Recensie: Final Fantasy 7 Remake Intergrade

Samenvatting
Final Fantasy 7 Remake Intergrade haalt het maximale resultaat uit de game met zijn geüpgrade graphics en toegevoegde functies. De INTERmission DLC sluit perfect aan bij de main game. Alhoewel de uitbreiding wat aan de korte kant is geeft het je verder wel precies waar je aan toe bent. Wederom een groot succes!
8.5

Het is alweer een jaar geleden dat de Final Fantasy 7 Remake op de markt kwam. Dit deel is voor velen de bekendste uit de serie en wist met zijn Remake velen nieuwe fans tot zich te krijgen. Met hun nieuwe vorm van gameplay weten ze hun verhaal ook te vertellen aan hen die niet van turn-based combat houden. In de nieuwe Intergrade-versie van de game zijn er enkele functies toegevoegd en zijn de graphics verbeterd voor de nieuwe generatie consoles. Ook is er een DLC met een compleet nieuw verhaal genaamd INTERmission toegevoegd. Aangezien de Final Fantasy 7 Remake al een waardige recensie op deze site heeft gehad wordt er dus vooral gefocust op de verbeteringen en de nieuwe DLC. Wil je weten hoe die bevalt? Blijf dan vooral lezen!

FF7 Remake recap

In Final Fantasy 7 Remake speel je als Cloud Strife, die zich als huurling aansluit bij de organisatie Avalanche. Deze eco-terroristische organisatie is in opstand tegen de machtige Shinra Electric Power Company. Deze company gebruikt de kracht van de aarde om zo de energie voor de stad op te wekken. Cloud, als ex-soldaat voor Shinra en huurling, moet samen met Avalanche proberen deze duistere organisatie te stoppen. Het verhaal speelt zich af in het metropolis van Midgar. Hen die de originele game hebben gespeeld zullen weten dat deze game net als destijds dus maar een deel is van het gehele verhaal. Wil je weten hoe dit verhaal verder verloopt? Dan is dat het spelen zeker waard.

FF7 Remake Episode: INTERmission

In deze DLC speel je als Yuffie. Yuffie is een ninja uit Wutai die naar Midgar gaat om zich aan te sluiten bij wat leden van Avalanche. Samen met één van hen aan haar zijde is het hun taak om geheime verborgen materie van Shinra te stelen. Naast dit hoofdverhaal krijg je op de achtergrond ook steeds meer te weten over de conflicten tussen Wutai en Midgar, waardoor het een mooie connectie maakt met de main game. Hoe en of Yuffie deze materie weet te vinden en te bemachtigen? Dat kom je allemaal te weten in deze kort maar krachtige uitbreiding.

Grafische verbeteringen

Eerder was Midgar al te bewonderen in een kwaliteit waar een ieder van droomde, maar er is uiteraard altijd ruimte voor verbetering. De Intergrade upgrade voor de Playstation 5 zorgt dat de karakters nog realistischer ogen. Dit geld ook voor de NPC’s, maar die zijn desondanks nog altijd van lagere kwaliteit dan de hoofdkarakters. Daarnaast brengt het flinke verbeteringen mee wat betreft de belichting en de achtergronden. Met een toegevoegde photo mode kan je zo de prachtigste afbeeldingen maken.

In de instellingen kun je kiezen tussen de performance mode of de graphics mode. De performance mode houdt in dat de actie maximaal vloeiend verloopt met 60fps. De graphics mode daarentegen heeft een iets lagere framerate, maar legt wel een focus op het constant bieden van een 4K-resolutie. Tot slot word er ook maximaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden van de PlayStation 5-controller. Zo word je nog meer de game ingezogen.

Besturing Yuffie

De besturing is vrij wel het zelfde als in de main-game met uiteraard andere vaardigheden, zoals elk karakter. De besturing is dan ook niet al te moeilijk op te pakken, zeker niet met de tutorial die je ook nu weer wordt voorgeschoteld. De combat met Yuffie is nog sneller dan je voorheen gezien hebt. Ze kan vechten op afstand door haar shuriken te gooien. Zolang ze deze niet heeft kan ze magie gebruiken om de vijanden op afstand aan te vallen. Ook is ze op korte afstand een razendsnelle vechter. Met haar shuriken in de hand en de beheersing van Martial Arts weet ze krachtige combo’s op de vijanden uit te voeren.

Ervaring INTERmission

Het hogere tempo van de combat brengt de combat naar een nieuw level. Het is precies waar je aan toe bent na het spelen van de main game. De DLC brengt een sterk verhaal met zich mee die veel voorheen onbekende achtergrondinformatie geeft. Desondanks dat de DLC vrij kort is, slechts twee hoofdstukken, weten ze toch sterke banden tussen de karakters neer te zetten. De minigame genaamd Fort Condor, een strategisch bordspel, weet je ook nog aardig te vermaken naast het verhaal. Op deze manier vult dat toch weer wat extra vermakelijke tijd op.

Conclusie

Kortom brengt Intergrade dus een flinke grafische upgrade met zich mee. Daarnaast heeft het een ontzettend tof nieuw verhaal en is de snellere combat precies waar de speler aan toe is. Het is dan wel van korte duur, maar het is zeker het spelen en de investering waard. Een achteneenhalf is dan ook zeker op zijn plaats.

Final Fantasy VII Remake Intergrade - PS5
Final Fantasy VII Remake Intergrade - PS5
Score 4.2 van 5 sterren.
€38,-
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat is jouw mening?

0 0

2 Reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.