14 Marvel-films in voorbereiding op Avengers: Infinity War

Voor de Marvel-fans onder ons is de maand april een bijzondere: op 27 april komt eindelijk Infinity War uit! In Infinity War komen al onze favoriete helden samen om de grootste superschurk tot nog toe te verslaan. Alle verhaallijnen komen samen, waardoor we geweldige ontmoetingen te zien gaan krijgen en we natuurlijk alle infinity stones tevoorschijn zien komen. Vergeten wat die stones zijn, waar ze zijn, wat ze kunnen en waarom ze ook alweer belangrijk zijn? Wij hebben een lijstje opgesteld met alle films die je perfect zullen voorbereiden op Infinity War. Zo ken je de infinity stones, maar worden ook alle superhelden weer even geïntroduceerd. Overigens ook een perfect lijstje voor iedereen die door hun partner meegesleept gaat worden naar de bios en graag wil weten waar die film in hemelsnaam over gaat. Voor deze laatste categorie: SPOILER ALERT

Captain America: The First Avenger
In deze eerste Captain America-film maak je kennis met Steve Rogers en James ‘Bucky’ Barnes. Je leert met name veel over de oorsprong van Captain America, maar je leert ook voor het eerst iets over de infinity stones: de bad guy uit deze film noemt de Tesseract één van Odin’s (vader van Thor en Loki) kroonjuwelen en vertelt over de bizarre krachten van dit juweel. De Tesseract zien we later nog meerdere keren terug, want het blijkt een infinity stone.
Thor
Over die Tesseract gesproken: die speelt ook in de eerste Thor-film weer een rol. Nick Fury, het hoofd van S.H.I.E.L.D vertelt dat hij gelooft dat de Tesseract een bron van oneindige krachten is. Hij blijkt daarin best een punt te hebben…
The Avengers
Hoe krachtig de Tesseract wel niet is in de verkeerde handen, blijkt al in de eerste Avengers-film. Nick Fury heeft de Tesseract nog altijd in bezit, maar tijdens zijn experimenten in de S.H.I.E.L.D basis, gaat er iets behoorlijk fout. De Tesseract blijkt zichzelf te hebben geactiveerd en veroorzaakt zo een doorgang waaruit de god Loki verschijnt. Loki gebruikt de krachten van de Tesseract voor zijn scepter (waarmee hij mensen compleet in zijn macht kan hebben). Zo steelt Loki de Tesseract en brengt hij een hele hoop onheil naar onze aarde. Om Loki met al zijn plannen te stoppen, komen de Avengers in actie. Zo maak je voor het eerst kennis met de krachten van dit geweldige team.
Thor: The Dark World
Op naar de volgende infinity stone: de Aether. Deze stone wordt met name gebruikt als wapen, maar wordt tegen het einde van de film bemachtigd door ’the collector’. De naam verklapt het al: hij spaart dingen, zo ook de Aether: ‘one down, five to go’. Zo komen we er dan ook achter dat er in totaal zes infinity stones zijn. Dat voorspelt niet veel goeds…
Captain America: The Winter Soldier
De scepter van Loki komt weer eens in beeld. Het blijkt dat HYDRA (in feite een superschurken-organisatie) een aantal experimenten met de scepter heeft gedaan en hiermee broer en zus Maximoff krachten schenkt. Zo ontstaan Quicksilver (Pietro) en Scarlet Witch (Wanda). We zien de twee nog uitgebreid terug in het grote gevecht in Age of Ultron.

