Recensie: Noor Hibbert – Just F*cking Do it

Summary
Je wilt meer bereiken dan wat je tot nu toe hebt bereikt, je wilt meer uit het leven halen dan wat er nu in zit. Dan is dit boek misschien wel het juiste boek, je krijgt allerlei handreikingen om er het beste uit te halen en dat stap voor stap op een zeer enthousiaste wijze.
8

Niet dromen maar doen!

In dit boek helpt Noor Hibbert je om je droom te verwezenlijken, want volgens Noor laten we ons te veel belemmeren door de kleine dingen in ons leven en zouden we moeten gaan voor de echte dromen en doelen die we in het leven willen bereiken. Ze neemt je mee op een reis waarin ze haar eigen verhaal vertelt en soms gebruik maakt van verhalen van haar cliënten. Noor maakt gebruik van haar coachingservaring en haar eigen ervaringen en de kennis die ze heeft opgedaan als psycholoog. En ze combineert deze drie tot een mix die ervoor moet zorgen dat we gelukkiger in het leven zijn. En dat niet alleen, je mag zelf ook aan de slag, want je wilt wat veranderen aan je leven.

Alleskunner?

Noor Hibbert heeft haar Bachelor of Science in psychologie, een post-graduate diploma in business en executive coaching, in haar coaching richt ze zich vooral op vrouwen. Daarnaast is ze ondernemer en heeft verschillende winstgevende ondernemingen, is ze motivatiespreker voor onder andere TEDx UWE, en is ze auteur en moeder van drie dochters.

Motiverend

De schrijfstijl is eigenlijk alsof ze een motivatiespeech houdt voor drieduizend uitzinnige vrouwen. Alsof ze je meeneemt bij de hand en je door het boek loodst. Het is vlot geschreven en er zit zeker humor in. Het boek is in de ik-vorm geschreven en dat geeft het iets zeer persoonlijks, je kunt het gevoel krijgen dat je zelf aangesproken wordt door de schrijfster.

“Als je dit boek leest wees dan dankbaar voor je ogen. Als je naar dit boek luistert, wees dan dankbaar voor je oren. Ik zou willen voorstellen dat je aan het boek likt en dankbaar bent voor het vermogen dingen te proeven, maar dat gaat misschien een beetje te ver.”

Het boek is opgedeeld in dertien hoofdstuk met hun eigen getal gevolgd door een ster (de F*cking-ster), een titel en een ondertitel. De ondertitel is een highlight uit het hoofdstuk. Aan het einde van ieder hoofdstuk is een opsomming van de belangrijkste punten uit het hoofdstuk en een JFDI-opdracht. Tevens zijn er extra hulpmiddelen beschikbaar via een link. Wat opvalt is dat alleen het stukje over de auteur in derde persoon is geschreven.

Vrouwelijk

Bij een zelfhulpboek, zoals Just F*cking do it weet je pas of het werkt als je het probeert en dat zou wat extra tijd innemen. Toch zijn er dingen die je direct kunt doen. Aan het einde van ieder hoofdstuk zijn de opdrachten die je laten nadenken over wat je hebt gelezen en ga je daarna via de link naar het extra materiaal dan heb je direct de connectie met de schrijfwijze van het boek, wat een enthousiaste vrouw. En voor vrouwen is het geschreven, de roze rug van het boek, de roze letters en het roze wat van het scherm spat als je de link volgt. Als man zijnde voelde ik me een vreemde eend in de bijt op website, maar ook dat went! Na de eerste hoofdstukken blijven er wel dingen hangen in je hoofd ook al zijn er een aantal open deuren bij, of aha-momenten. Allemaal niet erg want als je dit boek hebt gekocht wil je aan jezelf werken. En ondanks dat er niet veel tijd is verstreken zijn er al dingen, als je goed hebt opgelet, die veranderen in je kijk op de wereld om je heen. De eerste stappen zijn gezet en nu kijken of het vol te houden is,  het boek zal regelmatig van de boekenplank komen om er nog eens in te bladeren en de opdrachten nog een keer uit te voeren.

Just F*cking Do It
Just F*cking Do It
Laat los wie je denkt te moeten zijn en heb een geweldig leven
Score 4.5 van 5 sterren.
€18,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Hasso is allereerst vader van drie kinderen, daarnaast staat hij voor de klas binnen het mbo. Naast zijn gezin en zijn leuke baan leest hij graag een boek, maakt hij goed gebruik van zijn Netflix-account en is hij niet vies van stevige rockmuziek. Op het gebied van boeken probeert hij graag allerlei genres uit.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.