10 beroemdheden die een kinderboek hebben geschreven

Dat beroemdheden (meestal) een bepaald talent hebben dat ze zo beroemd maakt, spreekt een beetje voor zich. Het leuke is soms juist dat allerlei beroemdheden eens iets anders gaan proberen dan waar je ze van kent. Kinderboeken schrijven is precies zo’n extra talent dat je niet achter zomaar iedereen zoekt. Toch zijn onderstaande beroemdheden er behoorlijk goed in gebleken. Lees en wees verbaasd!

1. Madonna – De Engelse rozen
Een echt meisjesboek met vier vriendinnen in de hoofdrol. De vier vriendinnen hebben het geweldig samen. Ze schaatsen, praten over jongens die ze leuk vinden, spelen spelletjes en wonen ook nog eens super dichtbij elkaar. Er is maar één ding niet zo perfect. Ze zijn stiekem ook een beetje jaloers op een ander (heel mooi) meisje…
Madonna kennen we natuurlijk allemaal wel, maar dat ze ook (inmiddels vijf!) kinderboeken heeft geschreven, is wat minder bekend. Engelse Rozen was haar eerste kinderboek en voor jonge meisjes een echte aanrader.

2. Sting – Rock steady: A story of Noah’s ark
Ook de naam Sting is ons niet onbekend. Nou zou je als muzikant met pensioen kunnen gaan als je eenmaal Grammy’s wint, maar Sting dacht daar zeker anders over. Hij besloot zich te wagen aan een compleet andere kunst: kinderboeken schrijven. Hij blijft hierbij wel bij zijn kracht en heeft een adaptatie van zijn hit Rock steady geschreven. Het kinderboek Rock steady is een modern verhaal over Noach en zijn ark. Een mooi detail is dat alle opbrengsten van dit kinderboek naar een goed doel gaan.

3. Will Smith – Just the Two of Us
Nog een Grammy-winnaar in deze lijst: Will Smith. Voor velen met name bekend als The Fresh Prince, maar hij heeft meer talenten. Het verhaal van Smith en Sting lijkt wat dat betreft een beetje op elkaar: ook deze Grammy-winnaar heeft een van zijn nummers omgetoverd tot een boek. Just the Two of Us gaat over een vader en zijn zoon die samen door de drie fases van het leven wandelen.

4. Jimmy Fallon – Everything Is Mama
Wat een ontzettend lieve titel hè? De opzet van het boekje is al even schattig: verschillende dieren proberen hun baby’s meer woorden te leren dan alleen ‘mama’. Dit boek is daardoor misschien geschikter voor de allerkleinsten, maar och wat is het allemaal schattig.
Schattig én met een dosis humor, want het is wel geschreven door komiek Jimmy Fallon.

5. Bruce Springsteen – Outlaw Pete
Outlaw Pete is een moderne legende, geschreven door een moderne legende. Toen The Boss zelf nog een klein jochie was, leerde het een verhaal kennen over een stoere kleine cowboy. Zich baserend op dit verhaal uit zijn jeugd en zijn liefde voor alles wat western is, heeft Springsteen over Outlaw Pete geschreven: nog zo’n stoere kleine cowboy.

6. Kelly Clarkson – River Rose and the Magical Lullaby
Nóg een muzikant die kinderboeken is gaan schrijven: Kelly Clarkson. (En oh ja, ook Kelly heeft al een Grammy). Het boek is een super aandoenlijke combinatie van een verhaal en een slaapliedje. Als hoofdpersoon River Rose op een avond niet kan slapen omdat ze te veel zin heeft in haar dierentuinbezoek de volgende dag, verzint haar moeder een slaapliedje voor haar. Het slaapliedje neemt River Rose mee op een magisch dromenavontuur. Dit slaapliedje is toegevoegd aan het boek en maakt de combinatie helemaal af.

7. Keith Richards – Gus and Me
Verrast? Ja, dat was ik ook wel even van de combinatie ‘Keith Richards’ en ‘kinderboek’. Keith heeft immers niet altijd een even onschuldig leven geleid… Maar goed, het is uiteindelijk een onverwacht schattige opzet: dit boek gaat over Keith als kleine jongen en hoe hij gitaar leert spelen van zijn opa. Mooie plaatjes maken het boek prachtig af.

8. Barack Obama – Of Thee I Sing
Misschien wel de allerbekendste bekende in deze lijst: voormalig president Barack Obama. Prachtig geschreven, prachtig geïllustreerd, prachtig concept. Obama schrijft een brief aan zijn dochters in dit boek. Hij schrijft over dertien doorslaggevende Amerikanen en hoe zijn hun land hebben gevormd. Misschien wel niet het lichtste boek uit de lijst, maar wat een pareltje is het! En voorlopig moeten we ook maar even genieten van een (ex-)president die zo prachtig schrijft, want van zijn opvolger hoeven we dit waarschijnlijk niet te verwachten…

9. Julie Andrews – The Last of the Really Great Whangdoodles
Och wie is er geen fan van Julie Andrews – waarschijnlijk uit The sound of music, maar misschien ook wel gewoon omdat ze een awesome koningin was in The Princess Diaries. Ze ziet er uit als een perfecte lieve oma, maar zo schrijft ze dus ook! De Whangdoodle was ooit het beste, meest wijze, aardigste en meest uitzonderlijke wezen ter wereld. Maar dan… verdwijnt hij. Hij creëert ergens een geweldig land, helemaal voor zichzelf. Op aarde wordt hij vergeten. Maar niet helemaal: professor Savant weet nog dat de Whangdoodle bestaat en gaat hem zoeken. Dit biedt genoeg aanknopingspunten voor een superleuk en uniek verhaal van een superleuke en unieke schrijfster.

10. Ricky Gervais – Flanimals
Wat voor een boek Ricky Gervais heeft geschreven? Precies wat je zou verwachten: prettig gestoord, helemaal uniek en lekker over the top. Ik kan het niet beter omschrijven dan Ricky zelf deed:

What is Glonk’s favorite pastime?

If a Puddloflaj’s eyes pop out why can’t it pick them up?

The Plamglotis only eats two things in its entire life. What are they?

Why don’t you know the answers?

What’s wrong with you?

Anyway. Help is at hand from Ricky Gervais.

Geschreven door
Lisa is behoorlijk vaak met haar neus in de boeken te vinden. Tegenwoordig meestal voor haar rechtenstudie, maar gelukkig ook vaak genoeg voor haar plezier. In haar vrije tijd staat er meestal wel ergens in huis een serie op en ze is een absolute Marvel-geek. Bij Play Watch Read combineert ze met groot plezier al deze grote liefdes.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.