10 moeilijkste SoulsBorne Bosses

SoulsBorne

Steeds meer gameontwikkelaars proberen de formule die gebruikt wordt voor de SoulsBorne-games na te bootsen. Wegens de hoge moeilijkheidsgraad zal je speelstijl perfect op elke boss moeten zijn aangepast om deze te kunnen verslaan. Verlies je? Dan ben je al je punten kwijt die je had kunnen gebruiken om bijvoorbeeld sterker of sneller te worden. Het verslaan van een boss geeft je een flink aantal punten en vereist dan ook een flinke prestatie. Je moet constant van je eigen fouten leren, maar als je uiteindelijk wint is het gevoel euforisch.

De SoulsBorne-games bestaan uit de drie Dark Souls-titels, Demon Souls en Bloodborne. Ze zijn erg populair vanwege hun moeilijkheid. Geen enkele ontwikkelaar heeft deze games van From Software nog weten te evenaren. Maar wat zijn nou de moeilijkste boss fights in deze games? Je leest het in de top 10 die hieronder is opgesteld!

10. Bed of Chaos

Als kenner zal jij je misschien afvragen wat deze boss fight in de top 10 moeilijkste bosses doet. Deze boss is namelijk alles behalve moeilijk. Wel is dit de enige boss fight die nagenoeg onmogelijk is om in één keer te verslaan. The Bed of Chaos is dan ook de enige boss waarbij jouw progressie in het gevecht wordt opgeslagen als je sterft.

Het begint vrij makkelijk: je valt binnen in een grote ronde kamer waar een boom tegen de muur staat. In deze kamer kan je zowel links van de boom als rechts van de boom een aantal gloeiende takken doorhakken om de boom schade toe te brengen. Als je een van deze takken hebt verslagen begint de grond in de kamer weg te vallen en begint de boom met zijn takken te slaan. Dit doet niet alleen veel schade, maar het kan je ook zo de gaten in de grond inschuiven, wat de dood betekent.

Nadat je de andere kant ook hebt verslagen valt er nog meer grond weg en kan de boom vuurstralen vanuit de grond omhoogschieten. Deze richten wederom veel schade aan. Tot slot moet je door het midden heen springen om de kern van de boom te bereiken. Hierna kan je hem al met één klap verslaan. Aangezien het bijna onmogelijk is om niet geraakt te worden en in de gaten te vallen verdient deze vervelende boom uit Dark Souls toch een plek in de top 10.

9. Crossbreed Priscilla

Crossbreed Priscilla is een optionele boss in de eerste Dark Souls-game. Ze bevindt zich in The Painted World of Ariamis en verzoekt je deze vriendelijk te verlaten. Als echte Dark Souls-fan ga je uiteraard het gevecht aan, want zo sterk oogt ze niet. Het oog liegt niet, want Crossbreed Priscilla is erg traag, heeft een niet al te groot bereik en de schade die ze doet valt ook best mee. Daarnaast heeft ze ook niet al te veel levens. Er is alleen één probleem! Ze mag dan wel erg traag zijn, maar ze kan ook onzichtbaar worden. Als je op je hoede bent zijn haar voetstappen te zien in de sneeuw, maar dit maakt het nog niet makkelijk. Een onzichtbare boss ontwijken en raken is geen pretje. Een welverdiende plek op deze lijst dus.

8. Fume Knight

De laatste boss in de Old Iron King DLC van Dark souls 2 is de Fume Knight. De Fume Knight is in zijn eerste fase niet moeilijker dan een gemiddeld PvP-gevecht. Hij draagt twee zwaarden. De een is erg zwaar en traag, de ander is kort en snel. Beide zijn dus goed te ontwijken. Zodra de Fume Knight op de helft van zijn levens is houdt hij alleen nog het grote zwaard vast en begint er rode rook om het zwaard te hangen. Het zwaard is nu een stuk sterker en heeft een dubbel zo groot bereik. Het wegduiken wordt hierdoor al een stuk lastiger. Ook kan hij een explosie om zich heen laten komen waardoor het niet altijd makkelijk is om dichtbij te komen om hem aan te vallen.

Helaas is dit nog niet wat de boss zo moeilijk maakt. Rondom de arena staan Ashen Idols die een energie afgeven. Vijanden die in dit energiegebied staan worden zowel geheeld als sterker. Deze zijn uit te schakelen door middel van smelter wedges die je door de DLC heen kunt vinden. De laatste smelter wedge is helaas pas te vinden na het verslaan van deze boss. Dit betekent dus dat je beperkt wordt in het gebied waarin je kan vechten. Bij een boss waar je veel moet ontwijken is dit helaas niet altijd even makkelijk te vermijden.

