Top 10 beste vrouwelijke gamers

Als je denkt aan gamers, zal iedereen het je vergeven dat je niet meteen denkt aan vrouwen. De gamewereld word immers gedomineerd door mannen en van vrouwen wordt meestal gedacht dat ze zelfs helemaal niet van gamen houden. Veel vrouwen zullen daar inderdaad niets mee hebben. Er zijn echter heel veel vrouwen die games spelen en in dit artikel laten we de meest bekende vrouwelijke professionele gamers de revue passeren.

10. Alice ‘ali’ Lew
Deze dame speelt aardig wat potjes CounterStrike:Go. Zoveel zelfs, dat ze in het SK gamingteam is terecht gekomen en daar zeker geen slappe hap mee verdient. In drie verschillende eSports-toernooien sleepte ze de titel in de wacht. Over vijf toernooien heen harkte ze een slordige 7.800 dollar naar binnen. Niet slecht!

9. Alana ‘Ms.X’ Reid
Alana komt uit Schotland en speelt Quake III Arena, daar is ze niet een heel klein beetje goed in. Uit een enkel toernooitje waarin ze tweede werd, haalde ze zomaar even 10.000 dollar op. Ze is tevens de oprichter van een clan die alleen maar bestaat uit vrouwen: Girlz of Destruction. Deze clan speelde op een E3 maar liefst 500 één-op-één-potjes tegen een clan die alleen uit mannen bestond. Ze verloren slechts twee potjes.

8. Livia ‘Liefje’ Teernstra
Livia speelde eerst voornamelijk Quake en Unreal Tournament in Nieuw Zeeland, totdat ze verhuisde naar Europa. Daar ging ze verder met Dead or Alive 4. Niet alleen haalde ze daarmee in twee toernooien even 14.000 dollar op, ze is ook nog eens super slim. Ze heeft twee bachelor degrees in Marketing & Communicatie en Media en stond bijvoorbeeld op het podium van de befaamde TED talks. Deze dame komt gewoon uit ons eigen landje.

7. Jamie ‘Missy’ Pereyda
Het is alweer even geleden, maar Jamie won de eerste plaats in Quake III-tournament tijdens de QuakeCon in 2005. Daarmee haalde ze in één keer 15.000 dollar binnen. Niet gek voor een paar potjes Quake III Arena. Tegenwoordig heeft ze geen slechte positie bij een advocatenkantoor genaamd Hopkings & Carley in Silicon Valley.

6. Rumay ‘Hafu’ Wang
Dacht je dat je goed was in World of Warcraft? Dat kun je vergeten zodra je Rumay tegenkomt. Ze speelt tegenwoordig Hearthstone en is enorm populair op Youtube. Ze heeft zo’n 400.000 volgers en 45 miljoen views. Ze was altijd al dol op gamen en dacht eigenlijk dat fulltime gamer worden alleen een droom kon zijn. Inmiddels doet ze het echter al sinds haar zeventiende. Ze won zowel in World of Warcraft als Hearthstone meerdere keren, of stond bovenaan de lijst. Uit vijf toernooien haalde ze probleemloos 16.200 dollar binnen.

5. Vanessa ‘Vanessa’ Arteaga
Wanneer je Dead Or Alive 4 speelt ga je natuurlijk helemaal los. Vanessa Arteaga nog net even iets harder. In het normale leven zal ze waarschijnlijk een stukje liever zijn, maar in Dead Or Alive 4 schopt ze je naar alle hoeken van het veld. Dat doet ze zo succesvol dat ze uit slechts twee toernooien 20.000 dollar wist te halen. Ze verscheen ook een tijdje in de reality-tv gamingcompetitie WCG Ultimate Gamer.

4. Sarah ‘Sarah Lou’ Harrison
Wederom Dead Or Alive 4. Sarah won in 2008 een toernooi in Dead Or Alive 4 en haalde daarmee 50.000 dollar op. Ze komt uit Groot Britannië en is de enige speelster uit dit land dat iets klaar wist te spelen in deze wereld. Ze koos voor Dead Or Alive 4 vanwege de eenvoud van het spel en hoe clean het spel is. Dat ze het toernooi won kwam volgens Sarah zelf door een geweldig team en de vele oefenpotjes samen.

3. Marjorie ‘Kasumi Chan’ Bartell
Een jaar voor Sarah was het de beurt aan Marjorie, die een zelfde bedrag in de wacht sleepte. Ook zij liep weg met 50.000 dollar.

2. Sasha ‘Scarlett’ Hostyn
Sasha is een Canadese gamer die zich vooral concentreerde op Starcraft II en daar behoorlijk veel toernooien in speelde. Ze speelde zo’n 30 toernooien, waarvan ze er zeven won. Ze kwam de gamerswereld binnen in 2011. Sinds 2017 speelt ze vooral Protoss in minor tournaments. Ze heeft inmiddels al zo’n 183.000 dollar verdiend.

1. Katherine ‘Mystik’ Gunn
Ook Katherine heeft veel geld verdiend met Dead Or Alive 4, maar ging daarna ook nog flink verder in Halo: Reach. Ze staat vooral bekend onder haar nickname Mystik. Ze won het tweede seizoen van WCG Ultimate Gamer. Ze is nog steeds actief als onderdeel van het professionele gaming team EnVyUs. Haar prijzengeld staat inmiddels ruim over de 200.000 dollar.

Geschreven door
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.