Mijn week in Beeld: Maestra, Domina en Red 2

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere dinsdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Wahine.

Naast alle online lessen en rondjes lopen door de woonkamer was er voor mij veel tijd over om me te verdiepen in wat nieuwe literatuur. Ik was niet van plan de stapel pas aangeschafte boeken voor de zomer nu al aan te breken, maar nood breekt wet. Ik heb zowel Maestra als het vervolg Domina van L.S. Hilton uitgelezen, een thrillerserie van tot nu toe drie delen. Natuurlijk in de zon, want het voorjaar is nu dan eindelijk begonnen, in ieder geval hier in Zeeland.

Het eerste boek dat ik uitgelezen heb heet dus Maestra, een boek van L.S. Hilton, een spannende femme fatale die ik niet eerder voorbij had zien komen, ondanks dat het boek een wereldwijde bestseller is en de filmrechten verkocht zijn. Ik heb daarna direct het vervolg Domina gelezen.

Het hoofdpersonage in de serie is Judith Rasleigh, een Britse kunstkenner die overdag als assistente werkt in een groot Londens veilinghuis. ’s Nachts verdient ze wat bij als hostess in een chique nachtclub in de West End-buurt. Zodra ze een vervalsing ontdekt bij het veilinghuis, wordt ze ontslagen en vertrekt ze met een welwillende en rijke klant van de club naar de Franse Rivièra. Als ze daar, tussen al het geld en de champagne, op de fraudezaak stuit die haar uit Londen heeft doen vluchten, laat ze het er niet bij zitten…

Het vervolg Domina is in een andere sfeer geschreven dan het eerste deel en brengt wat meer realiteit in het verhaal. Er zijn minder sekspassages en meer achtervolgingen. De jager wordt een prooi. Judiths bloederige geheimen dreigen uit te komen en haar leven staat op het spel.

Domina gaat over hoe Judith, na een spoor van lijken achter te hebben gelaten in het vorige deel, nu een rustig leven leidt als galeriehoudster in Venetië. Ze heeft de naam Elisabeth Teerlinc aangenomen en ze is rijk, maar ze lijkt maar niet te kunnen ontsnappen aan haar roerige verleden. Er gebeuren rare dingen in haar appartement. Iemand probeert haar duidelijk te maken dat hij weet wat er is gebeurd. Maar wie? En wat weet diegene precies? Elisabeth neemt haar oude naam weer terug als Judith wil ze voor goed afrekenen met haar verleden, maar zij is niet de enige die goed is in liegen en bedriegen…

Veel mensen zijn niet overtuigd van de schrijfstijl van L.S. Hilton, omdat ze heel veel beschrijvingen gebruikt van de kunst in kwestie of de situaties waarin Judith verkeert. Ook worden de boeken vaak vergeleken met Fifty Shades of Grey. Toch ben ik fan van de boeken, zeker omdat er een mooie woordenschat aan te pas komt. Het maakt het verhaal voor velen langdradig, maar ik kan het wel waarderen. Ook heeft ze een fijne humor verwerkt in het verhaal, waar een donker randje aan zit. De erotische scènes waren wat schaarser in dit boek dan het eerste deel, maar dat paste juist beter in het verhaal. Het thema van de boeken interesseert me en is erg anders dan wat ik gelezen heb. Je leest immers vanuit de ik-vorm van de moordenaar, in plaats van iemand die juist naar de moordenaar op zoek is.

Naast deze twee boeken heb ik de actiefilm Red 2 gekeken. De Red-films bieden je een heerlijk hersenloos avondje op de bank met de nodige humor. Het leuke aan deze films vind ik dat reddingsacties niet al te serieus genomen worden, ondanks dat er levens op het spel staan. De ietwat drukke vriendin van het hoofdpersonage is dan ook mijn favoriete personage in de film. Koppig, grappig, een flapuit, en niet op haar mondje gevallen. Ze lijkt misschien niet te weten waar ze mee bezig is, maar she saves the day.

Wat hebben jullie deze week gedaan? Quarantaine valt misschien zwaar met dit mooie weer, maar met een goed boek gaat de tijd gelukkig tien keer zo snel. Tot de volgende keer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.