Recensie: Sleeping With Other People

Summary
Zoals vrijwel elke film in dit genre is ook deze vrij voorspelbaar. Het einde en het verdere verhaalverloop heeft dan ook geen verdere toelichting nodig, want die kan je zelf wel invullen. Toch blijft de film fris, grappig en beter dan de gemiddelde romantische komedie. Vooral het natuurlijke spel tussen Jason Sudeikis en Alison Brie zorgt er voor dat de film erg leuk is om naar te kijken en dat voorspelbare maakt dan eigenlijk niets meer uit.
7

Jake en Lainey ontmoeten elkaar op de Universiteit als ze hun maagdelijkheid aan elkaar kwijtraken. Jaren later komen ze elkaar weer tegen. Beiden hebben ze zo hun problemen met relaties. Ze besluiten samen op een date te gaan en dit verloopt eigenlijk zo soepel dat ze het niet willen verpesten met seks. Ze besluiten een platonische relatie te houden waarin ze dikke vrienden worden, terwijl ze ondertussen met anderen naar bed gaan.

Schrijfster en regisseur Lesley Headland weet met deze film precies de juiste toon te raken. Ze zet een romantische komedie neer die verfrissend is en net iets anders is als de anderen in zijn genre. Geen romantische komedie was eerder zo herkenbaar, zo open en actueel.  De grappen zijn voor zowel de mannen als de vrouwen bedoeld en voor beide sekse ook erg herkenbaar. Dit zorgt er ook voor dat de film waarschijnlijk bij mannen meer in de smaak valt dan de meeste films in dit genre.

15457-1-1100

De vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door Alison Brie. Zij speelde in het verleden al vele kleine rollen, maar is nu echt in opkomst met rollen in de serie Mad Men en Community. Ook het komende jaar heeft ze al veel op de planning staan en dit is niet heel verwonderlijk. Ze weet in deze film een prima rol neer te zetten als Lainey. Ze is lief en warm, maar toch gaat ze herhaaldelijk vreemd en bezoekt ze een bijeenkomst voor seksverslaafden. Ze komt verder zo natuurlijk over dat de dialogen soms haast geïmproviseerd lijken.

Deze natuurlijke dialogen waren natuurlijk niet mogelijk geweest zonder haar tegenspeler Jason Sudeikis. Een naam die we veel tegenkomen in het komediegenre. Zo speelde hij onder andere in Horrible Bosses en We’re the Millers. Ook hij zet een goede rol neer in deze productie als Jake. De  chemie tussen Jake en Lainey is duidelijk aanwezig en vrijwel alle dialogen zijn grappig en toch tegelijk ook stiekem een beetje hartverwarmend. Naast deze twee prima spelers zijn er nog een aantal kleine, maar leuke bijrollen voor bijvoorbeeld Adam Brody, Jordan Carlos en Margarita Levieva.

sleeping-with-other-people-movie-poster-14

Het verhaal begint als Lainey zichzelf in de nesten heeft gewerkt op de campus van de universiteit. Jake schiet haar te hulp en dat eindigt in een gezellige avond waarbij ze beiden hun maagdelijkheid verliezen. Een heel aantal jaar later komen ze elkaar weer tegen op een bijeenkomst voor seksverslaafden. Lainey heeft namelijk nog steeds een zwam voor haar grote liefde van de universiteit en blijft maar vreemdgaan met hem terwijl een relatie er niet in lijkt te zitten. Bij Jake is het probleem dat hij het liefst met elk meisje dat hij tegenkomt het bed in duikt. Een vaste relatie is niets voor hem, zodra het te serieus wordt gaat hij vreemd.

Na dit ietwat ongemakkelijke weerzien besluiten de twee op een date te gaan. Deze avond is zo gezellig en verloopt zo goed dat geen van beide het wil verpesten door met elkaar naar bed te gaan. De spanning is echter zeker daar en daarom besluiten ze een codewoord af te spreken. Al gauw blijkt de platonische relatie die ze opbouwen wel extreem goed te verlopen. Iedereen heeft zo langzamerhand wel door dat dit meer een getrouwd stel is dan gewoon twee vrienden. Toch weten ze het vol te houden om niet met elkaar naar bed te gaan en hoeft het codewoord niet eens zo heel vaak gebruikt te worden (lijkt het).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.