7. Laurence The First Vicar

In de Old Hunters DLC in Bloodborne ben je in het Yharnam van lang geleden. In de kerk waar Vicar Amelia zich in de main game bevindt, zit nu de allereerste dominee, Laurence. Het is voor de DLC niet van belang de kerk te betreden waardoor hij extra uitdagend mag zijn. Het gevecht begint vrij vergelijkbaar met die van Amelia, een boss met een simpele moveset, maar met een groot bereik. Ontwijken is dus wederom je beste vriend. Het enige wat verschilt in deze eerste fase is dat Laurence velen malen sterker is en in de fik staat. Hierdoor weet hij jou vaak in twee slagen al te verslaan.

Zodra hij iets meer dan de helft van zijn levensbalk heeft verloren gaat hij naar fase twee. Daar waar Amelia zichzelf in deze fase kan helen, wordt Laurence nog vuriger en verliest hij z’n benen. De grond om hem heen is in fase twee overspoeld met lava. Je moet dus altijd de mogelijkheid hebben schade te incasseren om hem aan te kunnen vallen. Ook kan hij nu lava stralen spuwen die de grond op afstand ook kunnen voorzien van een brandende vloer. Door de schade die je moet incasseren en het moeilijke helen op afstand zijn de klappen van Laurence je al gauw fataal. Een monster van een boss!

6. Dragonslayer Armor

Op de brug van Lothric Castle naar The Grand Archives in Dark Souls 3 komt een bekende armor terug. Eerder was hij te zien als Ornstein en de Old Dragonslayer, maar de boss waar we het nu over hebben is de Dragonslayer Armor. De boss is niet alleen en word ditmaal geassisteerd door twee Pilgrim Butterflies. Deze zullen in fase twee met vuur en zwarte magie op je schieten van beide kanten van de brug. Er is geen plek waar je niet geraakt kan worden, wat betekent dat alleen ontwijken je redding kan zijn.

De Dragonslayer Armor zelf heeft naast een ontzettend sterke armor een van de krachtigste wapens in de game. Hij geeft je dan ook genadeloze klappen en is in staat de railing van de brug kapot te slaan. Hierdoor komt het vaak genoeg voor dat jij tijdens het ontwijken zo de brug af duikt of dat je met een volle klap eraf geslagen wordt. De boss zelf is al een van de moeilijkere bosses uit de game, dus het feit dat je nergens veilig bent en zo de afgrond in duikt maakt het er niet beter op. Kortom, een sterke boss waarbij je veel moet ontwijken met veel risico. Dit geeft hem dan ook een verdiende plaats op deze lijst.

5. Slave Knight Gael

Slave Knight Gael is de man die je de DLC-werelden van Dark Souls 3 in stuurt. Aan het eind van The Ringed City DLC mag je het tegen deze oude, zwak ogende man opnemen. Niks is minder waar, want Gael is een ontzettend snelle boss die van een flinke afstand op je af kan springen. Met zijn grote zwaard al over de grond slepend weet hij snelle combo’s op je af te gooien. Deze combo’s zijn goed te ontwijken, maar als je geraakt wordt aan het begin van een combo betekent dit vaak flinke schade.

Zodra Gael de helft van zijn levens is verloren gaat hij rechtop staan en begint het gevecht pas echt. Nog altijd goed in het aanvallen op afstand wordt het bereik van zijn zwaardslagen nog groter. Zijn zwaard is vanaf dit punt omhult door zwarte magie die achter elke slag van het zwaard aanvliegt. Hierdoor wordt de schade die hij aanricht nog groter en is hij moeilijker te ontwijken. Ook begint hij zijn kruisboog te gebruiken en beschikt hij over aanvallen die 360 graden om hem heen reiken. Waar je ook staat, Gael laat je niet met rust. Het is dan ook bijna niet te doen om in fase twee jezelf te helen.

4. Burnt Ivory King

Aan het eind van de Crown Of The Ivory King DLC van Dark Souls 2 moet je vechten met de Burnt Ivory King. Deze ooit goeie Koning die zich over heeft gegeven aan de duisternis bevindt zich onder de kathedraal in de Old Chaos. Deze plek ziet er uit alsof je in de hel bent beland en bevat drie portalen rondom het gebied. Eenmaal in het gevecht beland komen er minstens zes slechte ridders uit deze portalen die je zult moeten verslaan voordat het vierde portaal tevoorschijn komt. Uit het vierde portaal komt de Burnt Ivory King. Gedurende het gehele gevecht blijven er ridders uit deze portalen komen.

