De 10 games die je in Q3 2021 in de gaten moeten houden

We zitten inmiddels op de helft van het jaar en daarom is het tijd om te kijken naar de tien games die je in het derde kwartaal van 2021 in de gaten moeten houden. De E3 is net afgerond, dus we hebben weer een paar pareltjes verzameld. Wees gewaarschuwd, Electronic Arts komt eind deze maand nog met hun EA Play. Geen idee of zij dan nog iets interessants vrijgeven wat in augustus of september uitkomt. Laten we snel naar de games gaan!

1. Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin (9 juli)

Over anderhalve week mogen we aan de slag met Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin voor de Nintendo Switch. Tijdens de Nintendo Direct van afgelopen maand kwamen we al meer te weten over deze titel. Monster Hunter is lekker bezig de laatste jaren en richt zich ook steeds meer op de casual gamer.

2. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD (16 juli)

We blijven nog even bij Nintendo, want The Legend of Zelda: Skyward Sword HD komt ook deze maand uit. De serie bestaat al heel wat jaartjes inmiddels. Afgelopen E3 kregen we ook nog een teaser te zien voor het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. In Skyward Sword HD gaan we terug naar het ontstaan van The Legend of Zelda. Een game die eigenlijk niet heel populair was onder de fans.

3. Microsoft Flight Simulator (27 juli)

PC-gamers konden in augustus 2020 al de lucht in en nu mogen ook Xbox Series X-bezitters genieten van wolken en vliegtuigen. Microsoft Flight Simulator vliegt op 27 juli naar de console. Ben jij de trotse bezitter van de Xbox Game Pass? Dan kan je het spel kosteloos spelen.

4. 12 Minutes (19 augustus)

Telkens hetzelfde spelen is toch niet leuk? Eerder dit jaar bewees Returnal dat het zeker niet erg is. In 12 Minutes speel je een hoofdpersoon die zijn vrouw moet redden van een huurmoordenaar. Bij iedere keer dat zij sterft speelt het spel zich opnieuw af, maar je hebt dan wel kennis opgedaan over hoe het verder moet. Net als Microsoft Flight Simulator maakt ook 12 Minutes deel uit van de Xbox Game Pass.

5. Kena: Bridge of Spirits (24 augustus)

Het was ook wel erg optimistisch van Sony om Kena: Bridge of Spirits een releasedatum te geven van maart 2021. Zoals gedacht: die kwam dus niet uit in maart. Wel mogen we op 24 augustus aan de slag met deze titel! Tot die tijd kan je op de PlayStation 5 nog steeds genieten van Ratchet & Clank: Rift Apart.

6. No More Heroes III (27 augustus)

No More Heroes gaat inmiddels al mee sinds 2007 en begon op een Nintendo-console. Het derde deel in de verhaallijn gaat wederom richting een Nintendo-console. Nintendo Switch-bezitters kunnen vanaf 27 augustus aan de slag met dit deel.

7. Riders Republic (2 september)

Oorspronkelijk zou Riders Republic in februari al zijn verschenen, maar bij Ubisoft wilden ze er toch nog even iets langer aan werken. Tijdens de E3 werd er een nieuwe releasedatum bekend gemaakt. Dus nog even een paar maanden geduld!

8. Life Is Strange: True Colors (10 september)

Life is Strange gaat inmiddels al een tijdje mee en in september komt het officieel derde seizoen al uit. Tijd om kennis te maken met nieuwe personages en dan ook nog eens met nieuwe krachten. Lang leve het maken van keuzes!

9. Deathloop (14 september)

Op 1 april plaatsten we het artikel over afgelopen kwartaal en daar kwam Deathloop ook al in voor. De game is helaas in de tussentijd uitgesteld, maar moet toch in september uitkomen! Als speler moet je acht vijanden uitschakelen voor de nacht valt. Lukt je dat niet of sterf je? Dan begint de dag opnieuw.

10. Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction (16 september)

Een nieuwe Rainbox Six-game komt uit in september! Voorheen stond deze bekend als Quarantaine, maar gezien de pandemie is er voor gekozen om toch te kiezen voor een iets voorzichtigere naam. Ach wat maakt het uit, de basis van het spel blijft toch wel hetzelfde.

En dit zijn de 10 games die we zeker in de gaten moeten houden in Q3 2021. Let wel op, want het kan wel eens gebeuren dat een van bovenstaande games uitgesteld wordt. Naar welke game kijken jullie uit dit kwartaal?

Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.