – De prooi

User Rating: 8.5
Summary
De Prooi geeft je een reis door een IJslands landschap waarvan de wilde schoonheid je de adem beneemt. Dit terwijl je je bedreigd voelt bij elke stap die je zet in de richting van de waarheid. Een verhaal dat speelt met je angsten, maar met een paranormaal tintje. De personages zijn goed uitgewerkt en authentiek. Het perfecte boek om dieper weg te kruipen onder je warme deken. Ongetwijfeld een van de beste momenten van Yrsa Sigurdardóttir die je niet mag missen.
8.5

De Prooi is een ijzingwekkende thriller, van genrespecialist Yrsa Sigurdardóttir, die je naar binnen lokt met de geur van IJsland in de pagina’s. De kou, de sneeuwstormen en de afgelegen sneeuwvlaktes zorgen ervoor dat je net wat dieper wegkruipt onder je warme deken. Een perfect boek om te lezen in de winter.

Reddingswerkers, waaronder Jóhanna, zoeken op de afgelegen hoogvlakten van IJsland naar een groep vermiste personen. Wat deden deze mensen midden in de winter in de wildernis? En waarom verlieten ze hun schuilplaats, onvoldoende gekleed, totaal onvoorbereid voor deze barre weersomstandigheden?

Tegelijkertijd worden er vreemde gebeurtenissen waargenomen op het geïsoleerde radarstation in Stokksnes, zoekt Hjörvar naar antwoorden over zijn verleden en krijg je een kijkje in het verhaal van een van de vermiste personen Dröfn.Hier is niets wat het lijkt. Of het nu een plas bloed is op de bleke, ongerepte sneeuw ergens ver van de bewoonde wereld, een radarafwijking of een kinderschoen is – die tientallen jaren nadat hij verdwenen is onverwachts opduikt. Door een onheilspellend gevoel en een spannende sfeer word je het verhaal ingezogen, om het vervolgens in één ruk uit te lezen.

Yrsa Sigurdardóttir - De Prooi

Logische verklaringen?

De Prooi bevat veel van de elementen waardoor je als lezer van de verhalen van Yrsa Sigurdardóttir bent gaan houden. Het boek heeft verschillende lagen en is multidimensionaal. In principe volg je als lezer verschillende verhaallijnen. Sommige geworteld in het verleden en sommige in het heden, die parallel evolueren in hun verhaal. Tot deze op gegeven moment een cruciaal punt bereiken, waarop de verhalen elkaar ontmoeten. De stukjes van de puzzel beginnen op hun plaats te vallen en alles wordt aan elkaar geknoopt. Dit zorgt ervoor dat je als lezer op een natuurlijke manier naar de antwoorden op je vragen wordt geleid.

Of je, als lezer, in het reine kan komen met de antwoorden die je krijgt is de vraag. De antwoorden die je krijgt zijn namelijk niet helemaal gebaseerd op logische verklaringen, maar hebben een paranormaal tintje wat een extra dimensie geeft aan het verhaal. Mocht je dit niets vinden, sla het boek De prooi dan over. Als je dit echter niet erg vindt, dan lees je De Prooi in één ruk uit. Het paranormale tintje zorgt ervoor dat er een extra laag aan spanning wordt gecreëerd en het kan spelen met je angsten. In eerste instantie zal je als lezer niet zo door hebben wat het paranormale tintje is. Hier kom je pas later in het verhaal achter als de eindjes bij elkaar worden geknoopt.

Er lag een maagdelijk witte, ongerepte laag sneeuw over alles heen

Geheimen

Yrsa laat je als lezer kennis maken met verschillende buitengewoon interessante personages, mysterieus en met hun eigen geheimen. De personages zijn goed uitgewerkt, authentiek, goed neergezet en geven hun innerlijk duidelijk weer. Hierdoor brengt elk van hen een persoonlijk stukje duisternis met zich mee.

In het begin van De Prooi kan het zijn dat je moeite hebt met de IJslandse namen. Welke is bijvoorbeeld mannelijk en welke vrouwelijk. Al snel zal je daaraan gewend raken en meegenomen worden in het verhaal. Aan de andere kant geven de IJslandse namen en plaatnamen juist zijn charme aan de verhalen. Je waant je in een ander land, mede door de waanzinnige beschrijvingen van de omgeving.

De adem benemen

De Prooi is een boek dat, hoewel het veel van de elementen bevat die de verhalen van Yrsa Sigurdardóttir doen opvallen, ook enkele andere bevat die het heel anders en ongewoon maken. Een verhaal dat speelt met je angsten. Daarnaast zal het je door veel verschillende verhalen kennis laten maken met veel verschillende personages. Die goed zijn uitgewerkt en waarvan het innerlijk duidelijk weergegeven wordt. Elk van hen brengt persoonlijke duisternis met zich mee. De Prooi geeft je een reis door een IJslands landschap waarvan de wilde schoonheid je de adem beneemt. Dit terwijl je je bedreigd voelt bij elke stap die je zet in de richting van de waarheid, die tegelijkertijd je bloed doet koken. Het perfecte boek om dieper weg te kruipen onder je warme deken. Ongetwijfeld een van de beste momenten van Sigurdardóttir die je niet mag missen.

De prooi
De prooi
Score 4.3 van 5 sterren.
€13,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Vanaf jongs af aan leest Shanne graag boeken. Haar favoriete genres zijn: thrillers, fantasy, mysterie en (historische) romans. Daarnaast laat ze zich graag verrassen door andere genre boeken als het verhaal haar aanspreekt. Inmiddels speelt ze ook wel een game of twee en kijkt ze tevens graag een film of serie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.