Recensie: Nijntjes avonturen groot en klein

Summary
De dvd is zeker leuk om te kopen voor de kleintjes. Er staan negen afleveringen op van elk zeven minuten. Naast de dvd zit er ook nog een kleine Nijntje feestslinger bij wat deze dvd ook erg leuk maakt om cadeau te geven. De stemmen zijn vrolijk en de verhaaltjes bevatten erg herkenbare thema’s uit het echte kinderleven. In elke aflevering zit bovendien een liedje voor de kinderen om mee te zingen.
7

Dit jaar bestaat Nijntje alweer 60 jaar en dit heeft geleid tot een nieuwe animatieserie gebaseerd op de verhalen van Dick Bruna. De animatieserie is ditmaal in 3D-geanimeerde stijl gemaakt. In Nijntjes avonturen, groot en klein zien we hoe Nijntje samen met haar vriendjes allerlei leuke en soms ook spannende avonturen beleeft.

Er staan maar liefst negen avonturen op de dvd, hieronder lees je kort waar deze over gaan.

Het kampeeravontuur
Nijntje gaat samen met Knorretje en Nina kamperen. Nijntje vindt het een beetje eng om de hele nacht buiten te zijn in het donker maar Knorretje heeft al heel vaak gekampeerd en vindt het helemaal niet eng. Hoewel de kampeernacht niet verloopt zoals verwacht kan Nijntje niet wachten tot ze weer mag kamperen.

Nijntje en de draak
Nijntje is druk aan het wachten op oom Vliegenier. Als hij er eenmaal is blijkt dat hij een verrassing meegenomen heeft en het heeft iets met draken te maken. Er zit een vreemd iets in de doos die oom Vliegenier heeft meegebracht. Is het misschien een drakenei? Nijntje en Nina denken van wel en gaan proberen het ei uit te laten komen.

Nijntje en de vogel
Nijntje wordt helemaal vrolijk wakker want het heeft vannacht gesneeuwd. Ze kan natuurlijk niet zomaar naar buiten rennen om te spelen want het is erg koud buiten. Eerst een jas aan en sjaal om. Maar hoe zit het dan met de vogels? Hebben die het niet koud zonder jas? Nijntje denkt van wel en besluit dat de vogel dan maar mee naar binnen moet. Dit gaat natuurlijk niet helemaal zoals Nijntje bedacht had.

Nijntje wordt boer
Als Nijntje op bezoek gaat bij meneer Boer vindt ze dit zo interessant dat ze later ook boer wil worden. Ze krijgt van meneer Boer een zaadje mee en besluit om deze direct te planten. Natuurlijk duurt het veel langer dan Nijntje verwacht had voordat er eindelijk iets uit het zaadje groeit. Geduld is echter een schone zaak.

Nijntje en de tenniswedstrijd
Nijntje gaat samen met Nina tennissen. Dit gaat goed tot Snuffie ook met de bal wil spelen. Hoog slaan zorgt er voor dat Snuffie niet bij de bal kan maar uiteindelijk vliegt de bal weg. Nijntje en Nina gaan druk op zoek naar de bal maar Snuffie heeft het hele spel verpest.

Nijntje de fee
Nijntje heeft een toverstaf van een fee gevonden waarmee ze echt kan toveren. Nina gelooft er echter niets van dat het een echte toverstaf is. Als Nijntje iets probeert te toveren lukt dit natuurlijk niet. Teleurgesteld loopt Nijntje weg, de toverstaf is kapot. Nina en Knorretje gaan aan het werk om Nijntje op te vrolijken.

Knorretje de ballerina
Nijntje is gek op dansen en vertrekt vrolijk naar haar balletles. Nina zit ook op balletles maar Knorretje niet. Knorretje vindt het helemaal niet leuk dat Nijntje en Nina nu geen tijd hebben om buiten te spelen maar gelukkig mag ze meedoen met de balletles.

Nijntje en de bladeren
Nijntje speelt samen met Snuffie met de stok als Snuffie eigenlijk meer interesse heeft in de bladeren. Het is herfst en de bladeren blijven van de boom vallen. Je hoort ze natuurlijk niet vallen maar je hoort ze wel knisperen als je er doorheen rent. Je kan er ook prachtige kunstwerken mee maken. Eigenlijk is de herfst gewoon erg leuk.

Nijntje en de plassen
Het regent buiten erg hard en dit is natuurlijk helemaal niet leuk want Nijntje wil graag buitenspelen. Gelukkig komen haar vrienden bij haar op bezoek om te spelen. Als het eindelijk droog is besluiten ze om buiten te spelen en wat is er nou leuker dan in de plassen te stampen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.