8 komediefilms vol hilarische quotes

Ken je dat gevoel dat je zoveel quotes en stemmetjes in je hoofd hebt zitten dat je geen normaal gesprek meer kan voeren? Dat kost jaren voordat dat zover is, natuurlijk, maar voor de beginners zijn hier acht films om mee te beginnen.

1. Filmpje!

De hilarisch Het Spijt Me-scène uit Filmpje! met Bob en Annie de Rooij heeft twee fantastische uitspraken die je in het dagelijks leven vaak genoeg kan toepassen. “O, de bel” is een prima uitweg in een gesprek waar je geen zin meer in hebt en “Ooh, wat leuk! Sjarrel!” kun je roepen zodra iemand die naam zegt. Overigens zijn de vervreemde blikken voor eigen risico.

2. Austin Powers: International Man of Mystery / The Spy Who Shagged Me

Als iemand zegt dat ‘ie te laat is, kun je altijd reageren met: “What do you mean, you got here right on time!” Sowieso zit de film vol met fantastische uitspraken die je tot vervelens toe kunt herhalen. Een goede ijsbreker in een ruimte met onbekende, bijvoorbeeld, is: “Who are all those people?!”

3. Johhny English Reborn

Na het zien van de hilarische vliegtuigscène kun je de naam Susan niet meer normaal horen. “It’s not Susan, it’s Shu-Shan. You’re not a linguist, are you Tucker?” schiet toch elke keer weer in je hoofd als je de normaal zo veel voorkomende voornaam hoort.

4. Team America: World Police

Nog zo’n fantastische film met zulke flauwe humor dat je of blauw ligt van het lachen of dat je je ernstig afvraagt waar je in hemelsnaam naar zit te kijken. “Do you remember the signal?” is in ieder geval een ontzettende trigger om je als een heteluchtdanser die een nieuwe winkel moet promoten te gedragen.

5. Monty Python and the Holy Grail

“What’s your favourite color?!” is slechts één van de zeer komische uitspraken in de film, want wie kent bijvoorbeeld niet The Knights Who Say Ni of de scheldende Franse soldaat? Hoe dan ook, als iemand iets zegt dat klinkt als ‘Ni’, kun je prima (vol overgave) reageren met: “ekki-ekki-ekki-ekki-ptang-zoom-boing-mrowr”

6. Bridesmaids

Deze film heeft meerdere hilarische momenten, maar Kristen Wiig steelt de show als dronken Annie in het vliegtuig. Quotes als “Are you ready to partéééy?!”, “Ooh, this is a very strict plane” en “Uhm, no, this is not me” zijn slechts een kleine greep uit de reeks hilarische opmerkingen.

7. The Spy Who Dumped Me

Kate McKinnon heeft de ene naar de andere uitspraak die je na het zien van deze film waarschijnlijk nog heel lang blijft herhalen. De meest toepasbare in de dagelijkse situaties is toch wel: “O, jesus, what happened?!”

8. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Heb je een uitspraak nodig voor tijdens een rollercoaster van emoties? Dan is “I’m in a glass case of emotion!” een prima optie. Zeker als je daarbij miemt dat je in een telefooncel staat om het effect uit Anchorman wat extra te versterken.

Michael Wenting
Geschreven door:
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.