Voor deze informatie moet je trouwens wel eerst de hele film uitzitten, want je ziet de scène pas tijdens de aftiteling. Gelukkig is het geen straf om The Winter Soldier te moeten kijken. Je leert enorm veel over HYDRA, Captain America en James ‘Bucky’ Barnes. In Black Panther komt Bucky ineens weer tevoorschijn in de aftiteling, dus hij lijkt wel weer echt een rol te gaan krijgen in de volgende film(s). Het is daarom best fijn om The Winter Soldier te kijken en meer te leren over Bucky. Oh ja, en het is gewoon een hele toffe film!
Guardians of the Galaxy
De Guardians of the Galaxy is ook een team van helden, maar dit keer niet op aarde en minder netjes georganiseerd dan The Avengers. Het is een geweldig zooitje ongeregeld, bestaande uit een aantal bijzondere typetjes. Een pratende boom, een vechtende groene vrouw, een enorm gespierde alien zonder al te veel inzicht in emoties, een man die verslaafd is aan old school muziek en ten slotte een pratende wasbeer – het is niet wat je je voorstelt bij een groep helden. Zo beginnen ze dan ook in eerste instantie niet: het is eerder een groep dieven. Maar ja, als het heelal ze nodig heeft, gaan ze zich echt inzetten voor een goede afloop.
Wat betreft infinity stones: ze noemen deze steen The Orb. De Guardians stelen ‘m van een buitenaards volk en dat is het startsein van wat heen-en-weer-diefstal van de steen, door verschillende mensen en aliens. Aan het einde zien we dat de infinity stone netjes opgesloten wordt in een kluis in het heelal. Maar Marvel zou Marvel niet zijn als dat niet op een of andere manier mis zou gaan…
Avengers: Age of Ultron
Broer en zus Maximoff (Quicksilver en Scarlet Witch) komen weer op het witte doek. De infinity stone waarmee ze gecreëerd zijn, zit inmiddels in het voorhoofd van de nieuwste avenger: Vision. Zelf weten de Avengers niet zo goed wat die steen in Visions voorhoofd precies is, maar wij weten natuurlijk inmiddels wel beter. Nadat de aarde weer eens bijna vernietigd wordt en de Avengers (alweer) de aarde hebben moeten redden, besluit Thor dat die infinity stones misschien toch wel belangrijk zijn om wat meer over te weten. De steen in Visions hoofd krijgt de naam Mind Stone. Hij verlaat de aarde om op onderzoek uit te gaan. Op zich lijkt hij de aangewezen persoon hiervoor, want zijn vader werd in The First Avenger al in verband gebracht met de infinity stones.
Ant-Man
Eventjes iets heel anders: laten we kennis maken met een nieuwe superheld. In deze film zit geen enkele infinity stone en heel belangrijk is het verhaallijn niet voor Infinity War, maar o, wat is Ant-Man leuk. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een wat knullige film, maar niks is minder waar. Deze grote kleine held is zeker de moeite waard om te leren kennen en hele kleine elementen van de film zie je later nog wel terug. Maar mocht je nou besluiten dat veertien films toch wat veel is om nog te moeten kijken voor 27 april 2018, dan kun je Ant-Man technisch gezien uit dit lijstje houden. Zou wel heel jammer zijn…
Captain America: Civil War
Hoewel dit dus officieel de derde Captain America-film is, voelt het meer als een Avengers-film. Alle Avengers hebben een rol in deze film en het verhaal draait uiteindelijk toch om onderlinge ruzies. De Avengers vallen in twee teams uiteen, een gevolg van de vraag of de Avengers niet aan veel meer banden gelegd zouden moeten worden. Tuurlijk, ze redden de wereld zo nu en dan, maar ze brengen daarbij met hun huidige werkzwijze ook waanzinnig veel schade toe.
In Civil War ontmoeten we ook Black Panther en zien we het moment dat hij zijn vader moet gaan opvolgen als koning van Wakanda.
Al met al is Civil War eigenlijk gewoon een belangrijke tussenfilm: het verklaart een hoop van wat in latere films gebeurt. Infinity stones zul je in deze film (behalve in Visions voorhoofd) niet echt tegenkomen. Een hilarisch gevecht tussen alle Avengers op een vliegveld, kom je daarentegen wél tegen. Bij dat gevecht worden Ant-Man en Spider-Man voor het eerst toegevoegd aan de Avengers.
Doctor Strange
Na Civil War is het even stil op het gebied van de Avengers en leren we met name best veel nieuwe gezichten kennen. Dr. Strange is daar eentje van. Stephen Strange is een van de beste chirurgen ter wereld, totdat zijn handen gewond raken. Hij reist de wereld af, op zoek naar iemand die hem weer de oude kan maken. Hij vindt uiteindelijk een compleet nieuw doel in het leven en wordt Dr. Strange,  de Marvel-superheld. Qua karakter is Dr. Strange wat serieuzer dan de andere Marvel-helden en zijn film voelt ook wel zo aan. Geen zorgen hoor, bij Marvel is droge humor gelukkig nooit heel ver weg – dus comic relief heeft Dr. Strange ook echt wel. Vrij uniek voor Dr. Strange zijn verder de waanzinnige gespiegelde visual effects. Denk aan de scène van Inception waarbij Parijs dubbelgevouwen wordt, maar dan tien keer zo ingewikkeld. Ten slotte heeft Dr. Strange ook een infinity stone: het oog van Agamotto.
Met de Tesseract, The aether, The orb, The mind stone en het oog van Agamotto is ons lijstje nu compleet qua infinity stones. Toch zijn er nog een paar films die je gaan helpen. De laatste vier films:

