10 heerlijke Nederlandstalige films van Johan Nijenhuis

In de zomer genieten van een filmpje waar je niet op de ondertiteling hoeft te letten? Pak dan een Nederlandstalige film. In dit lijstje bekijken we tien films van één regisseur, namelijk Johan Nijenhuis. Heerlijke films om bij weg te dromen, af en toe een traantje te laten of dubbel te liggen van het lachen. Terugkomend op de eerste regel, de eerste film die hier benoemd wordt heeft voor sommige delen van Nederland, echt wel ondertiteling nodig! Trots op dit Twents product!

 

De beentjes van Sint-Hildegard (2020)

Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt ontzettend veel van hem, zoveel zelfs dat hij er benauwd van wordt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken, is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan rare sprongen en ziet hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling veranderen.

 

Alibi (2008)

Youssef, een slimme en bijdehante jongen van de straat, ontmoet op een zekere dag Rick die een bloeiend bedrijf leidt dat handelt in alibi’s. Wie een smoes nodig heeft, kan namelijk bij zijn kantoor een waterdicht alibi bestellen. Achterdochtige echtgenotes, vervelende schoonmoeders of veeleisende bazen worden dan vakkundig om de tuin geleid. Youssef, voor wie liegen een tweede natuur is, past prima in dit bedrijf, maar komt in conflict als hij verliefd wordt op Andrea, serveerster in een restaurant. Want Andrea, zelf vaak bedrogen, wil nooit meer iets beginnen met een man die iets te verbergen heeft of liegt. Rick overtuigt Youssef dat elke relatie af en toe gebaat is bij een leugentje om bestwil. Maar Andrea vindt dat in de ware liefde geen plaats is voor bedrog.

 

Costa (2001)

Janet, een buitenbeentje, mag voor het eerst zonder ouders op vakantie, maar dan wel met haar oudere zus Angela en diens vriendinnen Maureen en Joyce. Ze vertrekken voor 2 weken naar Salou in Spanje. Hier lopen ze al snel de proppers Rens, Frida, Tommy en Björn tegen het lijf. Dit team van 4 proppers moet ervoor zorgen dat hun nachtclub “De Costa” elke avond weer bomvol zit. Tevens treden ze elke avond op met een dansact. Wanneer Frida zich tijdens de act bezeert en niet meer verder kan dansen, haalt Rens Janet uit het publiek om de act met hen af te maken. Janet, een geboren danseres, past zich direct aan en weet met succes mee te doen. Nadat blijkt dat Frida voorlopig niet mee kan doen, en het team dus zonder danseres zit tijdens de MTV danswedstrijd, vraagt Rens impulsief aan Janet of ze mee wil doen. Deze stemt ermee in, maar Tommy, Björn en Frida zijn hier minder blij mee.

 

Gek van geluk (2017)

Een liedjesschrijver schrijft al jaren nummers voor haar vriendin en zangeres Valerie. De teksten zijn echter wat minder geworden en het ontbreekt aan beleving en romantiek. Valerie verzint een plan en denkt dat de artistieke vaardigheden weer aan de gang komen als haar vaste liedjesschrijfster Lena weer verliefd wordt. Ze koppelt de nogal zelfingenomen Hugo aan Lena en de twee raken op komische wijze erg op elkaar gesteld.

 

Rokjesdag (2016)

Rokjesdag. Die mooie eerste dag in het vroege voorjaar waarop vrouwen spontaan en massaal besluiten dat het kan; met blote benen naar buiten. Ineens fladderen overal rokjes en jurkjes. En iedereen weet: de lente hangt in de lucht. Voor de naar liefde hunkerende personages in Rokjesdag is dit de perfecte dag voor een cursus ‘Koken voor Singles’. Veertien personages beproeven hun geluk in de liefde. Het eerste deel van de avond volgt de regels van het spel: er wordt gepraat, een beetje gekookt maar vooral schaamteloos geflirt. Uiteraard kan dit niet altijd goed gaan of komt het uiteindelijk toch allemaal goed?

 

Toscaanse bruiloft (2014)

Sanne exploiteert met haar ouders een luxe bed-and-breakfast op een landgoed omringd door hoge cipressen in Toscane. Na haar eigen misgelopen huwelijk, kan ze geen nieuwe leuke man vinden. Ook echtscheidingsadvocaat Jeroen is niet de man van haar dromen. Jeroen is naar Toscane gekomen om het huwelijk van zijn beste vriend Bob en Lisa te organiseren. Jeroen gelooft niet in het huwelijk en heeft zich daarom ook gespecialiseerd als echtscheidingsadvocaat, omdat volgens hem daar grote winst als advocaat te halen is. Sanne ontdekt echter dat achter Jeroens houding een lieve man schuilt. Sanne en Jeroen worden tijdens de organisatie van de bruiloft verliefd op elkaar, tot Sanne ontdekt dat hij kortgeleden met Lisa naar bed is gegaan, een ontdekking die het aanstaande huwelijk van Bob en Lisa bijna uiteen doet barsten.

 

Verliefd op Ibiza (2013)

Ibiza is het partyeiland bij uitstek. De witte stranden, blauwe zee, grote clubs, beroemde DJ’s en mooie mensen hebben een aantrekkingskracht op iedereen. De film gaat over elf mensen, in vier verhaallijnen op één eiland. Iedere bezoeker komt met zijn eigen reden naar het partyeiland. Maar alle verhalen komen onverwachts samen als Armin van Buuren komt draaien op het eiland.

 

Verliefd op Cuba (2019)

Als Loes wordt gebeld vanaf de Cubaanse Ambassade staat ze met haar mond vol tanden. Ze wist niets over de relatie van haar dochter, laat staan dat ze gaat trouwen met een Cubaan… Ze boekt de eerstvolgende vlucht naar Havana en is vastberaden om een stokje voor dit gedoemde huwelijk te steken. Tijdens haar verblijf op het eiland hervindt Loes haar geloof in de liefde. Net als haar dochter wordt ook Loes Verliefd op Cuba.

 

Volle maan (2002)

Acht tieners komen van school en mogen op kosten van een vader (Nijboer) op zeilvakantie naar Mallorca, op voorwaarde dat zoon Hans diens oudere broer Ties weer mee naar huis neemt. Ties moet namelijk na de zomervakantie bij het bouwbedrijf van zijn vader als uitvoerder gaan werken. Eenmaal in het Middellandse Zeegebied gaan de jongeren op zoek naar een full moon party, duiken er enkele verstekelingen op en moeten de broers Nijboer een keuze maken over hun toekomst.

 

Onze jongens (2016)

Bas (Martijn Fischer) heeft een bouwbedrijf en de zaken lopen niet echt goed. Toch neemt hij Jorrit (Jim Bakkum) aan in zijn bedrijf. Ondanks dat Jorrit geen goede klusser is, worden ze wel steeds weer gebeld omdat de vrouwen het vooral leuk vinden om naar Jorrit te kijken. Dat brengt de heren op idee: ze beginnen een mannenstripgroep. Deze film heeft al enkele vervolgdelen (Onze jongens in Miami en Onze jongens in de jungle)

Written by
Hasso is allereerst vader van drie kinderen, daarnaast staat hij voor de klas binnen het mbo. Naast zijn gezin en zijn leuke baan leest hij graag een boek, maakt hij goed gebruik van zijn Netflix-account en is hij niet vies van stevige rockmuziek. Op het gebied van boeken probeert hij graag allerlei genres uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.