Mijn jaar in beeld: Sandra

Wat vond jij van het jaar 2021 op het gebied van films, series, games en/of boeken?

Met name op het gebied van films was het afgelopen jaar wat mij betreft wat mager. Normaal zijn er veel nieuwe releases en ga ik regelmatig naar de bioscoop. Dat kon helaas niet, waardoor ik alleen James Bond in de bioscoop heb gezien. Die vond ik zeker niet tegenvallen. Afgelopen jaar heb ik gelukkig wel veel mooie boeken gelezen, waarvan een aantal recensies op playwatchread.nl zijn verschijnen. Naar mijn mening zijn er in 2021 meer dan genoeg leuke en interessante boeken uitgekomen, dus was het op dat gebied een goed jaar.

Wat was jouw leukste aanschaf?

Dat moet de PlayStation 5 zijn geweest. Met veel geluk hebben wij deze afgelopen maart kunnen kopen. Ik ben niet de allergrootste gamer, maar ik vind het wel veel leuker om te gamen op deze PlayStation. Helemaal in vergelijking met voorgaande PlayStation modellen of bijvoorbeeld de Nintendo Switch. De nieuwe controller voegt echt iets toe aan de beleving. Ik heb dan ook nog nooit zoveel op de PS gespeeld als in het afgelopen jaar.

Wat is jouw favoriete film, serie, game, en/of boek van dit jaar?

De meeste van mijn favoriete series die ik in 2021 heb gekeken kwamen helaas uit 2020. Wel ben ik dit jaar toch gezwicht voor Shadow and Bone terwijl me dit totaal niet aansprak. Uiteindelijk vond ik deze Netflix serie zo leuk dat ik ook de boeken met veel plezier ben gaan lezen.
Een favoriete game heb ik niet echt, wel moet ik toegeven dat ik als noob-gamer Astro’s Playroom onwijs leuk vind. Dit is een gratis demo spel dat met de PS5 komt om alle nieuwe features te laten zien. Het is geen moeilijk spel, waardoor het ook voor mij goed te doen is. Dit is ook echt hét spel dat wij aan veel vrienden en familieleden hebben laten zien die benieuwd zijn naar deze console. Tot slot heb ik in 2021 meer dan 150 boeken gelezen. Mijn favoriete die dit jaar zijn uitgekomen, zijn De verborgen apotheek, Het schuilhuis en De verloren erfgenaam.

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?

Ik heb gelukkig geen enorme tegenvallers gehad dit jaar. Hetgeen waar ik naar uitkeek om te lezen, kijken of spelen was allemaal precies wat ik ervan had verwacht of meer. Er zijn wel een aantal recensieboeken, zoals Zestien paarden, waar ik meer van had verwacht.

Naar welke film, serie, game en/of boek kijk jij uit in 2022?

Uit iedere categorie heb ik een titel waar ik naar uit kijk in 2022. Als eerste The Hating Game die halverwege januari in de bioscoop zal verschijnen. Dit is een verfilming van het gelijknamige boek wat ik afgelopen jaar met veel plezier heb gelezen. Er zitten een paar van mijn favoriete acteurs in de cast en de kleine voorstukjes die ik heb gezien zien er veelbelovend uit.

Als Harry Potter fan kijk ik ook uit naar Fantastic Beasts: The secrets of Dumbledore die als het goed is in april uitkomt. Na de schokkende onthulling uit het tweede deel van deze serie films ben ik erg benieuwd naar het vervolg. Om in dit straatje te blijven, kijk ik uiteraard ook uit naar Hogwarts Legacy die als het goed is in 2022 uitkomt op onder andere de PlayStation 5. Jaren geleden heb ik de Harry Potter spellen op de computer gespeeld en afgelopen jaar ook de LEGO variant die voor de Nintendo Switch is uitgekomen. Ik weet niet zo goed wat ik van dit spel op de Playstation kan verwachten, maar ik hoop dat het magisch zal worden. Tot slot kijk ik uit naar De laatste zet. Dit is de Nederlandse vertaling van The Final Gambit geschreven door Jennifer Lynn Barnes. Het is het derde deel uit De erfenis serie (The Inheritance Games) die oorspronkelijk een duologie zou zijn. Ik heb de eerste twee delen in een razend tempo uitgelezen omdat het spannend was en ik graag antwoorden wilde hebben. Wij moeten nog even wachten op dit extra deel, want deze zal pas in september verschijnen. Hopelijk wordt het wachten beloond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.