Recensie: Reclaim

Samenvatting
Reclaim is een film geworden zonder spanning en met een vlak verhaallijntje. De personages worden niet echt interessant en het is maar moeilijk om medelijden te krijgen met het stel dat het financieel gezien goed voor elkaar heeft en blijkbaar de weg goed kunnen vinden in een onbekend land voor hen. De film ziet er erg mooi uit met de prachtige shots van Puerto Rico, maar helaas red je het daar als thriller niet mee. Het is een prima film om te kijken, maar als je hem niet ziet, mis je er eigenlijk ook niks aan. Het kale schijfje is het kopen eigenlijk niet waard.
4.5

Een Amerikaans koppel heeft besloten om een kind te adopteren en hebben gekozen voor het Haïtiaanse weesje Nina. Ze hebben al veel contact gehad via het internet en reizen af naar Puerto Rico om de adoptie af te ronden, zodat ze Nina een nieuw thuis kunnen gaan bieden. Ze verblijven nog een aantal dagen in een hotel en als op een dag het jonge meisje spoorloos is, slaat de angst de kersverse ouders om het hart. In een poging hun dochter te terug te krijgen raken ze steeds dieper in de problemen.

Reclaim is een film van regisseur Alan White. Die naam zegt je waarschijnlijk niks en dat is ook niet gek ook, want in de afgelopen vijftien jaar heeft hij slechts vier films geregisseerd. De castleden zijn geen groentjes te noemen, bij lange na niet, want zij hebben al in een flinke lijst films gespeeld. Het koppel Steven en Shannon wordt gespeeld door Ryan Phillippe (I Know What You Did Last Summer, Flags of Our Fathers, The Lincoln Lawyer) en Rachelle Lefevre (Twilight-films, Under The Dome, White House Down). Verder speelt John Cusack (Being John Malkovich, 1408, 2012) een belangrijke rol in de film. Aan de acteerprestaties ligt het dan ook zeker niet, want de personages komen wel geloofwaardig over.

reclaim_1

Toch missen de hoofdpersonages Steven en Shannon iets waardoor je je gaat bekommeren om hun lot. Er wordt geprobeerd om ze een achtergrond te geven, maar eigenlijk is die vrij cliché en oppervlakkig. Hier hadden ze meer uit kunnen putten, zeker omdat de film een vrij traag tempo heeft is er ruimte genoeg om de karakters interessant te maken, maar dat gebeurt dus niet. Bovendien is het lastig om medelijden te krijgen met het stel dat flink in de slappe was zit, maar zich blijkbaar prima weten te redden in een vreemd land. De setting had het namelijk wél toegelaten om de adoptieouders volkomen in paniek rond te laten dwalen, overgeleverd aan de goden.

De spanning mist dan toch ook wel behoorlijk, helaas. Een aantal scènes zitten er dicht tegenaan, maar weten je toch net niet naar het puntje van je stoel te brengen. Dit zit hem in het eerder genoemde punt. Ook al racen Steven en Shannon in een jeep door een bebost gebied of rennen ze door een stad die ze niet kennen tijdens de meerdere achtervolgingsscènes, het stel weet zich te redden. Ook wordt het niet spannend omdat het verhaal te eenvoudig is. Zeker tegen het einde aan hoop je echt op nog een goede bedachte twist maar die blijft uit. Het verhaal doet niks slims en is gewoon heel erg voorspelbaar.

reclaim_2

Een aantal gemiste kansen, want eigenlijk is er nu niets dat deze film beter maakt dan alle andere films met een vergelijkbaar script. Ja, de film zit vol prachtige shots van het eiland, maar het is een thriller, geen natuurfilm. Zoals eerder aangegeven wordt die setting verder dus niet echt benut. Net zo min als de ruimte die er nog vrij is op de het schijfje waar de film op staat, want naast de film zelf staan er alleen een paar trailers van andere films op. Zelfs van een menu ontbreekt elk spoor, wat misschien wel in lijn is met het verhaal, maar natuurlijk is het erg zonde dat we tegenwoordig heel vaak dvd/blu-ray-uitgaves zien die zo kaal zijn als deze.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.