10 bioscoopfrustraties alvorens je in de zaal zit

Een avondje naar de film is meestal prima vertier, mits je het geluk hebt dat je niet naast een behoorlijk irritante medebioscoopganger terecht komt natuurlijk. Maar er gaan nogal wat ergernissen vooraf aan het moment dat je eindelijk neer kunt ploffen in je luie, zachte bioscoopstoel.

1. De “Vandaag niet dan morgen wel”-schuifdeur

Net als de draaideur waarmee ook slakken naar binnen kunnen zonder uitgesmeerd te worden over de vloer, werkt deze schuifdeur altijd volgens het tropenrooster.

gif_schuifdeur

2. Welkom in de sauna

Het maakt niet uit wat voor een weer het is, het is bij binnenkomst altijd te warm in de bioscoop. Terwijl je met je jas aan naar de zaal probeert te komen, breekt het zweet je al meteen uit.

gif_sauna

3. Haperende techniek

Van ticketautomaten tot roltrappen en van de koffiemachine tot de handendrogers op het toilet (zie punt 9), er is altijd wel iets van techniek dat je in de steek laat. Met alle mogelijke gevolgen van dien.

gif_roltrap

4. Rituelenbrekers

Soms vindt de bioscoop het nodig om je compleet van je a propos te brengen door het assortiment te veranderen. Waar is je standaard flesje drinken? Waar zijn de varkenskopjes in de snoepbakken gebleven?!

gif_captainObvious

5. De Kapitein Overduidelijk-kassamedewerk(st)er

“Ik doe de chips in een bakje, tegen het kraken”, krijg je steevast te horen als je een zak zoute knabbels van gebakken aardappels wilt afrekenen. No shit, Sherlock.

gif_kapiteinOverduidelijk

6. Handen te kort

Je klauwen vol versnaperingen voor tijdens de film, maar dan moet je afrekenen, nog even naar het toilet en langs de kaartjescontrole… Misschien zijn koffiekarretjes een goed idee?

gif_bioscoopEten

7. De “Alles samen? Nee!”-vriendengroep

Een groepje mannen en/of vrouwen die allemaal hun drinken en popcorn apart willen afrekenen zorgen voor een gigantische oponthoud door alle versnaperingen tegelijk op de balie te zetten.

gif_wachten

8. Het “Ik moet nog even naar de wc”-gezelschap

Jij met je almachtige blaas gaat gemiddeld maar een keer per dag plassen en in de bioscoop sta je altijd te wachten tot je gezelschap eindelijk is uitgestraald.

gif_plassen2

9. Handen wassen na het plassen…

… en ze dan vooral weer droog zien te krijgen. Wellicht bioscoopspecifiek, maar wie heeft in hemelsnaam bedacht dat zo’n droogblaasapparaat geïntegreerd in de kraan een goed idee is?

kraanmetdroger

10. De “linksom of rechtsom”-meneer

Bij de ingang van de zaal staat een medewerker niets anders te doen dan je de linker- of rechterkant op te wijzen, terwijl de richting al op muur staat aangegeven.

gif_linksOfRechts

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.