Mijn jaar in Beeld: Sylvano

We eindigen dit jaar met een terugblik op 2021 én een kleine vooruitblik op 2022. In vijf korte vragen hopen we per redacteur een mooi beeld te krijgen van het afgelopen jaar en ook alvast een leuk voorproefje voor het komende jaar op het gebied van films, series, games en/of boeken. Vandaag is Sylvano als laatste aan de beurt.

Wat vond jij van het jaar 2021 op het gebied van films, series, games en/of boeken?

Corona had nog steeds veel invloed op de wereld, maar als website hebben we daar aardig mee weten om te gaan. Normaal gaan wij jaarlijks iets ondernemen als redactie, maar dat hebben wij niet gedaan dit jaar. Gelukkig was 2021 voor Play Watch Read wel een beter jaar. Vorig jaar hadden wij maar één bioscooprecensie en dit jaar waren er dat gelukkig wel wat meer. Toch was het organisatorisch soms best wel puzzelen hoe we ermee moesten omgaan. Veel boeken die wij aangevraagd hebben zijn uiteindelijk met maanden uitgesteld vanwege het coronavirus. En op het gebied van games? Laten we het daar maar niet over hebben, daar was uitstellen de normaalste zaak. Het leek wel op den duur of het coronavirus als excuus werd gebruikt bijna. Daarom ook mijn artikel over hoe waardeloos de communicatie soms was vanuit bedrijven en hoe teleurstellend dit jaar was als het ging om games.

Wat was jouw leukste aanschaf?

Ik heb dit jaar niet echt iets gehad waarvan ik dacht: wat is dat een leuke aanschaf zeg! Martin had het over zijn PlayStation 5 bijvoorbeeld, maar die kocht ik al vorig jaar. Ik ben dit jaar wel geïnvesteerd in LEGO en misschien moet ik dan wel mijn ?-blok benoemen van Mario 64. Daar heb ik mij aardig mee weten te vermaken, maar echt dure dingen zaten er gewoon niet in voor mij. Volgend jaar misschien de Xbox Series X en terugkomend op LEGO, hopelijk ook de Titanic LEGO-set. Die is mij nu iets te duur, maar ik moet hem zeker wel hebben!

Lego

Wat is jouw favoriete film, serie, game, en/of boek van dit jaar?

Ik heb dit jaar wel erg genoten van een paar games, maar het overweldigende deel was teleurstellend. Op het gebied van films was Spider-Man: No Way Home voor mij wel echt de beste film dit jaar. Van boeken heb ik er best weinig gelezen dit jaar. Riley Sager – Voor het donker thuis was voor mij best wel een knaller. Erg spannend en niet voorspelbaar. Als het aankomt op games, dan zijn er drie games die mij zo gegrepen hebben. Kena: Bridge of Spirits keek ik erg naar uit en was enorm tof. Daarnaast genoot ik ook enorm van Metroid Dread op de Nintendo Switch. De console kon ik eindelijk eens afstoffen en dat was echt nodig. Maar mijn absolute favoriet dit jaar was toch wel It Takes Two. Ik heb veel gesproken met Jorian en hoge cijfers geeft hij niet zo snel, maar met die 9 was ik het wel echt eens. Een emotionele rollercoaster was deze game en dat bracht mij echt in emoties.

Overigens wil ik wel even benadrukken dat de volgende game niet mijn meest favoriete game was, maar ik heb mij er wel enorm mee vermaakt gek genoeg. Returnal stond zeker niet op mijn lijstje, maar ik vond dat iemand het moest recenseren. En dat deed ik dan maar uiteindelijk en dat resulteerde in een fijn gevoel. Deze game was zo pittig op momenten en ook frustrerend, maar als ik een wereld verder kwam was ik ook echt zo blij. Misschien wel de verrassing voor mij dit jaar.

Returnal first area

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?

Klinkt gek, want ik gaf het een 7,5, maar Resident Evil Village was toch wel een teleurstellende game voor mij dit jaar. Dit kwam omdat het best makkelijk was en echt veel schrikken zat er niet in. Ik had er uiteindelijk zoveel meer van verwacht. Er waren games die nog slechter waren hoor, maar daar had ik geen hoge verwachtingen bij. Ik hoop daarom dat ze met Resident Evil snel teruggaan naar waar zij zo goed mee waren in Resident Evil 7.

Naar welke films, series, games en/of boeken kijk jij uit in 2022?

Op het gebied van games gaat het in februari echt wild worden! Destiny 2: The Witch Queen, Horizon Forbidden West, Elden Ring en Dying Light Stay Human komen uit. Maar volgens Nintendo mogen we komend jaar toch echt aan de slag met het vervolg op Breath of the Wild. En als dat nog niet genoeg is, dan wacht ons ook nog God of War Ragnarök. Oftewel, 2022 kan een heel tof jaar worden! Mits er niet veel uitgesteld gaat worden en dat zie ik echt wel gebeuren. Op het gebied van films ben ik maar echt hyped voor een paar. Zo komt komende maand Scream (5) uit en daar kijk ik wel echt naar uit. Maar ook voldoende Marvel-films en DC Universe-films komen komend jaar uit. Als het aankomt op boeken ben ik nog best blind. Dus daar laat ik mij graag verrassen.

 

Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.