Mijn Jaar in Beeld: Mark

We eindigen dit jaar met een terugblik op 2018 én een kleine vooruitblik op 2019. In vijf korte vragen hopen we per redacteur een mooi beeld te krijgen van het afgelopen jaar en ook alvast een leuk voorproefje voor het komende jaar op het gebied van films, series, games en/of boeken. Vandaag is het de beurt aan Mark.

Wat vond jij van het jaar 2018 op het gebied van films, series, games en/of boeken?

2018 was geen verkeerd jaar op mediagebied, maar ook geen jaar wat er bijzonder uitspringt. Dit kan ook aan mij liggen, aangezien ik het laatste halfjaar ben gaan minderen wat mediaconsumptie betreft. 2017 was voor mij echt een topjaar, de ene topgame na de andere kwam uit, zoals mijn lievelingsgame Nier Automata en Persona 5. In 2018 is Spiderman een heerlijk lichtpuntje dat zeker zijn best doet om die titels naar de troon te steken. Helaas heb ik nog geen kans gehad om God of War en Red Dead Redemption 2 te spelen. Misschien dat deze games mijn waardering voor 2018 nog flink op kunnen krikken. Qua films was 2018 een prima jaar, in het bijzonder Infinity War was voor mij een langverwachte sensatie die niet teleurstelde. Ik heb deze zo’n vijf keer in de bioscoop gezien.

Wat was jouw leukste aanschaf?

Mijn leukste aanschaf van 2018 was zeker Spiderman voor de PS4. Wat een heerlijke game is dat. Elke keer sta ik weer versteld van hoe soepel en prettig deze game speelt.

Wat is jouw favoriete film, serie, game, en/of boek van dit jaar?

Qua film kan ik niet om Avengers: Infinity War heen. Zelfs bij het 5e bioscoopbezoek vond ik die film nog leuk om te zien. Qua game is het voor mij ook Spiderman, maar ik zou eigenlijk RDR2 moeten spelen voordat ik deze keuze maak.

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?

Op filmgebied is dat Mortal Engines. Ik ben zelf verder niet bekend met het verhaal maar de trailer was indrukwekkend en toen ik zag dat het geregisseerd was door Peter Jackson, had ik goede hoop. Het was echter een vreselijke film die ik liever niet had gezien. Op gamegebied was Sea of Thieves, ondanks dat ik me er goed mee heb vermaakt, een beetje een tegenvaller toen hij net uitkwam. Dat kwam echter door mijn hoge verwachtingen. Nu hebben de developers echter de afgelopen maanden heel veel gratis content toegevoegd en is de game echt een topspel om met vrienden te spelen.

Naar welke film, serie, game en/of boek kijk jij uit in 2019?

Er zijn twee titels waar ik enorm naar uitkijk in 2019. Op gamegebied The Last of Us 2 natuurlijk. Deel 1 blijft één van mijn favoriete spellen en ik kan niet wachten om te zien hoe Naughty Dog de verhalen van Ellie en Joel laat vervolgen. Op filmgebied is Avengers: Endgame zo’n beetje het enige waar ik aan kan denken als het om 2019 gaat. Die film moet en zal ik zo snel mogelijk zien. Kan niet wachten!

Mark Zwartkruis
Geschreven door:
Mark schrijft al jaren graag en geniet ook altijd van games, films en televisie. Bij Play Watch Read focust hij zich vooral op de games en dat doet hij met veel plezier.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.