Één van de portalen kan gesloten worden doordat een ridder die je vanuit de kathedraal meekrijgt zich opoffert en het portaal bevriest. Het is mogelijk om met vier ridders vanuit de kathedraal het gevecht in te duiken. Hiervoor zal je wel de overige drie ridders in de DLC moeten vinden. Ze zitten vaak gevangen en worden goed bewaakt met vallen op de route of met sterke vijanden. Het voorbereiden van de boss is dus al een prestatie op zich. Met alle vier de ridders in het gevecht kunnen alle portalen worden gesloten in de loop van het gevecht. Zo zal de boss al een stuk makkelijker zijn, maar tot die tijd zal je van meerdere kanten bestormt worden.

In de eerste fase heeft de boss een lange lans met een groot bereik. Hij springt vaak voor een aanval op afstand op je af. Tijdens deze aanval blijft hij voordat hij slaat een paar secondes in de lucht hangen waardoor het wegduiken moeilijk te timen is. Op 50% van zijn levens wordt zijn zwaard sterker door een magische kracht en wordt het bereik net als bij de Fume Knight nog groter. Ook kan hij zijn zwaard de grond inslaan waarna hij omringt wordt door scherpe spijlen. De Burnt Ivory King is voor velen een van de moeilijkste bosses die From Software heeft weten te maken. Een plaats hoog op de lijst doet hem dan zeker zijn recht toe.

3. Nameless King

Aan het einde van de verborgen locatie Archdragon Peak in Dark Souls 3 staat een grote bel. Voor de bel hebben de makers van het spel een notitie neergezet die waarschuwt om niet de bel te luiden. Uiteraard doe je dat toch lekker wel, want waarom zou je de optie vermijden? Zodra je de bel luidt komt er een donkere storm opzetten die de Nameless King met zich mee neemt. Hij komt aanvliegen op zijn draak die je allereerst neer moet halen. Terwijl hij op de draak zit zal hij jou proberen te slaan met zijn speer die tevens onder stroom kan staan. De draak doe je het meeste schade door hem op het hoofd te raken, maar dat is dus niet zonder risico.

Als de draak eenmaal neer is mag je met de Nameless King zelf vechten. De Nameless King is snel, kent geen genade en heeft een wapen zo krachtig als die van de Dragonslayer Armor. Het gevecht is de ultieme uitdaging uit de main game. Zonder strategie maak je geen schijn van kans.

2. Orphan of Kos

Over dit gedrocht dat te vinden is in de Old Hunters DLC in Bloodborne kan kort worden gesproken. Het is het meest agressieve wezen dat je van alle games zal tegenkomen. Het beschikt over een grote variatie snelle aanvallen, zowel van dichtbij als op afstand, niks is de Orphan of Kos te gek. Als je het überhaupt al weet te slaan tot fase twee wordt hij ook nog eens iets groter. Niet alleen wordt hij nog iets groter, hij krijgt ook meer verschillende aanvallen en verbetert die uit fase één. Kortom wordt hij nog agressiever dan die al was, een boss om van te janken.

1. Darkeater Midir

In de Ringed City DLC in Dark Souls 3 zit het ultieme gevecht uit de Souls-serie verborgen. Midir is al eerder te zien in deze DLC en is dan al erg vervelend, maar nog niet vervelend genoeg. Zodra je de grote grot waar Midir zit invalt sta je oog in oog met je ergste nachtmerrie. Een gigantische draak in een gigantische ruimte. Midir kan vliegen, vuurspuwen over grote afstanden, aanvallen doen die 360 graden om hem heen reiken en, niet te vergeten, ontzettend hard slaan met zijn grote gewicht.

Alsof hij nog niet sterk genoeg is kan Midir door zijn dikke bepantserde huid ook nog eens heel goed schade incasseren. Er is geen spreuk, pijl of zwaard die hem flinke schade aan kan richten. Zijn hoofd mag dan wel zijn zwakke punt zijn, maar de kans dat je hem daar raakt is vaak klein. Als je hem daar al weet te raken heeft hij altijd nog zijn sterke klauwen, een 360 graden slag met zijn staart en is hij een draak die vuurspuwt. Een kolossale boss die overal op is voorbereid krijgt zijn welverdiende titel als moeilijkste SoulsBorne boss ooit!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.