Recensie: NBA 2K22

Summary
NBA 2K is al een paar jaar een winstgevende game, veel mensen spelen het en het is razend populair in Amerika, maar de trend zet nu door naar Europa! Grafisch is het spel top: het loopt allemaal soepel, het speelt het lekker en je ziet veel details bij sommige spelers. Een aantal pijnpunten uit het vorige deel zijn opgelost en de komst van nieuwe game modes maakt het spel nog uitgebreider. Dit is typisch een game waar je nog veel langer dan een jaar mee door gaat spelen, het kan niet vervelen.
9

Net als FIFA en Formule 1 komt ook NBA met een jaarlijkse game. Deze games zijn altijd van hoge kwaliteit en zijn razend populair onder jongeren. Vooral in Amerika is dit een groot ding, omdat basketbal daar populairder is dan hier. Is deze game net zo goed als de vorige games van NBA?

My Team

Er is een game mode waar je een eigen team kan starten, dit kan erg leuk zijn. Het is een beetje hetzelfde idee als ultimate team van FIFA. Je kan packs openen en daar spelers uit krijgen. Ook kan je schoenen krijgen die je kunt upgraden voor je team. Dit kan je online of offline spelen en is erg leuk en competitief. Je kunt je eigen vrijheid nemen in dit en een zo’n uniek mogelijke team maken. Deze game mode is en blijft echt een hele goede toevoeging.

My Career

Naast My Team heb je ook nog My Career, hiermee kan je je eigen carrière maken als basketbalspeler en zo je een weg werken naar de top. Ook dit doet denken aan FIFA, het is erg leuk om te spelen en je eigen naam te vergroten in de basketbalwereld. Je hebt heel veel opties die je kunt aanpassen en je kan zo je karakter echt op jezelf laten lijken. Je hebt allerlei wegen die je kan kiezen. Het is erg leuk om jezelf beter te maken en in betere teams terecht te komen.

Bron: xbox.com

Kritiekpuntjes

Elke goede game heeft zo een paar kritiekpuntjes, zo ook deze game. Volgens velen gaat het niet meer om het basketballen, maar meer om de show eromheen. Dat is logisch, want er gaat echt veel tijd naar het stadium, de spelers en de pauze. Zodoende blijft er weinig speeltijd over. Dit kan vervelend zijn voor als je snel een potje wilt doen. Ook is het jammer dat als je echt goed wilt worden in My Team je nog steeds de pinpas erbij moet halen. De game was altijd al pay-to-win, maar ze hebben dat dit jaar iets minder gemaakt. Aan de andere kant ontkomt een bedrijf er niet aan om een game pay-to-win te maken. Dit gaat helaas wel ten koste van de online game-ervaring.

Uithoudingsvermogen

In NBA 2K21 kon je een My Career- of My Player-speler maken met letterlijk geen uithoudingsvermogen en het deed niets om je speler of build te beïnvloeden, vooral met Gatorade-boosts om je ook te helpen. Dat is in NBA 2K22 een heel ander verhaal. Je hebt dit jaar uithoudingsvermogen nodig en je zult er veel van nodig hebben als je alle anderen op het veld wilt bij houden. Uithoudingsvermogen heeft niet alleen invloed op je turbo of je energieniveau wanneer je verschillende dingen op het veld doet, zoals passen en schieten, maar je kan vaker mis gooien of minder goede passes geven als je uithoudingsvermogen slechter is.

Bron: xbox.com

Grafisch aspect

Om het grafische aspect hoeven we niet lang heen te praten, want het is ontzettend mooi gemaakt. Je ziet echt dat er veel werk in zit. Ook loopt het allemaal soepel en speelt het lekker. Je ziet veel details bij sommige spelers, bij Jordan zie je zelfs zijn zweet eraf druipen. Ook is er veel tijd in de rust gegaan, de korte tijd waarin je snel je spelers kan veranderen als je dat wilt. Je ziet dan verschillende animatie die willekeurig uitgekozen worden.

In het spelen als verdediger is er veel veranderd. Het speelt veel sneller en betaalt beter uit om goed te verdedigen. Ze hebben daar wel echt stappen op vooruit gemaakt, wat het wel weer verminderd is dat ze er een schietmanier hebben uitgehaald. Veel mensen vonden dit fijn spelen, maar daardoor ontstond er een te groot verschil tussen spelers.

Al met al

NBA 2K22 pakt heel goed de klachten van vorige games op en gebruikt ze ook. Mooi om te zien aangezien niet veel games dat tegenwoordig nog doen. Hierdoor kunnen ze de game beter maken dan het ooit is geweest. Net zoals Formule 1 en FIFA is het elk jaar hetzelfde, maar deze game voelt erg anders aan en is een hele verbetering. Dit is typisch een game waar je nog veel langer dan een jaar mee door gaat spelen, het kan niet vervelen.

NBA 2K22 - PS4
NBA 2K22 - PS4
Score 3.2 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.