Top 5 Campaigns in Call of Duty

Call of Duty heeft veel games uitgebracht en daarmee veel verhalen. De zogenoemde campaigns hebben allemaal hun charme en zijn stuk voor stuk goed, maar in dit lijstje zetten we de vijf beste even op een rijtje.

5. Call of Duty: Ghost

Ondanks dat deze game de boeken in gaat als een van de slechtere Call of Duty-games is de campaign het tegenovergestelde. Het heeft een gaaf verhaal met veel actie. Het verhaal is dat er een special force is genaamd de Ghosts. Er is iemand die in de groep zat en eigenlijk niet meer mee wilde vechten. Dus startte hij zijn eigen leger, de Federations. Hiermee probeert hij de wereld in zijn macht te krijgen. Jij en je broer gaan je vader achterna (blijkt later) en jullie vechten mee met de Ghosts. Met gave gevechten en gebieden is dit een goed verhaal.

Bron: Microsoft

4. Call of Duty: Modern Warfare Remastered

De originele game had hetzelfde verhaal, maar minder goede kwaliteit. Het verhaal speelt zich af in Amerika, die tegen groepen vecht uit Rusland en uit het Midden-Oosten. De verhaallijn is goed opgebouwd en je speelt het in één keer weg. Het verhaal loopt goed en het heeft mooie landschappen en gevechtsgebieden.

Bron: playstation.com

3. Call of Duty: Black Ops

Deze game heeft een verhaal gestart waar we vandaag de dag nog van kunnen genieten vanwege vervolgen op deze game. Het verhaal begint in een verhoorkamer waarin jou vragen worden gesteld door vijanden. Het overgrote deel van het verhaal krijg je via flashbacks van Mason. Later in het verhaal bevindt Mason zich samen met de rest van zijn groep, Woods en Bowman, in Cuba. Als onderdeel van de invasie in de Varkensbaai doen ze een poging om Fidel Castro te vermoorden. De aanslag lijkt een succes te zijn, maar op de terugweg gaat het mis.

Mason offert zich op om hun vliegtuig te redden. Hij wordt gevangengenomen door een persoon, dit blijkt de echte Castro, waardoor blijkt dat de pas gedode Castro een dubbelganger was. Vanwege de samenwerking van Cuba met de Sovjet-Unie besluit Castro om Mason als cadeau aan generaal Nikita Dragovich te overhandigen. Mason wordt dan voor twee jaar gevangengehouden in een goelag, een gevangenkamp.

Bron: callofduty.com

2. Call of Duty: Modern Warfare 3

Deze game was het slot van de Modern Warfare-verhaallijn. Ondanks dat het een matige finale is in vergelijking met de fantastische eerste twee games, betekent dit niet dat het als game niet goed was. Integendeel zelfs, want deze game is echt uitstekend. Het begint onmiddellijk na Modern Warfare 2 en zet de jacht op Makarov voort, terwijl het verhaal onderweg emotionele klappen uitdeelt.

1. Call of Duty: World War ll

Deze Call of Duty is in 2017 uitgekomen en heeft verreweg het beste verhaal in de spellenreeks. Ondanks dat de rest van de game werd afgekraakt door de community was het verhaal goed. Het begint op D-Day en je gaat met je eigen divisie het strand aanvallen. Hierbij zijn al heftige beelden te zien. Nadat je het strand veroverd hebt trek je Frankrijk in. Je speelt op een gegeven moment ook een Franse spion die bij de Duitsers naar binnen dringt.

Daarna ga je richting de Ardennen en zie je meer sneeuw en heeft je karakter het best koud. Op dit moment zit je al lekker in het spel, je leeft mee met je karakter en het voelt alsof je erbij was. Op een gegeven moment moet je samen met je beste kameraad een missie doen, maar dat gaat mis. Hij wordt opgepakt en naar een kamp gestuurd. Later in het verhaal ga je nog veel doen en bezoek je een verlaten kamp. Dit laatste heeft bij de meeste mensen veel indruk achtergelaten omdat er echte beelden in zijn verwerkt.

 

1 reactie

  1. Beste wouter sjekol,

    Wat een top recensie. Veel van geleerd en genoten. Ga zo door. En nog veel succes morgen (je weet waar we het over hebben ouwe snoeperd)

    Reageer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.