Lijstjes: 10 TV-tunes uit vervlogen tijden

Sommige deuntjes herken je direct weer ook al heb je ze jaren geleden voor het laatst gehoord. De begintunes in deze lijst zijn misschien ook zulke deuntjes voor jou en hopelijk zorgen ze voor een glimlach op je gezicht en a trip down memory lane. We gaan niet te ver terug in de tijd, namelijk de jaren negentig van de vorige eeuw.

Friends

Een vriendengroep van zes twintigers die vooral veel verblijft in het appartementencomplex en het koffiehuis om de hoek “Central Perk”. Wie kent ze niet: Rachel, Phoebe, Ross, Monica, Joey en Chandler. Je zult ze zeker herkennen nu alle afleveringen te zien zijn op netflix.

Baywatch

Rode badpakken en strakke lichamen, wie is er niet groot mee geworden. De slow motions en de schitterende ondergaande zon. Met David Hasselhoff en Pamela Anderson als boegbeelden van de serie.

Baantjer

Een schitterend Amsterdams rechercheduo Vledder en de Cock met C, O, C, K. Naar de boeken van Appie Baantjer en uiteraard met de muziek van Toots Tielemans. Iedere week werd er een moord opgelost, zelfs speelde er verscheidene bekende Nederlanders in mee o.a.: Leontine Borsato, Jim Bakkum, Nicolette van Dam, Herman Finkers en Rene Froger.

Beverly Hills 90210

Dit is uiteraard de postcode van het gebied waar deze serie zich afspeelde. Broer en zus komen samen met de rest van het gezin naar Los Angeles en betrekken daar een mooi huis in Beverly Hills. De tieners maken allerlei dingen mee. Even opfrissen? Brandon en Brenda Walsh, Kelly Taylor, Steve Sanders, Donna Martin, vul jij het lijstje maar aan! 

X-files

X-files draait om de FBI-agenten Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson), die proberen een aantal onopgeloste en onverklaarbare FBI-zaken op te lossen. Mulder gelooft in het paranormale, terwijl zijn partner Scully de verschijnselen wetenschappelijk benadert. Samen moeten zij zaken oplossen die door de FBI worden aangeduid als onoplosbaar, een X-File.

Twin Peaks

De serie speelt zich af in een plaatsje aan de Canadese grens in de Amerikaanse staat Washington. Nadat de populaire scholiere Laura Palmer vermoord wordt aangetroffen, wordt FBI-agent Dale Cooper op pad gestuurd om de zaak te onderzoeken. Nadat de moord werd opgelost daalde de kijkcijfers en verdween Twin Peaks van de buis.

Saved by the bell

Terug naar Bayside High met Zack Morris A.C. Slater, Screech, Kelly Kapowski, Jessie Spano en Lisa Turtle en zelfs de directeur van Bayside High werd regelmatig betrokken bij de avonturen van deze vriendengroep.

Melrose Place

Een leuke volwassen spin-off van Beverly Hills 90201 en het speelt zich af in een appartementencomplex in West Hollywood, waar de bewoners in allerlei verwikkelingen terecht komen. En uiteraard zijn er genoeg knappe mannen en vrouwen om naar te kijken.

McGyver

Richard Dean Anderson als de ex-spion die zijn kennis gebruikt om van niets iets te maken en zo steeds weer uit benarde situaties komt. Deze serie heeft menig jongetje naar buiten gekregen om van alles uit te proberen. Eindelijk een actieheld zonder geweld of in ieder geval zonder vuurwapens.

Miami vice

Deze laatste is niet uit de nineties maar heeft wel ontzettend goede muziek. Sonny Crockett en Rico Tubbs bestrijden drugsbendes in het Miami van de jaren tachtig. En serie met veel vernieuwingen voor die tijd.

Written by
Hasso is allereerst vader van drie kinderen, daarnaast staat hij voor de klas binnen het mbo. Naast zijn gezin en zijn leuke baan leest hij graag een boek, maakt hij goed gebruik van zijn Netflix-account en is hij niet vies van stevige rockmuziek. Op het gebied van boeken probeert hij graag allerlei genres uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.