Films met getallen in de titel

  1. One Flew Over the Cuckoo’s Nest

Een film uit 1975 naar het boek van Ken Kesey. De film werd genomineerd voor negen Oscars en won de vijf belangrijkste (beste film, acteur, actrice, regisseur en bewerkte scenario). Het verhaal gaat over een crimineel Mc Murphy die zijn straf op de makkelijke manier wil uitzitten. Hij laat zich opsluiten in een psychiatrische inrichting en loopt daar tegen misstanden aan en zet de boel op stelten met vergaande gevolgen.

 

2. The Two Towers (The Lord of the Rings)

Het tweede deel van de trilogie The Lord of the Rings van regisseur Peter Jacksons naar het gelijknamige boek van J.R.R. Tolkien. The Two Towers uit 2002 werd genomineerd voor zes Oscars en won er uiteindelijk twee (beste geluidseffecten en speciale effecten). In de film gaan Frodo en Sam verder op weg naar Mordor om De ring te vernietigen, ze krijgen hulp uit onverwachte hoek. Desondanks lijkt het een bijna onmogelijk taak om te volbrengen.

 

3. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Een film van Martin McDonagh uit 2017. Nadat er maanden voorbij gaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby. Bekijk de volledige recensie hier.

 

4. Fantastic Four

Een Marvel Enterprises filmproductie uit 2005 gebaseerd op de stripboeken serie van Jack Kirby en Stan Lee. Als tijdens een ruimtevlucht waarbij allerlei experimenten gedaan worden de boel fout loopt, krijgen de astronauten speciale krachten. Uiteindelijk moeten ze het opnemen tegen een oude vriend om de wereld te redden van de ondergang.

 

5. Nine to Five

Een film van Colin Higgins uit 1980 met in de hoofdrollen Jane Fonda, Dolly Parton en Lily Tomlin. Drie dames die te maken krijgen met een nogal seksistische baas en de kans om hier een einde aan te maken. Al met al een hilarisch komische film. Met de titelsong van Dolly Parton “Working Nine to Five”.

 

6. The Sixth Sense

Een bovennatuurlijke thriller van M. Night Shyamalan met Bruce Willis en Haley Joel Osmont. Genomineerd voor zes Oscars en helaas geen gewonnen. Malcolm Crowe, psycholoog, wordt gevraagd om zich te ontfermen over een jongen en om te achterhalen waar zijn angstaanvallen vandaan komen. Bekendste quote: ”I see dead people… Walking around like regular people.”

 

7. Seven Years in Tibet

Een film naar de gelijknamige biografie van Heinrich Harrer. Genomineerd voor negen prijzen waarvan de film er drie heeft gewonnen. Harrer, in de film gespeeld door Brad Pitt, is een nazisympathisant die vlak voor de oorlog in 1939 bergen wil beklimmen in de Himalaya. Door de start van de oorlog worden ze door de Britten gevangen genomen. Harrer ontsnapt en komt uiteindelijk in Tibet terecht waar hij de jonge Dalai Lama ontmoet en hij tot andere inzichten komt.

 

8. 8 Mile

Een film uit 2002 van Curtis Hanson met in de hoofdrol Eminem, Brittany Murphy en Kim Basinger. De jonge blanke rapper Jimmy “B-rabbit” Smith wil graag meedoen in de rapscene van Detroit tijdens de eerste wedstrijd klapt hij dicht. Daarna zien we het verhaal van deze startende rapper en de problemen waar hij mee om moet gaan.

 

9. District 9

Een sciencefiction film uit 2009 van regisseur Neill Blomkamp waarin een maatschappelijk thema aan bod komt over de integratie van vreemdelingen. Het jaar 1982 in het luchtruim boven Johannesburg Zuid-Afrika komt een ruimteschip tot stilstand. De buitenaardse wezens worden op de aarde opgevangen in vluchtelingenkampen, district 9. In de vluchtelingenkampen ontstaat dezelfde problematiek als in “gewone” vluchtelingenkampen.

Geschreven door
Hasso is allereerst vader van drie kinderen, daarnaast staat hij voor de klas binnen het mbo. Naast zijn gezin en zijn leuke baan leest hij graag een boek, maakt hij goed gebruik van zijn Netflix-account en is hij niet vies van stevige rockmuziek. Op het gebied van boeken probeert hij graag allerlei genres uit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.