Recensie: Rage 2

Summary
Rage 2 is een game die vooral in de verhaalmissies volledig tot wasdom komt en waar je als speler waanzinnig met je krachten kunt smijten. Vind je af en toe toch wel wat grinden vervelend, dan kan het zijn dat je je af en toe wat gaat vervelen omdat tussen de verhaalmissies in de activiteiten wat repetitief kunnen worden. Voor mensen die dat niet al te veel kan schelen is Rage 2 vooral een waanzinnige powertrip, waarin je je totaal niet hoeft in te houden en het misschien niet zwart voor je ogen zal worden, maar toch zeker wel roze.
6.5

Jij bent Walker, de laatste ranger die moet zien te overleven in een wereld die overspoeld is door gevaarlijke mutanten nadat deze wereld getroffen is door de asteroïde met de geweldige naam 99942 Apophis. Bijna de gehele mensheid is door deze gebeurtenis om het leven gekomen en verder is de wereld veranderd in een woestenij. Terwijl nieuwe nederzettingen en facties ontstaan, roept een groep genaamd The Authority zichzelf uit tot de nieuwe militaire power. Deze groep wil haar heerschappij versterken en is daarvoor op zoek naar kostbare nanotechnologie en Walker is het perfecte doelwit.

Verstand op nul en knallen maar

Rage 2 speelt zich af zo’n dertig jaar na het origineel en bevat zowel nieuwe als terugkerende personages. Het verhaal is een beetje lui, want dat is niet veel anders dan dat van de eerste Rage, alleen waren ze toen verslagen en dat mag je nu weer opnieuw doen. Dit alles natuurlijk met veel knallen en bombarie, want dat werkt wel lekker. Niets mis mee eigenlijk, maar iets meer fantasie in het verhaal of de gameplay zou op zich wel hebben gemogen. Ook is het niet een al te lang verhaal. Uiteraard afhankelijk van hoe makkelijk je jezelf door een dergelijke game heen knalt, kun je je er met een slordige tien uurtjes wel doorheen worstelen.

Dat doet er natuurlijk ook niet echt toe in een dergelijke game. Wie Rage 2 voor het geweldige verhaal koopt, heeft toch ergens een keer de boot gemist, want games als Rage gaan om de rauwe actie. En actie, die is er in overvloede. Wanneer je lekker rond rent door de game en het volledige arsenaal op je tegenstanders gebruikt terwijl je onderwijl af en toe wat van je speciale krachten gebruikt en wat explosiefs om je heen strooit voelt wel echt heel erg lekker. Zeker als je je Rage kunt loslaten op je tegenstanders. Moet je wel even je overdrive meter voor vol zien te krijgen natuurlijk.

Open wereld

Onze post-apocalyptische zandbak die we The Wasteland noemen is echt met recht een sandbox: het is namelijk ook een open wereld. Dat houdt natuurlijk gewoon in dat je alles kan doen op het moment dat het jou uitkomt en dus niet een vaste verhaallijn hoeft te volgen. Zo begint de game echter wel, want ja, je moet natuurlijk wel een beetje weten wat je allemaal kunt doen natuurlijk. Nadat je je door het begin hebt heen gewerkt, zul je om verder te komen steeds diverse opdrachten moeten volbrengen en hoe en wanneer je deze uitvoert, dat moet je zelf weten.

Die activiteiten kunnen bijvoorbeeld zijn het rijden van diverse races, het omleggen van rivaliserende bendes, het vinden van relics en dat soort dingen. Als beloning voor al jouw harde werk, krijg je dan weer geld, materialen of natuurlijk experience points. Je voelt hem vast al aankomen:  heb je voldoende experience, dan kun je weer je skills upgraden en unlock je weer nieuwe vaardigheden. Tot zover, niet veel nieuws onder de zon.

Invloed van andere games

Rage 2 heeft duidelijk gebruik gemaakt van de samenwerking tussen Id Software en Avalanche Studios. Zo zijn heel duidelijk de invloeden van games als Doom terug te zien in Rage 2. De makers wilden ook absoluut niet dat een speler zich te zwak zou voelen aan het begin van de game, dus zorgen ze ervoor dat je meteen flink aan de bak kunt. De gameplay is ontzettend soepel en dat zorgt ervoor dat hoewel de basis misschien flinterdun aanvoelt, je als gamer je goed vermaakt. Wat wel een flink nadeel is, is dat buiten die vloeiende actie om het wel vaak een beetje hetzelfde is wat je moet doen om bij de volgende verhaalmissie te komen en dat is jammer.

Soms begint je tijdens het spelen het gevoel te bekruipen dat deze game misschien beter wel lineair had kunnen zijn en dat de game dan misschien niet wat verplicht ging aanvoelen. De verhaalmissies die je moet doen zijn namelijk absoluut van een hoog niveau en het zou interessant zijn om te zien hoe de game zou verlopen als de makers ons als gamers wel aan banden hadden gelegd en dus hadden kunnen bepalen hoe het verhaal verder verloopt. Wellicht zou je dan wat meer de echte spanning en speelbaarheid voelen die Rage 2 absoluut wel bevat. Vind je wat grinden, zoals dat zo mooi heet, niet erg dan is en blijft Rage 2 een heerlijk gevoel van brute power geven.

RAGE 2 - PS4
RAGE 2 - PS4
Score 4.1 van 5 sterren.
€12,65
Uiterlijk 20 juli in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.