2017 in een notendop volgens Mark

We eindigen dit jaar met een reeks terugblikken op 2017 én een kleine vooruitblik op 2018. Iedere redacteur vertelt over hun hoogte- en dieptepunten op gebied van films, series, games en boeken. Ook nemen we een kijk in de glazen bol voor 2018. Vandaag vertelt Mark over zijn afgelopen jaar en zijn goede voornemens voor volgend jaar.

Wat vond jij van het jaar 2017 op gebied van films, games en series?

In het algemeen was 2017 een topjaar. Designated Survivor bleef een sterke serie, het nieuwe seizoen van The Walking Dead is beter dan het vorige en Stranger Things seizoen twee stelde niet teleur. Ook het derde seizoen van de anime Food Wars is erg vermakelijk. Op filmgebied was het voor mij een superheldenjaar. De films waar ik met enthousiasme naar terug kijk, vallen voornamelijk binnen dit genre. Get Out was één van de weinige stand alone titels die me blij verrast hebben. Hopelijk is de nieuwe Star Wars, die ik nog moet zien, wel een sterke film. Wat games betreft was 2017 geweldig. Er was werkelijk te veel om het allemaal te spelen, waardoor titels als Horizon Zero Dawn en Shadow of War nog stof liggen te vangen. De ontwikkeling dat games steeds groter worden, baart me wel zorgen. Als elke developer het gevoel krijgt dat hun game meer dan honderd uur spelplezier moet bieden, ligt al snel herhaling en verveling op de loer. Ik verkies een sterke titel van vijftig uur, waarvan veertig uur main story is, boven een titel van honderd uur met slechts twintig uur main story/quest.

Wat was jouw leukste aanschaf van 2017?

Mijn leukste aanschaf van 2017 was Divinity: Original Sin 2. Een spel met zoveel vrijheid en verschillende mogelijkheden dat je bijna vergeet dat je een game speelt. Het is waarschijnlijk mijn favoriete aanschaf omdat het een verrassing was voor de verjaardag van mijn vriendin. De co-op werkt geweldig en we ontdekken samen de wereld. Ondertussen is het misschien wel haar lievelingsgame geworden en dat maakt het een mooie aankoop! Een mooie tweede is South Park: The Fractured But Whole, puur omdat ik zo lang naar de game heb uitgekeken.

Wat is jouw favoriete film, serie, game en/of boek van dit jaar?

Mijn favoriete game van 2017 was Nier Automata. Wat een verrassing was dit voor mij. Dit spel bracht originaliteit, zowel met de gameplay als in de structuur van de hele game. Het was een sterk verhaal in een wereld die behapbaar was. Er was genoeg vrijheid en als je even iets anders wilde, was er een interessante side quest te vinden. Die op zichzelf ook meer waarde kregen, omdat je er niet in elk dorpje tien nieuwe bij kreeg. Het spel was erg divers en het verhaal was heel interessant, met wat filosofische tintjes. Het gevoel dat je kreeg bij een goed getimede dodge move maakt me ook nog steeds blij. Wat een verfrissend gevechtssysteem al niet voor een plezier kan brengen.

Wat vond jij de grootste tegenvaller van 2017?

De grootste tegenvaller van 2017 was voor mij Dunkirk. Ik keek erg uit naar de nieuwste film van Christopher Nolan, zeker na Interstellar. Dat was een film waar ik op basis van de trailer weinig van verwachtte, maar me in de bioscoop zo weg blies dat het nog steeds mijn lievelingsfilm is. De trailer van Dunkirk leek ook veel achterwege te laten, maar de film leek uiteindelijk toch niet zo veel meer te bevatten.

Waar kijk jij naar uit in 2018?

Dit is een moeilijk vraag met veel te veel verschillende antwoorden. Avengers: Infinity War is één van de eerste dingen die in me op komt. Wat kijk ik uit naar die film! Thor Ragnarok was al een geweldig voorproefje en het smaakt naar meer. Ook kijk ik erg uit naar het vervolg op Ni No Kuni en hoop ik dat The Last of Us 2 in 2018 uitkomt om me wederom mee te slepen. Voornamelijk kijk ik uit naar een jaar vol plezier en geluk. Daarom wens ik iedereen alvast een fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Mark Zwartkruis
Geschreven door:
Mark schrijft al jaren graag en geniet ook altijd van games, films en televisie. Bij Play Watch Read focust hij zich vooral op de games en dat doet hij met veel plezier.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.