10 films die een beginnend acteur bekendheid gaven

Een paar weken geleden ging Girl in première op Cannes en al een paar maanden geleden Call Me by Your Name op het Sundance Festival. Beide topfilms die veel besproken werden, niet in het minst om de knappe prestaties van de jonge hoofdacteurs. Victor Polster zet als danser met zijn acteurdebuut meteen zijn naam op de kaart van het Vlaamse filmlandschap en ver daarbuiten. Ook de naam van Timothée Chamalet, een relatief onervaren en onbekende acteur, klinkt plots bekend in iedereens oren. Acteurs die op zo’n vroeg moment in hun filmcarrière al zoveel lof ontvangen, ontvangen die meestal niet onterecht en stellen ook later in hun carrière niet teleur. Hier is ons lijstje van 10 films die een beginnend acteur op de kaart zetten!

12 Years A Slave – Lupita Nyong’o

Lupita Nyong’o maakte in 2013 haar filmdebuut in deze film over de slavernij in Amerika, waarin een vrije man uit New York (Chiwetel Ejiofor) opgepakt en verkocht wordt.

Call Me by Your Name – Timothée Chamalet

Timothée Chamalet zorgde ervoor dat iedereen zijn naam kende met Call Me by Your Name en is binnenkort alweer te zien in Beautiful Boy, een film die eveneens de hoge verwachtingen lijkt in te vullen.

Girl – Victor Polster

Victor Polster is een jonge danser, die zich in Girl meteen aan twee nieuwe zaken waagt: het acteren en het dansen als meisje. In beide slaagt hij, daar mogen de vele nominaties en prijzen die de film nu al in de wacht heeft gesleept, het bewijs van zijn.

Good Will Hunting – Ben Affleck & Matt Damon

Ben Affleck en Matt Damon speelden allebei al mee in School Ties in 1992, maar braken pas echt door 5 jaar later, met Good Will Hunting.

Mary Poppins – Julie Andrews

The Sound of Music buiten beschouwing gelaten, is Mary Poppins, één van de eerste films waar Julie Andrews in mee speelde, waarschijnlijk nog steeds de film waar ze het meest bekend om is!

Superbad – Emma Stone

Emma Stone startte haar carrière on screen in series, maar maakte haar echte filmdebuut in 2007 in Superbad, waar ze de love interest van het personage van Jonah Hill speelde. De twee zijn nu opnieuw samen te zien in de mini-serie Maniac.

The Graduate – Dustin Hoffman 

Dat Dustin Hoffman in The Graduate zijn debuut maakte, is niet te zien aan de kracht waarmee hij zijn personage neerzet. Het blijft tot op vandaag zijn meest populaire film!

Léon – Nathalie Portman

Nathalie Portman was pas 11 jaar toen ze gecast werd voor deze film, die je toch geen film voor kinderen kunt noemen.

Thelma and Louise – Brad Pitt

Voor de rol van J.D. hadden al verschillende acteurs auditie gedaan (waaronder George Clooney, verschillende keren), en uiteindelijk zou Robert Downey Jr. de rol spelen. De regisseur, Ridley Scott, vond hem te klein naast Geena Davis. Zij was uiteindelijk degene die Brad Pitt voorstelde voor de rol.

Winter’s Bone – Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence acteerde pas 3 jaar in films toen ze in Winter’s Bone een bijzondere rol neerzette. Slechts 5 jaar later (in 2015 en 2016), was ze de meest betaalde actrice ter wereld!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.