Guardians of the Galaxy Vol. 2
Voor de verhaallijn is het niet het allerbelangrijkst: je weet op dit punt eigenlijk al wel heel veel. Maar het blijft een fantastische film: je leert veel meer over alle karakters en het is echt wel weer hilarisch. Nog niet overtuigd? Check alleen al even de openingsscène met Baby Groot:

https://www.youtube.com/watch?v=NeL1cg_-eqY

Spider-Man: Homecoming
Net als bij Ant-Man is deze film optioneel voor Infinity War, maar wie wil nou Infinity War kijken en denken: ‘Wie is dat jochie in het Spider-Manpak?’.
Check de film en word fan!
Thor: Ragnarok
De een na laatste film die je helemaal klaarstoomt voor Infinity War: de derde Thor-film. Thor is nog steeds gescheiden van de Avengers, op zoek naar informatie over de infinity stones. Hij raakt echter wat afgeleid als zijn thuisplaneet vernietigd dreigt te worden, wat op zich wel begrijpelijk is. Voor Infinity War is het vooral belangrijk dat je in deze film het uitgangspunt voor Infinity War leert kennen. Je weet waar de Tesseract inmiddels is (en dat Loki wel weer een beetje té geïnteresseerd is in de Tesseract), ziet Thor en The Hulk weer terugkeren en tot slot zie je in de aftiteling hoe ongelooflijk fout het dreigt te gaan op aarde.
Black Panther
Waarschijnlijk wat onverwachts, maar Black Panther is bijna de meest succesvolle Marvel-film ooit. Black Panther laat het verhaal zien van koning T’challa, die we hebben ontmoet in Civil War. De film speelt zich af in zijn thuisland Wakanda. Wakanda is een prachtig, enorm geavanceerd land, dat al jaren voor de wereld verborgen houdt hoe modern ze wel niet zijn. Black Panther is de koning van dit land en komt voor een aantal belangrijke vragen te staan: moeten de geheimen van Wakanda voor altijd verborgen blijven? Zouden ze andere landen niet kunnen en moeten helpen met de kennis die ze hebben?
Voor Infinity War is met name belangrijk dat je Bucky weer terug ziet keren, nu snapt waar alle vibranium vandaan komt en ziet dat Black Panther zich op het wereldtoneel begeeft.
Verder is Black Panther met name prachtig omdat Wakanda en haar tradities zo mooi weergegeven zijn. Van muziek tot kleding, van de vrouwelijke krijgers tot de waanzinnige landschappen – alles is ontzettend mooi en gedetailleerd bedacht en weergegeven.
Kriebelt het bij jullie ook al?
Pak de popcorn en kom alvast lekker in de vibe!
 
Geschreven door
Lisa is behoorlijk vaak met haar neus in de boeken te vinden. Tegenwoordig meestal voor haar rechtenstudie, maar gelukkig ook vaak genoeg voor haar plezier. In haar vrije tijd staat er meestal wel ergens in huis een serie op en ze is een absolute Marvel-geek. Bij Play Watch Read combineert ze met groot plezier al deze grote liefdes.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.