Recensie: Spyro Reignited Trilogy

Samenvatting
Spyro Reignited Trilogy is twintig jaar na dato nog steeds een geweldige spelervaring voor jong en oud. Voor de ouderen onder ons omdat het echt nostalgische gevoelens oproept die je echt laten genieten en versteld laten staan van hoe goed deze game destijds eigenlijk al was, en voor de jongere generatie omdat zij zich compleet onbevangen in deze kleurrijke vrolijke wereld mogen begeven. En zeg nou zelf, zouden we dat eigenlijk niet allemaal nog willen kunnen.
8.5

Spyro Reignited Trilogy bestaat logischerwijs uit drie delen. Die drie delen zijn ook de eerste die ooit zijn uitgebracht van Spyro, maar dan in een modern jasje. Het begint allemaal met Spyro the Dragon, het eerste deel in deze reeks. Tijdens een soort tutorial aan het begin waarin je tien draken moet bevrijden die zijn bevroren door een grote slechterik, leer je hoe alles werkt. Al snel weet je de fijne kneepjes van het spel en kun je verder, mits je natuurlijk alle tien de draken ook echt hebt bevrijd.

Laten we dan maar ook meteen met de deur in huis vallen. De uitleg had wel iets minder gemogen, vooral ook omdat die uitleg regelmatig wordt herhaald. Nu is de game natuurlijk voor alle leeftijden bedoeld, maar dan nog kan het wat gaan irriteren. Combineer je dat met de af en toe absurd lange laadtijden en dan heb je de grootste minpunten ook wel echt te pakken.

Goede grafische update
Waar de originele Spyro games soms nog wel wat konden missen in de manier van presentatie, zit dat bij deze reignited versies wel goed. Er zijn veel meer detail waar te nemen waardoor je omgevingen nu ook daadwerkelijk zult herkennen, maar het verschil zit hem in veel meer details. Textures die duidelijk wat toevoegen aan het uiterlijk van je tegenstanders bijvoorbeeld. En een heel belangrijk verschil met de oorspronkelijke trilogie, is dat de huidige trilogie gelijk is getrokken qua grafische weergave waardoor de games veel meer een eigen stijl bereiken.

Spyro zelf
Spyro heeft zelf ook duidelijk een update gehad. Waar hij eerst wat vlak was en eigenlijk toch wel een beetje een bende, is het nu echt een dapper draakje waarbij de houding trots is en hij duidelijk klaar is voor actie. Wat toch knap is, want het is toch duidelijk nog een vriendelijk draakje en dat moet ook, want de game moet ook voor kinderen geschikt blijven.

Ook heeft Spyro een stem-update gekregen, die net als de grafische look van de game nu ook is gelijk getrokken. Alle delen hebben nu de stem van Tom Kenny, die eerder al zorgde voor de stemmen van het tweede en derde deel. Alle stemmen zijn overigens volledig opnieuw opgenomen en ook de muziek is volledig opnieuw gemaakt door Stewart Copeland, die ook de originelen van muziek voorzag.

Feest van herkenning
Ondanks al die daadwerkelijke opnieuw gemaakte onderdelen is de gameplay niets veranderd en ook de levels zijn nog hetzelfde en dat is best knap. Je hebt als speler nog steeds dezelfde spelervaring, maar dan gewoon mooier en prettiger speelbaar nog dan het origineel. Wat echter al in de originele games een issue was, is dat nu opnieuw. De verhalen van de games zijn geen van allen sterk te noemen en ook uitdaging is ver te zoeken. Doordat de speelstijl ook hetzelfde is voor alledrie de games zul je na een tijdje het gevoel krijgen dat je in herhaling valt en dat kan sommige mensen zwaar vallen.

Geschreven door
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.